Hoofdmenu
reis expert header

Overnachten Peru

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 25 maart, 2020

Als je geen georganiseerde reis boekt zul je in Peru ook op zoek moeten naar accommodatie. Dat is in veel plekken niet zo lastig. Zeker in bekende plaatsen zit genoeg accommodatie waardoor je vaan niet hoeft te reserveren. De meeste mensen zullen overnachten in een hotel of hostel. Op deze pagina geven we je handige tips en nuttige informatie over het overnachten Peru met tips over onder andere:

Overnachten Peru

Lima en Cuzco zijn de steden waar je de meeste accommodatie vindt. Dit zijn tevens de duurste steden om te overnachten Peru. Tijdens het hoogseizoen (juni tot en met augustus) en nationale feestdagen is het verstandig om vooraf te reserveren.

Prijzen worden in die periode tevens verdriedubbeld. < TIP ♥ – er wordt in Peru officieel 10% sales tax gerekend. Vaak hoeven toeristen dit niet te betalen, of het is al in de prijs inbegrepen.

Inca TrailJe kunt ook in een tentje overnachten 🙂

Hotel Peru

Hotels zijn er genoeg in Peru. Zeker bij de bekendere bezienswaardigheden zijn er vaak zo veel hotels dat vooraf reserveren vaak niet nodig is.

Een hotel heb je in allerlei soorten en maten. Je hebt kleinere budget hotels waar je nog geen €20 per nacht betaald maar ook exclusieve resorts waar je al snel €250 per nacht betaald.

In Peru heb je ook de posada. Dit is een klein hotel of pension. Het lijkt meer alsof je bij iemand thuis slaapt dan in een hotel. Er zijn veel bijzondere locaties waar je kunt overnachten Peru. Zo kun je slapen bij in het dicht beboste Amazone gebied of hoog in het Andes gebergte.

Hostel Peru

Hostels zijn vaak iets goedkoper dan hotels. Vaak slaap je al voor zo’n €10 per nacht in een hostel. Het kan goedkoper als je in een dorm room slaapt. Een soort zaal waar meerdere mensen slapen.

Een hostel is vooral populair onder jongeren en backpackers. Het feit dat hostels goedkoper zijn heeft gelukkig niets te maken met de kwaliteit. 

Meer lezen over Peru?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU