Hoofdmenu
reis expert header

Overnachten Colombia

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 25 maart, 2020

Het aantal hotels en hostels groeit vrij snel. Door het toenemende toerisme komt er steeds meer accommodatie bij. Zelfs de kleine, minder bezochte, steden hebben nu hostels en hotels met gedeelde slaapkamers, wifi en laundry-service. Het overnachten Colombia kan dus in alles soorten en maten. Op deze pagina geven we je handige tips en nuttige informatie over het overnachten Peru met tips over onder andere:

Overnachten Colombia

In steden als Bogota en Medellin vind je over het algemeen de meeste accommodatie. Dit zijn tevens de duurste steden om te overnachten Colombia. Wat het overnachten in Colombia precies kost is afhankelijk van je eigen wensen.

Als je genoegen neemt met een gedeelde slaapkamer in een hostel kun je al voor €5 per persoon overnachten. Maar je kunt ook in hotel met meer faciliteiten slapen voor €50 per nacht.

Wist je dat je in Colombia op steeds meer plekken kunt kamperen? Door de toenemende veiligheid zijn komen er steeds meer campings op bekende wandelroutes.

Hoogseizoen

Tijdens het hoogseizoen (juni tot en met augustus) en nationale feestdagen is het verstandig om vooraf te reserveren. Prijzen worden in die periode tevens verdriedubbeld.

Hotel Colombia

Bij een hotel kun je er vanuit gaan dat de faciliteiten iets beter zijn dan in een hostel. Hoewel dat niet altijd waar hoeft te zijn. In een hotel heb je wel altijd een prive kamer met eigen badkamer en toilet. Je hebt in Colombia de luxere hotels en low-budget hotels. Wat wij regelmatig doen is bij Booking.com de recensies checken voordat we ergens boeken. 

TIP ♥ – hotels boek je vaak goedkoper bij Booking.com dan in het hotel zelf!

In Colombia heb je ook motels. Dit zijn goedkopere opties dan een hotel. Toch wordt het motel niet vaak gebruikt door reizigers. Kamers zijn namelijk per uur te huren. Aangezien veel Colombianen pas het huis verlaten als je gaan trouwen worden veel motels geboekt door locals voor een paar uurtjes plezier.

Good to know

  • Colombia heeft accommodatie voor elk budget, zeker bij toeristische attracties
  • Bij veel accommodatie kun je tegen betaling je was laten doen
  • Een hostel wordt ook wel eens aangeduid als hospedajes, residencias os posadas
  • Check eerst de kamer voordat je deze boekt
  • Je kunt in Colombia ook kamperen, hoewel er niet veel campings zijn 

Hostel Colombia

Het hostel is vooral populair bij backpackers of reizigers met een kleiner budget. De backpackers scene is de laatste jaren enorm toegenomen in Colombia en daarmee ook de komst van hostels. In elke stad is er vaak wel een hostel te vinden. Het is goedkoop overnachten. Vaak slaap je al voor zo’n €10 per nacht in een hostel. Als je in een dorm room slaapt, een soort gedeelde slaapkamer, kan het zelfs nog goedkoper.  

TIP ♥ – de website Colombia Hostels is een super handige website met een overzicht van veel hostels in de steden

Dat een hostel goedkoper is dan een hotel betekent niet dat de kwaliteit minder is. Sterker nog. Veel hostels hebben prima faciliteiten en zijn vaak nog gezelliger dan hotels. Het grote voordel is dat je sneller andere reizigers ontmoet in hostels.

Eerste nacht reserveren

Moet je nu wel of niet reserveren? Wij reserveren zelf zo weinig mogelijk omdat we liever vrij zijn in ons reisschema. Wat we wel doen is de eerste nacht reserveren. Zo hoef je na aankomst nooit te zoeken naar accommodatie. Dat scheelt een hoop stress en sjouwen met koffers

Meer lezen over Colombia?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU