Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Reistips Azië

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 26

26 comments

 1. Hannah

  Hoihoi! Ik heb een vraagje; ik wil volgend jaar een paar maanden backpacken door azie met mijn vriend. Het lijkt mij fantastisch om een enkeltje te boeken en op de bonnefooi op reis te gaan, en dus ter plekke kijken hoelang we ergens verblijven en wanneer we weer teruggaan. Is dit mogelijk ivm met visums enzo?

  1. Sjoerd - Reis Expert

   Hi Hannah,

   dat is helemaal afhankelijk van welke landen je wil bezoeken 🙂 In de meeste landen moet dit geen probleem zijn maar voor bijvoorbeeld china of Vietnam heb je visa nodig die van te voren geregeld moeten worden. Zeker China is lastig om dat onderweg nog te regelen. Voor Vietnam zou dit nog wel kunnen.

   Happy Travels,
   Sjoerd

 2. Zomorda

  Hoi!

  Wij willen eind oktober begin november naar zie toe voor 5 weken.
  We lezen vanalles over regenseizoenen. Deze willen we juist uit de weg gaan.
  Is het handig om naar Vietnam of indonesie te gaan?
  Of raden jullie een andere plek aan rond die maanden?
  Ik ben heel benieuwd naar jullie advies!

  1. Ties Post author

   Hoi Zomorda,

   als je in november naar Azië gaat kun je beter naar Vietnam reizen. In Indonesië begint in november net het regenseizoen dus kun je wat meer regen verwachten. Overigens zou ik me niet te veel zorgen maken om het regenseizoen. Het regent vaak aan het begin van de dag en in de late namiddag. Vaak is het tussen de buien door mooi weer, hoewel dat natuurlijk nooit te voorspellen valt 🙂

   Groeten,
   Ties

 3. Gert Schuttert

  Hoe kom ik vanuit Chiang Mai het goedkoopst in Mandalay Myanmar?
  Mvg Gert

  1. Ties Post author

   Hoi Gert,

   je zou kunnen vliegen. En ticket van Chiang Mai naar Yangon (enkeltje) wordt aangeboden vanaf €125, dat is best prijzig. Een andere manier is om met de bus de grens over te gaan. Dat lees je hier.

   Groeten,
   Ties

 4. Stefan

  Hi Sjoerd, inmiddels ruim een half jaar verder en nog steeds in dubio 😉 We willen in maart gaan al nu, als dat nog realistisch is met boeken enzo, en hebben ons oog laten vallen op Vietnam i.v.m. weer in die periode (Thailand valt daardoor af). Echter trekken Cambodja en Laos ons ook wel aan als we een en ander lezen erover. Wat zouden jullie aanraden?

  Groet, Stefan

 5. Sefan

  Hi Sjoerd en Ties, na krap een weekje terug te zijn van een maand vertoeven op Bali begint het alweer te kriebelen voor een volgend avontuur. Wat was Bali prachtig. Heerlijk weer, fantastisch eten en de meest vriendelijke mensen. We hebben zin om nog meer Azië te ontdekken. Wat zouden jullie aanraden voor een maand (half april – half mei) met 2 kinderen van 3 & 4?

  Groetjes, Stefan

  1. Sjoerd

   Hoi Stefan,

   Gaaf dat jullie het zo naar jullie zin hebben gehad op Bali. Ik denk dat je de rest van Azië dan ook wel gaat bevallen.
   Andere mooie landen waar relatief eenvoudig gereisd kan worden zijn Vietnam, Thailand en Maleisië. Maar ook de Filipijnen en Sri Lanka zijn bijzonder mooie bestemmingen voor een reis met kinderen.
   Afhankelijk van jullie budget en wensen zou je eens naar deze landen kunnen kijken?

   Reisgroet,
   Sjoerd

 6. charlotte

  Hoi,

  als ik langer wil gaan reizen is het dan goedkoper om in azie pas een vliegticket terug te boeken? of is een retour goedkoper?

  1. Azië Expert Post author

   Hoi Charlotte,

   dat ligt er aan wanneer je terug vliegt en waar vandaan. Ik denk dat het voordeliger is om een retourtje te boeken aangezien 2 losse tickets vaak duurder zijn (uitzonderingen daargelaten). Je kunt eens kijken op Skyscanner wat goedkoper is.

   Groeten,
   Ties

 7. Renske

  Ha Ties,
  Dank voor de tips! Vliegen op Hanoi en alleen het noorden doen is inderdaad ook een optie. We hebben jullie routeboek al thuis liggen, dus die zal ik er vanavond nog eens bij pakken.
  Groetjes, Renske

 8. Renske van Leeuwen

  Hi Ties en Sjoerd,
  Van half oktober tot en met half december wil ik zo’n 10 weken gaan reizen door Azië. Het plan was in eerste instantie om in Vietnam te beginnen (Ho Chi Minh), dan richting Hanoi te reizen, en dan via Laos naar Thailand te gaan. Nu gaat mijn vriend ook 3,5 week (26 dagen) mee. We starten tegelijk en willen eigenlijk samen Vietnam en de Gibbon Experience in Laos doen. Is dit realistisch in 26 dagen (incl vlucht) en welke route raden jullie dan aan?

  Alvast bedankt!

  Groeten,
  Renske

  1. Ties Post author

   Hoi Renske,

   mooie reis hebben jullie voor de boeg!
   26 dagen voor Vietnam en de reis naar Huay Xai (Gibbon Experience) is wat kort. Als je Vietnam goed wilt zien kun je makkelijk 2 maanden uittrekken. Wij raden altijd aan om minimaal 3 tot 4 weken in Vietnam te blijven. Die tijd heb je niet dus zal je dingen moeten skippen in Vietnam. Zeker ook omdat Huay Xai tegen Thailand aan ligt. Dit is vanuit Vietnam (Hanoi) best nog een stuk reizen.

   Je zou ook op Hanoi kunnen vliegen en alleen het midden en noorden van Vietnam kunnen bezoeken. Dit is ook de regio waar met meeste te zien is. Wat betreft de route kun je eens kijken bij onze Reisgids Vietnam. Hierin hebben we meerdere routes uitgewerkt die je kunt volgen.

   Alvast veel reisplezier!

   Groeten,
   Ties

 9. Niek

  Hoi. Ik ga voor ongeveer 5 maanden alleen naar Azië en ben dan zelf nog 18, ik had dan ook de vraag of er bepaalde plekken of rondreizen zijn waar de meeste jongeren te vinden zijn?

  Alvast bedankt,
  Niek

  1. Ties Post author

   Hoi Niek,

   Super gaaf dat je 5 maanden naar Azië gaat! Weet je al een beetje wat je wil gaan doen?
   Het is lastig te bepalen waar de jongeren zitten omdat het heel erg gemixt is. Vaak kom je op de populaire plekken veel jongeren tegen maar ook reizende oudere. Ik denk dat je in Thailand, Vietnam, Cambodja en Laos de meeste jongeren tegen komt omdat dit een populaire backpackroute is. Vooral bij de bekendere highlights ontmoet je veel mensen.

   Groeten,
   Ties

 10. masja

  hallo,
  wij gaan over een aantal weken naar Bali.
  Nu ben ik benieuwd welke inentingen je moet hebben buiten DKTP en Hepatitus A?
  Bedankt,
  Masja

  1. Sjoerd

   Hoi Masja,

   Je kan op onze Inentingen Indonesië pagina alle informatie hier over vinden. Mocht je dan nog twijfelen is het aan te raden contact op te nemen met je huisarts. Wij zijn tenslotte geen artsen 🙂

   Groeten,
   Sjoerd

 11. Frank

  Hi Sjoerd! 🙂

  Mijn vriendin zit momenteel in new zeeland en ik in Nederland. Nu willen wij van de zomer vakantie (1 july – 1 september) elkaar weer zien in azie omdat dit toch relatief goedkoop is om samen te reizen alleen waar kan je het beste zijn in deze periode? Wij willen eigenlijk plaatsen vermijden waar het regenseizoen erg slecht is en/of veel geld kost om te verblijven maar realiseren ons ook dat azie toch wel groot is en het toch lastig is om wat te plannen 😉

  Hoop dat je wat tips voor ons hebt.

  groetjes, Frank

  1. Sjoerd

   Hoi Frank,

   Super cool dat jullie in Azië willen gaan reizen. Gezien de regenperiodes kun je het beste naar Indonesië of Maleisië gaan. China zou ook nog een optie zijn. In principe kan je in ieder land voor een klein budget rondreizen. Al denk ik wel dat Indonesië van deze 3 landen het goedkoopst is. Ik denk dat Indonesië en Maleisië goed te combineren zijn. Ik moet er wel bij zeggen dat wij zelf ook regelmatig in het regenseizoen in Thailand, Laos, Cambodja of Vietnam hebben gereisd. Dit is prima te doen. Het regent alleen wat vaker. Meestal aan het eind van de middag een uurtje. Dit is over het algemeen prima te overzien.

   Verder zou ik goed kijken naar wat je zelf wil gaan doen, zien of beleven als je op reis bent. Ook daarin verschillen de landen natuurlijk van elkaar.

   Groeten,
   SJoerd

 12. Geraldine

  Thanks voor deze tips mannen! Ga ik toch net even wat ‘geruster’ op reis 😉

 13. Wilbert

  Hebben jullie nog tips wat betreft je gezondheid op reis in Azie? Ik wil een maand of 3 gaan rondreizen in zuid oost azie maar wil geen gekke infecties of dergelijken oplopen..
  Hoor graag va jullie

  1. Sjoerd

   Hoi Wilbert,

   er zijn zeker een aantal dingen die je kunt doen. Natuurlijk is het verstandig je inentingen te halen die nodig zijn voor de landen die je wil gaan bezoeken. En ik zou aanraden ook voor landen te kijken die niet op je lijstje staan. De kans is groot dat je onderweg je plannen gaat veranderen. Daarnaast zou ik niet direct de eerste dag op straat gaan eten. Laat je lijf even wennen aan het eten, de warmte, het reizen, enz. Daarna kan het geen kwaad (meestal). Verder is het belangrijk om voldoende te blijven drinken. Veel reizigers “vergeten” dit waardoor ze last kunnen krijgen van allerlei kwaaltjes. Neem een klein EHBO kitje mee met pleisters, paracetamol, enz. Komt altijd wel ergens van pas, zeker als je lange tijd op reis gaat. Koop lokaal muggenspray. Scheelt een hoop geld en vaak werkt het nog beter ook. Vergeet natuurlijk je zonnebrand niet ;). Als laatste zou ik zeggen gebruik je gezonde verstand. Probeer even over dingen na te denken voor dat je ze doet. Als je dan je gevoel volgt komt het meestal wel goed.

   Ik hoop dat je hier iets mee kunt. Veel plezier.
   Groeten,
   Sjoerd

 14. Sjors

  Hoi. Ik ben van plan om te gaan backpacken in Azië voor 3 of 4 maanden. Ik ga waarschijnlijk alleen. Nu ben ik niet zo bang om alleen te reizen maar ik vind het ook wel leuk om andere mensen te ontmoeten. Ik heb verder nog nooit gereisd. Is het echt zo dat je overal mensen ontmoet en makkelijk contact hebt of ligt dat ook aan jezelf?

  Ciao
  Sjors

  1. Sjoerd

   Hoi Sjors,

   Het is echt zo:) haha. Kort antwoord maar op reis ontmoet je zo makkelijk mensen. Natuurlijk moet je er zelf voor open staan maar dat gaat eigenlijk van zelf.
   Niemand vind het leuk om dagen lang alleen door een stad te struinen. Dus komt er vanzelf een moment dat je jezelf er voor openstelt, ook als je verlegen bent.

   Mocht je nog andere vragen hebben laat het ons dan even weten!

   Groeten,
   Sjoerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU