Hoe reis je van Krabi naar Koh Lipe

Krabi en Koh Lipe zijn twee van de meest populaire bestemmingen in Thailand. Terwijl Krabi bekend staat om zijn kalkstenen kliffen en turquoise wateren, is Koh Lipe een idyllisch paradijs met witte zandstranden en kristalhelder water. Als je beide plekken wil bezoeken, rest de vraag: “Hoe reis je van Krabi naar Koh Lipe?”. Aangezien je naar een eiland reist, zal de reis van Krabi naar Koh Lipe zal altijd met de boot gaan, maar er zijn verschillende opties.

Hoe reis je van Krabi naar Koh Lipe

De afstand tussen Krabi en Koh Lipe, is 234 km en brengt je over de schitterende Andaman Zee. Het water is kristalhelder en de koraalriffen zijn de thuisbasis van een verbazingwekkende verscheidenheid aan vissen. De stranden zijn van wit zand en de met jungle bedekte eilanden zijn een heerlijke plek om te ontspannen. Een prima reis dus!

Route Reistijd Kosten Boeken
Fastboat 4,5 uur €71 Boek Online
Minibus en boot 7 uur €55 Boek Online
Krabi naar Koh Lipe
Het prachtige landschap van Krabi

Van Krabi naar Koh Lipe met fastboat

Prijs – ± €70
Reistijd – 4,5 uur

De snelste manier om in een rechte lijn van Krabi naar Koh Lipe te reizen is met de fastboat. Deze boot is van Tigerline en brengt je in 4 tot 5 uur naar Koh Lipe. Ideaal als je niet zo lang de tijd hebt. Het is niet alleen de snelste en handigste optie, maar het is ook ongelooflijk mooi. Leun achterover en ontspan terwijl je over de Andamanse Zee vaart en geniet van het uitzicht op kalkstenen kliffen, rustige stranden en kristalhelder water.

Binnen 4 tot 5 uur ben je op Koh Lipe. Klaar om dit schitterende eiland te verkennen. Er varen dagelijks fastboats tussen Krabi en Koh Lipe, maar we raden aan om tickets van tevoren te boeken zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Je vertrekt bij de Klong Jilad pier. Dicht bij het centrum. Het is ook mogelijk om vanaf Ao Nang en zelfs Railay te vertrekken, hoewel daar meer kosten aan verbonden zijn.

BOEK TICKETS


Van Krabi naar Koh Lipe met minibus en boot

Prijs – ± €50
Reistijd
– Tot 7 uur

Ben je niet zo’n fan van lange bootreizen? Geen paniek! Je kunt namelijk ook een groot deel met de minivan afleggen. Een ritje in een minibusje door de kronkelende wegen van het Thaise platteland, gevolgd door een boottocht over de turquoise wateren van de Andamanse Zee. Dat klinkt goed toch? En eenmaal op Koh Lipe wordt begroet door de witte zandstranden en wuivende palmbomen.

Met de minivan reis je naar Hat Yao Pier of de Pakbara Pier. Welke van de twee dat is, is afhankelijk van je ticket. De Pakbara pier is de belangrijkste pier voor veerboten richting de eilanden. De reis naar Pakbara duurt zo’n 3 tot 4 uur. Afhankelijk van het verkeer. De reis naar Hat Yao Pier duurt zo’n 2 uur. Als je zelf reist, is het belangrijk om de bus- en bootreis op elkaar af te stemmen. Met Bookaway hoeft dat gelukkig niet, want je boekt een pakket ticket. Je komt dus altijd aan.

BOEK TICKETS

Scroll naar boven