Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Binnenlandse vluchten Vietnam

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 25 augustus, 2022

De afstand tussen Hanoi en Ho Chi Minh is al ruim 1.600 kilometer. Dit kan met een bus of trein maar de binnenlandse vluchten Vietnam worden steeds populairder, en niet geheel onbelangrijk, ook goedkoper. Waar je een aantal jaar geleden nog ja halve budget kwijt was aan binnenlandse vluchten Vietnam kan je tegenwoordig voor €50 tot €125 het land door vliegen.

Binnenlandse vluchten Vietnam

Vaak zijn de prijzen van binnenlandse vluchten Vietnam vaste prijzen. Oneindig zoeken en vergelijken zoals bij internationale vluchten is dan ook niet echt van toepassing. Natuurlijk scheelt het als je naar Hanoi vliegt of een kleiner vliegveld in Vietnam. Populaire highlights zijn altijd goedkoper omdat er vaker op gevlogen wordt.

Voor het boeken van je ticket kan je kiezen tussen de lokale vliegmaatschappijen zoals Vietnam Airlines, Vietjet Air of AirAsia.

Wij zelf kijken altijd op een vergelijkingswebsite als Skyscanner welke scherpe tickets aanbiedt. En ze bieden de ideale optie om een prijsalarm in te laten stellen. Een ideale manier om de prijs van je ticket in de gaten te houden.

Binnenlandse vluchten Vietnam

De beste vliegtickets websites

Er zijn oneindig veel websites te vinden om je vliegtickets naar Vietnam te boeken, ook voor binnenlandse vluchten. Zoals eerder gezegd zal het je echter geen honderden euro’s schelen omdat tickets vaak niet duurder zijn dan €100. Wij hebben een overzicht gemaakt met de beste websites voor het boeken van je ticket!

Voordelige vliegtickets naar Vietnam

Hoe weet je of je de goedkoopste binnenlandse vlucht hebt gevonden? Je kunt verschillende sites bekijken, maar het zal je geen tientallen euro’s schelen. Het helpt daarnaast niet om een vergelijking website meerdere malen te bezoeken.

Uit ervaring kunnen we zeggen dat tickets duurder worden naarmate je vaker bezoekt. Het kan wel schelen of je bij een vergelijkingssite boekt of rechtstreeks bij de lokale luchtvaartmaatschappijen. Denk bijvoorbeeld aan Vietnam Airlines.

Meer lezen over Vietnam?

0 comments

 1. Louise

  Hi Ties,

  Boekten jullie de vluchten in Vietnam dan via WiFi op je mobiele telefoon of gingen jullie naar een internetcafé ?
  Konden jullie ook nog 1-2 dagen van te voren boeken of zitten de vluchten dan meestal vol?

  1. Ties Post author

   Hoi Louise,

   wij boekten de vluchten inderdaad via onze telefoon of laptop. Vaak gewoon via de WiFi in het ho(s)tel of in een cafe ergens. Dat is prima te doen. Ik zou de tickets gewoon een beetje in de gaten houden. Meestal boekte wij zo’n week van tevoren. 1 tot 2 dagen van tevoren is net wat krap en dan zijn de tickets wat duurder.

   Groeten,
   Ties

 2. Barbara

  Kunnen we ook nog binnenlandse vluchten boeken als we al in Vietnam zijn (dus zeg een week van tevoren)? Of moeten we dat echt vanuit hier doen?

  1. Ties Post author

   Hoi Barbara,

   dat kan, maar het is niet per se goedkoper 🙂 Wij boeken zelf altijd onze binnenlandse vluchten in het land zelf omdat je dan meer vrijheid hebt. Het hoeft zeker niet vooraf in Nederland geregeld te worden. De kans is alleen aanwezig dat je meer betaald omdat je kort van tevoren boekt.

   Groeten,
   Ties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU