Hoofdmenu
reis expert header

Overnachten Chili

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 26 maart, 2020

Over het geheel is de kwaliteit van de accommodatie in Chili redelijk. Er si voor iedereen wel wat. De budget reizigers kunnen terecht in budget accommodatie voor zo’n 8.000 Chileense Peso (€11). Degene die iets meer luxe willen en liever in een eigen kamer in een hotel overnachten betalen al snel zo’n 50.000 tot 70.000 Chileense Peso (€65-€95). Op deze pagina vertellen we je alles over het overnachten Chili.

Overnachten Chili

Er is meestal genoeg keuze bij de belangrijkste bezienswaardigheden en de steden. In de meer afgelegen gebieden zul je het moeten doen met de hospedajes (bescheiden kamers). De meeste accommodatie biedt bij het overnachten Chili ook ontbijt.

TIP ♥ – de prijzen van de accommodatie nemen vaak toe in het hoogseizoen (december tot en met maart). Prijzen die twee of drie keer zo hoog worden zijn geen uitzondering.

Buiten het hoogseizoen kun je onderhandelen over de prijs. Onthoud de zinnen: ‘tiene algo un poco mas económico?’ (heb je iets goedkoper?’).Of de zin: ‘me puede dar un descuento? (‘kunt u me korting geven?’). Reserveren is vaak niet nodig omdat er genoeg accommodatie is.

Kamperen

In Chili kun je ook kamperen. Er zijn namelijk genoeg campings in het land. Als je een fanatiek kampeerder bent schaf dan de camping gids Turistel Rutero Camping aan. Campings variëren van percelen met minimale faciliteiten tot een geweldig terrein met warme douches en eigen barbecue grills.

Iquique

Aan de kust gaan de prijzen in het hoogseizoen hard omhoog

Hotel en hostel Chili

Bij het overnachten Chili kom je al snel bij een hotel of een hostel uit. Beide zijn in principe goed hoewel we verhalen horen over reizigers die de kwaliteit/prijsverhoging de hotels niet erg goed vonden.

Hotel

De meeste hotels zijn mid-range hotels vaak bestaande uit grote, oude hotels met een ruime kamers of hele moderne, speciaal gebouwde hotels, meestal met kleinere kamers, geen gemeenschappelijke ruimtes maar betere faciliteiten. In tegenstelling tot het hostel heb je in het hotel vaak een eigen badkamer met douche, warm water, handdoeken, en in het algemeen een kabel-tv. Reken op zo’n €40 voor een tweepersoonskamer in het hoogseizoen.

TIP ♥ – vaak rekenen ze voor overnachten Chili nog 19% IVA. Een soort belasting. Vraag of dit bij deprijs is inbegrepen voordat het achteraf berekend wordt.

Hostel

Hostels worden steeds populairder qua overnachten Chili. In elke Chileense stad vind je ze wel. Vroeger waren de hostels in Chili niet echt best maar tegenwoordig krijg je veel waarde voor je geld. Je kunt goedkoop slapen op de slaapzalen (dorm) voorzo’n €10 per nacht.

De meeste hostels hebben echter ook privé-kamers. Het voordeel van hostel si dat je andere reizigers ontmoet en ze hebben daarnaast de beste informele netwerken voor informatie over lokale gidsen en excursies.

Je hebt prachtige plekken om te slapen

Residenciales Chili

Qua overnachten Chili zijn de residenciales de meest beschikbare en meest gebruikte optie. Residenciales zijn een soort kamers die je huurt in huizen, een soort guesthouse dus. Over het algemeen bieden ze eenvoudige en simpel ingerichte kamers. Vaak heb je niet meer dan een bed, een rek om je kleding op te hangen en een nachtkastje.

Het leuke aan residenciales is dat er niet alleen toeristen verblijven maar ook veel locals die er van huis werken.

Hospedaje (casa de familia)

Dit lijkt een beetje op de guesthouses zoals je die bijvoorbeeld ook in Azië ziet. De term hospedaje doelt op de kleinere en vaak goedkopere kamers, een beetje zoals de residenciales. De casa de familia biedt wat je verwacht van de naam; kamers bij een familie thuis.

TIP ♥ – in een casa de familia verblijf je bij iemand thuis. Heb respect voor hun regels en gebruiken.

Casas de familia hebben vaak geen bord waar je ze aan herkent. Als ze dat wel hebben staat er meestal ‘alojamiento‘ op de deur. Wat ze vaker doen is toeristen opwachten bij het bus- of treinstation om je vervolgens een kamer aan te bieden.

Eerste nacht

Moet je nu wel of niet reserveren? Wij reserveren zelf zo weinig mogelijk omdat we liever vrij zijn in ons reisschema. Wat we wel doen is de eerste nacht reserveren. Zo hoef je na aankomst nooit te zoeken naar accommodatie.

Cabañas Chili

Een andere populaire optie bij overnachten Chili zijn de Cabañas. Je vindt ze bij toeristische plekken, met name aan de kust. Het zijn een soort houten vakantiehuisjes zoals we die in Oostenrijk of Frankrijk ook zien. Ze zijn vaak ingericht op groepen of familie’s en van alle gemakken voorzien. Zo heb je een keuken, zit / eethoek, een tweepersoons slaapkamer en een tweede slaapkamer met stapelbedden.

Je vind ze ook vaak in de bossen. De prijs is vaak per huisje. Dus hoe meer mensen er mee gaan hoe goedkoper het wordt.  Veel Chilenen maken er gebruik van in vakanties en weekenden. In het hoogseizoen moet je ze dus zeker reserveren.

Wat wij vinden:
  • 9/10
    Reis-Expert - 9/10
9/10

Samenvatting

Over het geheel is de kwaliteit van de accommodatie in Chili redelijk. Er si voor iedereen wel wat. De budget reizigers kunnen terecht in budget accommodatie voor zo’n 8.000 Chileense Peso (€11). Degene die iets meer luxe willen en liever in een eigen kamer in een hotel overnachten betalen al snel zo’n 50.000 tot 70.000 Chileense Peso (€65-€95). Op deze pagina vertellen we je alles over het overnachten Chili.

Meer lezen over Chili?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU