Full Moon Party op Koh Phangan

De Full Moon Party op Koh Phangan is misschien wel het bekendste feest in heel Zuidoost-Azië. Het is wereldwijd bekend en iedereen heeft vast wel eens foto’s gezien van dit bijzondere feest. De Full Moon Party was ooit een feestje, georganiseerd door een kleine groep reizigers op een afgelegen, onontwikkeld eiland. Die tijd is geweest, want het is uitgegroeid tot een van de meest beruchte feesten ter wereld.

Full Moon Party op Koh Phangan in 2023

Voor veel reizigers is het een mooie bijkomstigheid tijdens hun reis door Thailand, maar vergis je niet. Voor veel andere is dit dé reden om naar Thailand te komen en een nacht te feesten, drinken en dansen op het strand. Maar wat houdt dit feest nu eigenlijk in? Wij geven je hier de beste tips over de Full Moon Party.

Full Moon Koh Phangang
Vuurshow is altijd aanwezig

Wat is het precies?

De Full Moon Party is ooit begonnen tijdens, zoals de naam al doet vermoeden, volle maan. Het is een van de bekendste feestjes in Azië, maar dat komt niet zozeer doordat het tijdens volle maan wordt georganiseerd.

De bekendheid komt door het feit dat dit een van de eerste feestjes was die niet in een club of bar werd gevierd, maar op het strand.

Het feest is ontstaan in het midden van de jaren 80, toen reizigers bij elkaar kwamen om te drinken, dansen en feesten onder een volle maan. Een feestje tijdens volle maan op een tropisch strand was reden genoeg voor veel reizigers om ook eens te komen kijken.

Binnen een paar jaar was het feest bekend!

Waar is de Full Moon Party?

De Full Moon Party wordt gehouden op het eiland Koh Phangan, en om nog iets preciezer te zijn; op Haad Rin Beach. Het is best bijzonder om een feestje te vieren op een hagelwit strand met helder blauw zeewater.

Hoe kom je er?

Het dichtstbijzijnde vliegveld ligt op het eiland Koh Samui, maar het ligt ook niet ver van de luchthavens in Surat Thani en Chumphon. De enige manier om op het eiland te komen is per boot. Vanaf Koh Samui vertrekken er verschillende veerboten per dag vanaf verschillende pieren.

Populaire routes:

De alternatieven

Het succes van de Full Moon Party leidde tot vergelijkbare feestjes. Zo had je tot voor kort de Half Moon Parties, die vandaag de dag verboden zijn. Je hebt nog wel het Half Moon Festival, dat niet op het strand is, maar diep in het regenwoud van Koh Phangan.

TIP ♥ – er zijn ook andere Full Moon Parties in andere Aziatische landen, maar die op Haad Rin Beach op Koh Phangan is bekendste

Full Moon Koh Phangan
Haad Rin Beach overdag

Wanneer is het eerstvolgende feest?

Er zijn geen vaste data wanneer het feest wordt gehouden. Dat heeft namelijk te maken met de stand van de maan. Een Full Moon Party hoort immers gegeven te worden tijdens volle maan. Gelukkig hebben we die data wel voor je 😉

Dit zijn de data voor 2023

Maand 2023
januari 6 januari 2023
februari 5 februari 2023
maart 7 maart 2023
april 5 april 2023
mei 4 mei 2023
juni 4 juni 2023
juli 2 juli 2023
augustus 3 augustus 2023, 31 augustus 2023
september 29 september 2023
oktober 30 oktober 2023
november 27 november 2023
december 27 december 2023, 31 december 2023

 

Wat kost de Full Moon Party?

Het feest kost 200 baht per persoon en hoef je niet van tevoren te kopen. Tickets koop je ter plekke op het strand of de weg richting het strand. Bij betaling krijg je een polsbandje. Vraag hier naar als je die niet krijgt, anders heb je geen entreebewijs.

Alcohol is uiteraard duurder op een feestje, maar alsnog redelijk betaalbaar.

TIP ♥ – neem alleen cash mee, geen andere waardevolle spullen

Koh Phangan
Koh Phangan heeft ook mooie, rustige stranden

Veelgestelden vragen over de Full Moon Party

Dit feest is een van de grootste feesten in Thailand en is vrij eenvoudig te bezoeken. Reis naar Koh Phangan, koop je ticket en je bent klaar om te feesten. Tock krijgen we regelmatig vragen over het feest. De meest voorkomende vragen hebben we alvast voor je beantwoord.

Is het veilig?

Ja, hoewel dat natuurlijk wel aan jezelf ligt. De Full Moon Party staat bekend als een heftig feest met tal van tragische gebeurtenissen, Mensen worden neergeschoten, beroofd of raakte gewond bij ongelukken met vuurwerk. Vrij heftig, maar geen rede om niet te gaan.

Hoe zit het met drugs?

Dat is verkrijgbaar mocht je dat willen. Toch raden we af drugs te gebruiken. In Thailand bestaan er strenge straffen voor diegene die drugs kopen, verkopen of gebruiken. Daarnaast zijn er verhalen bekend over undercoveragenten die drugs proberen te verkopen.

TIP ♥ – net als in Nederland kan het voorkomen dat ze iets in je drankje proberen te doen. Let dus goed op je drinken.

Kan ik m’n telefoon/camera meenemen?

We raden aan om geen waardevolle spullen mee te nemen. Er zullen zakkenrollers aanwezig zijn, net als op elk ander groot festival of toeristisch gebied. Neem alleen contant geld mee. Je kamersleutel kun je bij de receptie achter laten.

De vuurshows

De vuurshows zijn misschien wel het bekendste beeld van de Full Moon Parties. Vaak worden toeristen uitgenodigd om mee te doen en hoewel dat er heel cool uit ziet, is het niet zo’n goed idee om mee te doen. Pogingen om over een brandend touw te springen is al een slecht idee als je nuchter bent, laat staan als je een bucket wodka op hebt.

Wat voor kleding kun je het beste dragen

Dat ligt een beetje aan het weer natuurlijk, hoewel het nooit koud zal zijn. We raden aan om schoenen te dragen, geen slippers. Het mag dan op een strand worden gevierd, je wil niet met je blote voeten op glas, of andere scherpe dingen gaan staan. Daarnaast is een broek met zakken erg handig.

Blijf drinken! Uiteraard snappen we dat je een biertje drinkt, maar het is hier warmer dan in Nederland. In combinatie met de alcohol is het raadzaam om genoeg water te drinken.

    Meer lezen over Full Moon Party op Koh Phangan?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven