Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Hoe reis je van Chiang Mai naar Pai

Door: Raoul Mervel    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 25 augustus, 2022

Chiang Mai is na Bangkok de populairste plaats in Thailand. Wat niet gek is met zo’n prachtige omgeving! Veel mensen reizen na hun bezoek aan Chiang Mai, naar Pai. Deze route is zeer populair. Maar wat is nu de beste manier om van Chiang Mai naar Pai te reizen? We geven je op deze pagina een overzicht van de beste vervoersopties.

Van Chiang Mai naar Pai

Zowel Pai als Chiang Mai zijn populaire bestemming in Thailand. De afstand tussen de twee steden is slechts 128 kilometer. Toch ben je wel minimaal 3 tot 4 uur onderweg vanuit Chiang Mai. Dat komt, omdat je door de bergen reist.

De route is kort, maar wel erg mooi. De verschillende manieren om er te komen, lees je in het volgende overzicht voor het vervoer tussen deze twee steden.

Route Reistijd Kosten Boeken
Minivan 3 uur €5 Boek Online
Taxi 1 uur €80 Boek Online
Scooter 7 uur €10
Openbaar vervoer 7 uur €5

 

roadtrip in Thailand

De omgeving van Chiang Mai

Soorten vervoer van Chiang Mai naar Pai

Er is genoeg keuze qua vervoersmiddelen om vanaf Chiang Mai naar Pai te komen. Je kunt er in een half uur naar toe vliegen voor veel geld of je kunt uren in een bus gaan zitten voor weinig geld. Omdat de keuzes zo uiteenlopen geven we je een overzicht van alle vervoersopties.

Chiang Mai naar Pai met minivan

Het meest gebruikte transportmiddel naar Pai is de minivan. De minivans rijden dagelijks tussen 07:30 en 17:30 uur. De minivans vertrekken elk uur vanuit Chiang Mai.

Je betaalt €5 tot €8 voor een ticket en de minivan doet er ongeveer 3 tot 4 uur over om van Chiang Mai in Pai te komen.

Het voordeel van de minivans is dat ze sneller zijn dan de gewone bussen en dat ze elke uur vertrekken. Wel staan de chauffeurs van de minivans bekend om het feit dat ze het niet zo nauw nemen met de verkeersveiligheid.

Omdat de weg van Chiang Mai naar Pai 762 bochten heeft, komt het nogal eens voor dat mensen misselijk worden in de minivans. Dit is een nadeel van de kleine bussen!

Je kunt tussen 7:30 en 17:30 elke uur naar Pai rijden met een minivan. Je ticket kost je tussen de €5 tot €8 p.p. en de rit duurt 3 tot 4 uur.

Waar boek je minivans

Minivans boeken is heel makkelijk. Bijna alle accommodaties in Chiang Mai kunnen deze service voor je regelen. Als dat niet zo is, stap je de straat op en loop je een touroperator binnen. Die kunnen het sowieso voor je regelen.

Voordeel: de minivans zijn sneller in Pai dan de normale bussen en ze vertrekken elk uur;
Nadeel: veel mensen worden misselijk aan boord van de minivan.

BOEK TICKETS

minivan Thailand

Taxi

Taxi’s zijn over het algemeen comfortabeler dan minibussen en bieden een meer persoonlijke service. Je kunt onderweg ook stoppen om foto’s te maken of te verkennen, terwijl je met een minibus beperkt bent tot de dienstregeling.

Minibussen zijn dan wel weer goedkoper dan taxi’s, maar ze zijn vaak druk en ongemakkelijk. Ze kunnen ook behoorlijk gevaarlijk zijn, omdat ze vaak met hoge snelheden over bochtige wegen rijden.

Een taxi kost tussen €80 en €100, maar die kosten kun je delen.

Voordeel: snel en comfortabel. Mogelijkheid om te stoppen
Nadeel: duur

BOEK TICKETS


Openbaar vervoer van Chiang Mai naar Pai

Er rijden elke dag meerdere bussen tussen de steden. De bussen vertrekken vijfmaal per dag vanaf het Chiang Mai’s Arcade Bus Station. Een ticket kost je rond de 90 baht en de bus doet er in totaal zo’n vijf uur over.

De bussen vertrekken bijna ieder uur vanaf het Chiang Mai’s Arcade Bus Station. De exacte tijden veranderen helaas te vaak om online te publiceren. De beste manier om dit te checken is navraag doen bij je accommodatie.

Het voordeel van de bus is dat dit de goedkoopste optie is om te reizen. Wel doe je er langer over dan een minivan, maar er is minder kans dat je wagenziek wordt in de langzamere bussen.

Je kunt bijna ieder uur met de bus van Chiang Mai naar Pai. De rit duurt 4 tot 5 uur en kost je 150 baht.

Voordeel: goedkoopste manier om te reizen;
Nadeel: de rit duurt 4 tot 5 uur.

UPDATE MAART 2020

Er rijden geen openbare bussen meer tussen Chiang Mai en Pai. Je kunt nog wel met een songthaew (een soort pick-up truck) naar Pai reizen.

bus Chiang Mai naar Pai

Scooter

Er bestaat ook nog de mogelijkheid om zelf op een scooter te rijden naar Pai. De weg van tussen de steden is prachtig waardoor veel mensen voor deze optie kiezen. Het voordeel van zelf rijden is dat je zelf kunt bepalen wanneer je stopt en hoe lang je er over doet.

Een bekende route is de Mae Hong Son Loop

Door een scooter te huren kun je gaan en staan waar je maar wilt. Toch kan de rit van Chiang Mai naar Pai wel uitdagend zijn. De weg loopt door de bergen en bevat zo’n 762 bochten.

Het is dus makkelijk om enige ervaring te hebben met het rijden van een scooter in de bergen. Hou er rekening mee dat het een pittige rit kan zijn om zelf op een scooter naar Pai te rijden in een keer. Het is echter wel een van de mooiste routes in Thailand!

Hoe huur je een scooter

Je huurt een scooter al voor zo’n €10 tot €15 per dag. Dit kan bij je accommodatie. Je zult wel altijd terug moeten naar Chiang Mai om de scooter in te leveren. Je kunt bij een touroperator ook de Mae Hong Son Loop boeken waarbij je Pai bezoekt.

Voordeel: je kunt zelf bepalen hoe lang je er over doet en waar je stopt;
Nadeel: het is een lange rit. Zeker zonder ervaring.

Meer lezen over Thailand?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU