Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Haad Rin

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 26 april, 2022

Op het populaire eiland Koh Phangan ligt Haad Rin, of Hat Rin zoals het ook aangeduid wordt. Dit is zeker niet direct het mooiste strand in Thailand, maar wel één van de bekendste in Zuidoost Azië. Het strand staat vooral bekend vanwege de bekende (en populaire) Full Moon Parties. Of dat een goed teken is valt te betwijfelen.

Haad Rin – hét partystrand 

Eerlijk is eerlijk… er zijn mooieren stranden in Thailand. Het strand heeft wereldfaam gekregen dankzij de Full Moon Parties die hier jaar rond worden georganiseerd. Sinds begin jaren 90 worden deze feesten steeds vaker bezocht door reizigers vanuit de hele wereld.

De Full Moon Party zijn ontstaan als een verjaardagsfeest eind jaren 70, en is sindsdien uitgegroeid tot een van ‘s werelds grootste en meest bekende strandfeesten.

De feesten lijken elk jaar groter te worden en er zijn steeds meer negatieven verhalen te horen van toeristen die hun flesjes en plastic in zee gooien. Je moet er van houden.

TIP ♥ – op zoek naar de mooiste stranden? Check dan onze pagina Stranden Thailand.

Stranden Thailand

Twe stranden

Eigenlijk is dit niet een strand, maar twee. Het ligt namelijk op een dunne strook land waardoor je het strand in tweeën kun splitsen. Reizigers vanuit heel Koh Phangan, en zelfs Koh Tao en Koh Samui, komen massaal naar deze stranden; Haad Rain nai en Haad Rin Nok.

Rin Nai  en Rin Nok

Rin Nai ligt in het westelijke gedeelte. Sunset Beach (of Rin Nok) aan de andere kant. Met het hagelwitte zandstrand gelegen tussen twee rotsachtige hellingen isRin Nok altijd al een populaire plek geweest.

 Rin Nok is het strand waar je een ononderbroken lijn van bars, restaurants en bungalows vindt verscholen onder de palmbomen.

Haad Rin

Ontwikkelingen Haad Rin

Overdag ligt het strand vol met mensen die bijkomen van de avond er voor en genieten van de zon. ’s avonds komt het strand pas echt tot leven met waarschijnlijk de meeste clubs per vierkante meter in Zuidoost Azië en chill plekjes op het strand.

De ontwikkelingen rondom Haad Rin hebben de omgeving helaas geen goed gedaan. Het strand ligt vaak bezaaid met rommel en zowel de stranden als het stadje staan overvol met commerciële activiteiten.

Locatie Haad Rin Beach

Meer lezen over Thailand?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU