5x dagtrips vanuit Siem Reap

Siem Reap is een van de bekendste steden van Cambodja. Het is de toegangspoort tot de wereldberoemde Angkor Wat, maar de stad is tegenwoordig veel meer dan alleen een toegangspoort. Lang voordat de Angkor Wat de bekendste archeologische vindplaats werd van Zuidoost-Azië was Siem Reap ‘just another city‘. Dat is vandaag de dag wel anders!

De kans dat jij in Siem Reap komt tijdens je reis door Cambodja is vrij groot en daarom delen wij in deze blog een aantal leuke dagtrips vanuit Siem Reap.

#1 BANTEAY SREI

Banteay Srei

Banteay Srei is een stuk minder bekend dan de grote broer Angkor Wat, maar veel reizigers die naar beide zijn geweest vinden de Banteay Srei minstens net zo indrukwekkend. Het is een van de beste dagtrips vanuit Siem Reap. Deze tempel staat bekend om de bijzondere details en is daarnaast een stuk rustiger dan het overspoelde Angkor Wat.

Het voordeel is dat deze tempel op slechts 30 kilometer van Banteay Srei ligt. Ideaal dus voor een leuke dagtrip. Volgens wordt deze tempel beschouwd als de mooiste tempel uit het Angkor rijk. En dat zegt wel wat, want er zijn heel veel oude ruïnes te vinden.

Temple Pass

De entree voor de tempel zit inbegrepen in de Temple Pass voor de het Angkor Wat complex bij Siem Reap. Je kunt geen apart ticket kopen om alleen deze tempel te bezoeken. Dat kost je nog eens $37, dus het is best om ervoor te zorgen dat je je bezoek combineert met de Angkor tempels.

TIP ♥ – meer over deze ruïne lees je op de pagina Banteay Srei

#2 PHNOM KULEN NATIONAL PARK

dagtrips vanuit Siem Reap

Het Phnom Kulen National Park ligt op 48 kilometer afstand van Siem Reap en op 1,5 uur rijden van Phnom Penh. Het ligt in het Dangrek-gebergte en is een van de mooiste en historisch belangrijkste locaties in het gebied. Kulen is namelijk een heilige berg en was voor de Khmer enorm belangrijk.

Je vindt er twee indrukwekkende watervallen, die helaas eigendom zijn van een zakenman uit Siem Reap. Dit is een van de bekendste dagtrips vanuit Siem Reap. Op de top van de berg vind je Angkor ruïnes die toegankelijk zijn door een indrukwekkende trap.

TIP ♥ – helaas zijn de watervallen in het park ‘eigendom’ van een zakenman uit Siem Reap die $20 entree vraagt voor de watervallen

#3 BATTAMBANG

Battambang

Battambang is een stad die op een paar uur rijden van Siem Reap ligt. Het is een flinke stad voor Cambodjaanse begrippen. Het is met ruim 250.000 inwoners zelfs de tweede stad van het land. Er komen nog maar weinig reizigers, zeker als je het vergelijkt met de drukte in Siem Reap.

Als je een stukje authentiek Cambodjawil zien raden we zeker aan om naar deze stad te gaan. Het is wel ruim 3 uur rijden, maar het is zeker de moeite waard. Er zijn bezienswaardigheden genoeg in Battambang en je kunt met een tuk-tuk de highlights van Battambang bekijken. Super leuk!

TIP ♥ – als je meer wil weten over deze stad check dan onze pagina over Battambang

#4 KOH KER

Koh Ker

Koh Ker ligt niet bepaald op fietsafstand. Je vindt deze tempel op zo’n 100 kilometer ten noorden van Siem Reap, zo’n 2,5 uur rijden. Er komen hier dan ook een stuk minder reizigers dan bij de Angkor Wat. Ook omdat het niet echt op een logische plek ligt als je kijkt naar de route die de meeste mensen in Cambodja afleggen.

Je zou wel meerdere dagen kunnen uittrekken voor deze regio en Koh Ker kunnen combineren met Kulen National Park, wat hier vlak bij ligt. Het is namelijk een prachtige plek die eeuwen lang verborgen is gebleven in de bossen van Cambodja. Sinds de aaleg van de nieuwe weg kom je er vandaag de dag ook een stuk makkelijker.

TIP ♥ – als je meer wil weten over deze plek check dan onze pagina over Koh Ker

#5 KAMPING KHLEANG

Kampong Khleang

Siem Reap ligt tegen het gigantische Tonle Sap-meer, het grootste zoetwatermeer van Zuidoost-Azië. In het regenseizoen wordt dit meer veel groter dan in het droge seizoen en het is een unieke plek in het land. Als je iets van het lokale leven wil ontdekken raden we aan om naar het meer te gaan.

De plek waar je lokale leven het beste kunt observeren is het stadje Kampong Khleang die, in tegenstelling tot het drukkere Siem Reap, haar authenticiteit heeft behouden. Je kunt hier drijvende dorpen en markten bezoeken op het meer. Dit kun je in zelf doen, maar ook met een georganiseerde tour vanuit Siem Reap. Een aanrader!

    Meer lezen over 5x dagtrips vanuit Siem Reap?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven