Zonder visum voor Bhutan kom je het land niet in. Het is echter vrij makkelijk want de visumaanvragen worden geregeld door de touroperator waar jij je reis boekt. Zij. De dienen online een visumaanvraag in met een kopie van je paspoort.

Visum voor Bhutan

Je mag Bhutan alleen bezoeken met een georganiseerde rondreis. Je moet dus altijd een reis boeken om het land in te komen. De organisatie waar jij je reis boekt, regelt ook het visum voor je. Dit kun je namelijk niet zelf doen.

Als je besluit Bhutan te bezoeken dien je dus een reis te boeken bij een reisbureau die tevens je visum voor Bhutan regelen.

Hoe werkt dat precies

Je boekt eerst een reis bij een gecertificeerd reisbureau.

Het ministerie controleert of je volledig hebt betaald voor je reis (inclusief de US$40 visumkosten) en geeft vervolgens een goedkeuringsbrief aan de touroperator. De touroperator gaat vervolgens naar het ministerie van Buitenlandse Zaken en komt, als alles goed gaat, met goed nieuws terug bij jouw.

TIP ♥ – je kunt niet zelf een visum aanvragen.

Jouw gegevens

Om voor jou een visum te kunnen regelen heeft het reisbureau een kopie van je paspoort nodig. Zodra jij je reis hebt betaald, verwerkt het Tourism Council of Bhutan (TCB) jouw visum voor Bhutan.

Meestal duurt dit zo’n 72 werkuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven