Door deze foto’s wil jij naar Bocas del Toro

Het is geen geheim dat wij groot fan zijn van Bocas del Toro. Dit strandparadijs in Panama behoort – naar onze mening – tot de mooiste bestemmingen in Midden-Amerika en misschien wel op deze aardbol. Wij gingen in 2018 naar Bocas del Toro en het gebied heeft alles; prachtige verlaten stranden, een heerlijke sfeer, vriendelijke mensen en het is betaalbaar.

Naar Bocas del Toro

Bocas, zoals het vaak wordt genoemd, ligt op slechts 50 minuten vliegen van Panama Stad en met de bus en boot ben je maar een halve dag onderweg. Het is een paradijs voor strandgangers en natuurliefhebbers. Het wordt niet voor niets de ‘Galapagos of the Caribbean‘ genoemd. En alsof dat niet genoeg reden is kun je hier ook nog super makkelijk eilandhoppen tussen alle eilandjes.

Speciaal voor degene die naar Bocas del Toro willen hebben wij onze 14 mooiste foto’s op een rij gezet!

Vakantie vieren

Als je ergens vakantie kan vieren dan is het wel op Bocas del Toro! Er is van alles te doen hier, met name rondom de mooie stranden. Bocas is niet alleen populair onder reizigers, maar ook onder de locals die hier massaal naar toe trekken in vakanties. Mocht je no geen vakantiebestemming hebben dan kun je Bocas del Toro wel op je lijstje zetten.

Bocas del Toro
De mooiste stranden

Als je naar Bocas del Toro gaat kom je terecht in een tropisch paradijs. Wij hebben overal ter wereld mooie stranden mogen zien en Bocas del Toro komt zeker in het lijstje met de mooiste stranden ter wereld. Samen met de Malediven en de Filipijnen overigens.

Bocas del Toro

Het strand voor Starfish Beach op Isla Colon

Mooier dan dit wordt het toch niet?

Bocas del Toro

Strand op Isla Colon

Bocas del Toro

Nog eentje dan

Alle tips en info

Wil je meer weten? Bekijk dan onze pagina van Bocas del Toro. Hier vind je al onze tips en ervaringen wat betreft de mooiste eilanden om te verblijven, wat er is te doen, wat een verblijft kost, de mooiste stranden, hoe je naar Bocas del Toro komt en nog veel meer!

De mooiste slaapplek

Je kunt op Bocas op heel veel plekken overnachten. Er zijn drie populaire eilanden; Colon, Bastimentos en Solarte. Colon is het backpackers paradijs met veel budget opties, Solarte heeft maar twee accommodaties (waaronder het bekende Bambuda Lodge). Wij sliepen echter op Bastimentos; het mooiste eiland van de drie. Ons hotel (Coco Hill) lag op het hoogste punt van het eiland en we keken over de jungle uit op de zee. Een prachtige locatie!

Bastimentos

Uitzicht vanaf hotelkamer

De bijzondere dieren

Als je naar Bocas del Toro gaat is de kans groot dat je bijzondere dieren tegen komt. Zo vind je op Starfish Beach op Isla Colon veel zeesterren. In de jungle van Bastimentos kun je zomaar een luiaard tegen het lijf lopen en vlak bij Red Frog Beach op Bastimentos leven ook nog kaaimannen. Om nog maar te zwijgen over de tropische vissen, dolfijnen en zelfs walvishaaien die hier rondzwemmen.

Starfish Beach

Starfish Beach

Luiaard op Bastimentos

De Caribische sfeer

Bocas del Toro ligt in de caribbean. Het eerste wat opvalt is de relaxte sfeer op de eilanden en de vriendelijke bewoners. Alles gaat hier in een tempo langzamer in het toch al relaxte Panama. Het is een van de beste bestemmingen om even helemaal tot rust te komen. Door de vrolijk gekleurde huisjes zie je meteen dat je in de caribbean zit.

Bocas del Toro

De gekleurde huisjes

Bocas del Toro

De gekleurde huisjes

De mooie natuur

Een ding is zeker; als je naar Bocas del Toro gaat kom je mooie natuur tegen. De eilanden hebben prachtige stranden, maar ook het binnenland is erg indrukwekkend. Zeker op Bastimentos is er een hoop te zien en je kunt er verschillende wandelingen maken door het binnenland.

Bocas del Toro

De natuur bij Red Frog Beach op Bastimentos

De steiger voor Starfish Beach op Isla Colon

Bocas del Toro

Stranden op Bastimentos

    Meer lezen over Door deze foto's wil jij naar Bocas del Toro?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven