Hoe reis je van Chumphon naar Koh Tao

Koh Tao ken je waarschijnlijk wel, maar Chumphon is wat minder bekend. Dat is niet zo gek, want Changwat Chumphon zoals het eigenlijk heet, is een provincie in het zuiden van Thailand die vooral dient als toegangspoort tot de eilanden in de Golf van Thailand. Veel mensen reizen van Changwat Chumphon naar één van de eilanden. Wil jij van Changwat naar Koh Tao? Wij bespreken de opties.

Van Chumphon naar Koh Tao

De afstand tussen Chumphon en Koh Tao, is zo’n 80 km en brengt je over het azuurblauwe water van de Golf van Thailand. Het helderblauwe water is perfect om te zwemmen, varen en vissen, en de stranden zijn perfect om te ontspannen en te genieten van de zon. En tijdens je reis over het water kun je het in alle rust tot je nemen. Een prima reis dus!

Route Reistijd Kosten Boeken
Minibus + Ferry 3 uur €25 Boek Online
Ferry 2 uur €15 Boek Online
Fast Ferry 1,5 uur €19 Boek Online
Koh Tao
Je eindbestemming

Van Chumphon naar Koh Tao met de minibus en ferry

Reistijd – 3 uur
Prijs – ± €25

De goedkoopste manier van Chumphon naar Koh Tao te reizen, is met de bus en ferry. Hierin kun je onderscheid maken tussen een fast minibus en een normale minibus. De reis duurt zo’n 3 uur, afhankelijk van de optie die je kiest. De minibus vertrekt in de ochtend en middag en pikt je op bij je accommodatie.

Binnen 3 uur ben je op Koh Tao. Klaar om dit schitterende eiland te verkennen. Er varen dagelijks fastboats tussen Chumphon en Koh Tao, maar we raden aan om tickets van tevoren te boeken zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Je komt aan bij de Mae Haad Pier op Koh Tao.

BOEK TICKETS


Van Chumphon naar Koh Tao met de ferry

Reistijd – 2-3 uur
Prijs – ± €15

Je kunt natuurlijk ook zelf naar de haven van Chumphon reizen en hier de ferry van Chumphon naar Koh Tao te nemen. Er gaan meerdere ferry’s per dag van meerdere operators. Zo is deze ferry van Songserm. De reis duurt 2 uur en 45 minuten. Het verschil met de minibus+ferry combinatie is dat je bij deze optie zelf naar de pier van Chumphon moet komen.

Er zijn twee pieren. Thung Makham Noi Pier en Mattaphon Pier. Waar je moet zijn is afhankelijk van de ferry die je neemt en wordt duidelijk gecommuniceerd bij aankoopt van een ticket. Vanaf de pier van Chumphon reis je in één keer naar Koh Tao. Als je zelf reist, is het belangrijk om de bus- en bootreis op elkaar af te stemmen. Als je, zoals deze optie, alleen een ferry ticket koopt, moet je er zelf voor zorgen dat je op tijd bij de pier bent.

BOEK TICKETS


Van Chumphon naar Koh Tao met de fast ferry

Reistijd – 1,5 uur
Prijs – ± €18

Als je niet zo lang de tijd hebt, kun je ook kiezen voor de fast ferry. Deze is ongeveer een uur sneller dan de normale ferry, handig als je ergens op tijd moet zijn. Daarnaast is deze fast ferry niet zo heel veel duurder dan de normale ferry. Er zijn twee maatschappijen die deze ferry aanbieden. Lomprayah en Songserm.

Als je zelf reist, is het belangrijk om de bus- en bootreis op elkaar af te stemmen. Als je, zoals deze optie, alleen een ferry ticket koopt, moet je er zelf voor zorgen dat je op tijd bij de pier bent.

BOEK TICKETS

Scroll naar boven