Bezienswaardigheden Krabi – Onze top 10

Sla een reisgids over Thailand open en de kans is groot dat je gelijk een foto van Krabi voorbij ziet komen. Het is DE plek in Thailand voor reizigers die van zon, zee en strand houden. Bijna iedereen die hier is geweest komt thuis met jaloersmakende verhalen en foto’s over de kalkstenen rotsen, de idyllische eilanden en de witte zandstranden. Krabi is groot en bevat ontzettend veel moois. Maar wat zijn nu de mooiste bezienswaardigheden van Krabi.

Bezienswaardigheden van Krabi

Krabi is de toegangspoort tot enkele van de meest populaire eilanden en stranden van de regio, waaronder Ko Phi Phi, Ko Lanta, Ao Nang, Klong Muang en Railay Beach. Door het efficiënte vervoer zijn er maar weinig reizigers die daadwerkelijk in Krabi Town blijven. Er is in de regio ontzettend veel te doen. De stranden van Ao Nang en Railay liggen beide op 45 minuten van de stad. Maar er is meer te doen! Elke dag vertrekker er weer georganiseerde dagtochten vanuit Krabi om te gaan snorkelen, eiland-hoppen of kajakken.

Hier delen we de 10 leukste bezienswaardigheden van Krabi om te bezoeken / doen.

1. Ga eiland-hoppen naar verlaten eilandjes (echt doen!)

Origineel is het niet. En je bent niet de enige toerist. Maar in de Andaman zee rondom Krabi vind je meer dan 120 eilanden. De een nog mooier dan de ander. Met de bekende longtail bootjes vaar je over de strakblauwe zee richting de definitie van tropisch paradijs. Sommige eilanden zijn onbewoond wat het nog even iets specialer maakt.

De Krabi Four Islands Tour is een populaire eilandhopping tour die je naar de beroemde ‘Four Islands’ van Krabi en Phra Nang Beach brengt. De eilanden die je tijdens deze tour bezoekt zijn Koh Poda (Turtle Island), Koh Kai (Chicken Island ), Koh Tub (Tub Island) en Koh Mor (Mor Island). Deze pittoreske eilanden hebben prachtige stranden, smaragdgroen water, hagelwitte witte zandstranden en wuivenden palmbomen. Alles wat je verwacht van een tropische eiland vind je hier.

TIP ♥ – voor een tour met longtail boot betaal je 500 baht p.p. Met een speedboot is het 900 baht p.p.

2. Chillen op picture perfect stranden

Een van de bezienswaardigheden van Krabi zijn de mooie stranden. Het is geen geheim dat Krabi bekend staat om de schitterende stranden. Zodra je hier voet aan wal zet op een van de eilandjes wordt je getrakteerd op oogstrelend mooie stranden. Maar je hoeft niet per se naar een eilandje af te reizen. Sterker nog; de twee mooiste en bekendste stranden van Krabi (en misschien wel van heel Thailand) liggen op 45 minuten varen met de boot.

We hebben het hier natuurlijk over Railay Beach en Ao Nang. Deze stranden zijn bekend in heel Zuidoost-Azië. Met de kalkstenen rotsen op de achtergrond, de indrukwekkende stranden en het heldere water zij deze stranden voor iedere reiziger een lust voor het oog. Hou er wel rekening mee dat het in het hoogseizoen een beetje druk kan worden.

Bezienswaardigheden Krabi

3. Bezoek Koh Lanta

Waar het eiland Koh Phi Phi en Maya Bay Beach vaak in de schijnwerpers staan adviseren wij om richting Koh Lanta te gaan. Dit eiland ligt op zo’n 3 uur varen van Krabi. Het heeft niet de hagelwitte stranden zoals Phi Phi, maar de stranden zijn hier wel veel groter en in tegenstelling tot veel andere eilanden in de regio is Koh Lanta, wat officieel Koh Lanta Yai heet, redelijk rustig.

Het is vooral populair bij gezinnen. Reden hiervoor is dat je (nog) geen discotheken en girly-bars aan de kust vindt. Daarnaast verbieden lokale wetten jetski’s rondom dit eiland. Als je dus een rustig eilandje zoekt kun je beter naar Lanta gaan!

TIP ♥ – meer info over dit eiland vind je op onze pagina Koh Lanta

Koh Lanta

4. Hike naar de top van Hang Nak Mountain

Als je even genoeg hebt van de stranden, wat we ons niet voor kunnen stellen, is er nog genoeg te doen. Als je van een stevige wandeling houdt kun je namelijk naar het hoogste punt van Krabi hiken. De top van de Hang Nak Mountain is een van bezienswaardigheden van Krabi.

Het ligt op ruim 450 meter hoog en biedt een spectaculair uitzicht over Krabi en de omliggende stranden. De twee uur durende hike is prima te doen en het pad is goed gemarkeerd.

Het is een uitje dat voor iedereen te doen is. Onderweg heb je niet alleen een mooi uitzicht op de regio, maar kom je ook watervallen en mooie planten en bloemen tegen. En het grote voordeel is dat je de hike bijna voor jezelf hebt omdat iedereen op de stranden blijft hangen!

TIP ♥ – ga rond 9:00 uur. Dan is het nog lekker koel. En neem genoeg water mee!

5. Ga op jacht naar lekker eten

Na een lange dag op het strand chillen, zwemmen, snorkelen of kajakken wil je natuurlijk iets lekkers eten . En als je van lekkere verse vis houdt zit je in Krabi, en de omliggende eilanden meer dan goed. Net als bij alle strandbestemmingen zijn de zeevruchten in Krabi van topklasse. Als je een poging wil wagen is Seafood Street is een goede plek. Maar eigenlijk kun je overal goed eten halen.

Uiteraard zijn er ook nog genoeg eetkraampjes te vinden in bijvoorbeeld Krabi Town waar je het bekende street food kunt halen. Goedkoop, en ook nog eens heel erg lekker!

6. Geniet van spectaculaire zonsondergangen

Een van de leukste bezienswaardigheden van Krabi  is de zon onder zien gaan. Als er een plek is in Thailand waar je mooi zonsondergangen kunt zien is het wel in Krabi. Iedereen die in deze regio is geweest kan dit beamen. Het is een must als je in Krabi bent geweest om een keertje ’s avonds op het strand te blijven hangen om de spectaculaire verkleuring van de lucht mee te maken.

Ao Nang Beach is waarschijnlijk de beste plek om de zonsondergang te zien. Als de zon begon te zakken, zie je de lucht prachtige kleuren krijgen. De wolken worden bedekt met een warme oranje gloed. De zee vangt nog de laatste glinsterende zonnestralen op van de ondergaande zon. De silhouetten van de longtailbootjes komen langzaam in beeld en geven het niet iets extra’s.

Pranang beach

7. Leef je uit met leuke activiteiten

Er is hier meer te doen dan op het strand hangen en cocktails slurpen. Hoewel daar natuurlijk niets mis mee is. Ook voor degene die iets meer actie zoeken is Krabi een leuke bestemming. Natuurlijk kun je hier heel goed snorkelen en duiken. Vooral de wateren rondom Koh Phi Phi zijn geschikt voor snorkelen. Hier kun je natuurlijk ook je PADI halen. Of gewoon een dagje duiken.

Als je genoeg hebt van de onderwater wereld kun je je ook op het water begeven. Een van de leukste dingen om te doen in Krabi is namelijk een kajak huren en het water op gaan. Je bent dan vrij om overal heen te kajakken waar je wil! Dus ook verlaten stukjes strand 🙂 Daarnaast is erg Krabi bekend onder rotsklimmers. De kalkstenen rotsen hier bieden genoeg mogelijkheden voor klimmers om zich uit te leven.

TIP ♥ – een kajak tour kost je zo’n 500 tot 1.500 baht p.p. afhankelijk waar je zit en hoe lang je een kajak huurt.

Krabi

8. Voel je voor even Leonardo DiCaprio

Oké, voor de vrouwen wordt dit wat lastig. Maar we doelen hier op de locatie. Ook al ben je nog nooit in de buurt van Thailand geweest, de kans is groot dat je dit strand wel hebt gezien. Iedereen kent waarschijnlijk wel de film ‘The Beach’ met Leonardo DiCaprio in de hoofdrol. Deze film speelt zich af op een oogstrelend mooi strand. En laat dat strand nu net bij Krabi liggen. Het gaat hier namelijk om Maya Bay Beach.

En hoewel dit strand al niet te klagen had over het aantal bezoekende toeristen is het na deze film wereld beroemd geworden. Bijna iedereen die in Krabi is maakt wel een uitstapje naar deze schitterende baai. Je komt hier zeker niet op een verlaten strand, want het is vrij druk. Maar de schoonheid van de omgeving maakt dit meer dan goed!

TIP ♥ – een tour naar Maya in combinatie met Phi Phi kost je zo’n 1.300 baht p.p.

Maya Bay Beach

9. Bezoek de Tiger Cave Temple

Jaja, je kunt ook tempels bezoeken! Een van de bekendste tempels hier is de Tiger Cave Temple. Deze tempel is gebouwd op een kalkstenen rots op zo’n 600 meter hoogte. Het is even aanpoten als je de tempel wil bezoeken. Je moet namelijk ruim 1.200 treden beklimmen voordat je überhaupt op de top bent. Maar… als je er dan eenmaal bent is het uitzicht en de tempel ook wel spectaculair.

Vergis je niet. Er mogen dan traptreden zijn, het is alsnog behoorlijk pittig. De Eiffeltoren heeft 1.700 treden. Daar zit je hier dus niet heel ver onder. Ga daarom vroeg in de morgen als het nog enigszins koel is.

10. Last but not least… Bezoek Koh Phi Phi!

Koh Phi Phi is natuurlijk de parel van de omgeving. Samen met Oa Nang en Railay Beach is dit een van de mooiste plekjes in Thailand als het gaat om zon, zee en strand. Het is misschien wel het bekendste eiland van het land. En dat is niet vreemd want het is er ook prachtig. Wij zijn er meerdere keren geweest en elke keer ontdek je weer schitterende stukjes.

Met de boot kun je eenvoudig naar Koh Phi Phi. Prijzen zijn afhankelijk van het seizoen en de boot die je neemt maar reken op zo’n 1.000 tot 1.500 baht p.p voor een dagtrip. Het leukste is natuurlijk om er een aantal dagen te verblijven. Er is immers meer dan genoeg te doen.

TIP ♥ – op zoek naar leuke dingen om te doen op Phi Phi? Check ons blog bericht: 10x Doen Op Phi Phi

Koh Phi Phi

    Meer lezen over Bezienswaardigheden Krabi - Onze top 10?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven