Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Visum Bhutan

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 25 augustus, 2022

Zonder visum voor Bhutan kom je het land niet in. Het is echter vrij makkelijk want de visumaanvragen worden geregeld door de touroperator waar jij je reis boekt. Zij. De dienen online een visumaanvraag in met een kopie van je paspoort.

Visum voor Bhutan

Je mag Bhutan alleen bezoeken met een georganiseerde rondreis. Je moet dus altijd een reis boeken om het land in te komen. De organisatie waar jij je reis boekt, regelt ook het visum voor je. Dit kun je namelijk niet zelf doen.

Als je besluit Bhutan te bezoeken dien je dus een reis te boeken bij een reisbureau die tevens je visum voor Bhutan regelen.

Hoe werkt dat precies

Je boekt eerst een reis bij een gecertificeerd reisbureau.

Het ministerie controleert of je volledig hebt betaald voor je reis (inclusief de US$40 visumkosten) en geeft vervolgens een goedkeuringsbrief aan de touroperator. De touroperator gaat vervolgens naar het ministerie van Buitenlandse Zaken en komt, als alles goed gaat, met goed nieuws terug bij jouw.

TIP ♥ – je kunt niet zelf een visum aanvragen.

Jouw gegevens

Om voor jou een visum te kunnen regelen heeft het reisbureau een kopie van je paspoort nodig. Zodra jij je reis hebt betaald, verwerkt het Tourism Council of Bhutan (TCB) jouw visum voor Bhutan.

Meestal duurt dit zo’n 72 werkuren.

Meer lezen over Bhutan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU