Red je relatie, ga reizen!

Op reis om je relatie te redden. Ze noemen het ook wel een ‘save-cation’ of de ‘hail mary-moon’ en het wordt steeds vaker als laatste strohalm gebruikt om een relatie te redden. Waar de één er niet aan moeten denken om als koppel op reis te gaan gebruikt de ander het dus als laatste redmiddel.

Red je relatie, ga op reis!

In Azië zijn er in ieder geval (romantisme) mogelijkheden genoeg om je relatie nieuw leven in te blazen. Wat dacht je van een romantische zonsondergang bij de Si Phan Don in Laos, een jungle tocht in Thailand of een verblijf op één van de Gili Eilanden in Indonesië. De mogelijkheden zijn oneindig! Maar werkt het ook echt? Vaak is een vakantie wel een hulpmiddel om weer even dichter bij elkaar te komen. Weg van alle stress en het ‘moeten’ van thuis en lekker ontspannen op een mooie locatie. Niet voor niets lees en hoor je overal dat mensen meer seks, minder stress en meer tijd voor elkaar hebben op vakantie.

Relatie reizen

Romantisch klein eiland?

Maar de andere kant van de medaille is dat je ook 24 uur per dag, 7 dagen in de week met elkaar opgescheept zit. Nu kunnen wij ons zo voorstellen dat dit bij koppels die pas twee jaar samen zijn niet zo’n probleem is. Maar wat als je al 20 jaar getrouwd bent? Is zo’n romantisch klein eiland dan nog steeds zo romantisch?

Sommige komen er op vakantie achter dat ze toch niet zo goed bij elkaar passen als ze dachten. Iedereen kent de verhalen wel. De één wil scooter rijden in Vietnam, de ander in de bus, de één wil McDonalds eten terwijl de ander liever de lokale gerechten probeert.

Hail Mary-moon

Maar zo’n ‘save-cation’ of ‘hail mary-moon’ blijkt ook succes te hebben. Zo zijn er mensen die er juist achter komen dat ze meer gemeen hebben dan in eerste instantie gedacht. Of dat de vakantie hen dichter bij elkaar brengt en het ze laat herinneren aan ‘vroeger’.

Wij van Reis-Expert zijn uiteraard van mening dat je altijd moet reizen, of je nu vrijgezel bent of al 20 jaar getrouwd! Reizen verbreed je horizon, versterkt ja karakter en levert je ervaringen op die je nooit zult vergeten! Slechter wordt je er zeker niet van. Mocht je door een relatiecrisis gaan kijk dan eens rond bij één van onze landen op Azië-Expert.nl en plan vandaag nog je ‘save-cation’ of ‘hail mary-moon’. Je partner zal er ongetwijfeld blij mee zijn!

Sjoerd en kim bij de Borobudur

    Meer lezen over Red je relatie, ga reizen!?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven