Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Overnachten Chili

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Chili is een prachtig land met indrukwekkende natuur en toffe activiteiten. Maar wat is nu het beste hotel in Chili? Of die van Santiago, San Pedro of Patagonië etc.? Er zijn ontzettend veel hotels in Chili. Om de keuze wat makkelijker te maken hebben wij onze favoriete hotels in Chili op een rij gezet. Al deze hotels hebben goede recensies en ze zijn ook nog eens te annuleren. Makkelijk voor de zelfstandige reiziger!

SANTIAGOVALPARAISOATACAMAIQUIQUEPAASEILANDCOYHAIQUEPATAGONIË

HOTELS SANTIAGO

De beste hotels in Santiago

Santiago is voor veel mensen het beginpunt van hun reis door Chili. Voor een hoofdstad is het een ontzettend toffe stad waar veel te doen is. Daarnaast vind je hier ook een paar van de mooiste en beste hotels in Chili.

Omdat er zo veel hotels zijn, is het lastig om aan te geven welk hotel het beste is. Dat is immers een persoonlijke kwestie. We kunnen je wel vertellen wat de beste wijken zijn om te overnachten.

Dat zijn Centro (Barrio Lastarria). Dit is het historische centrum van de stad. Verder heb je Barrio Brasil, populair onder backpackers. Bellavista is de place to be voor leuke feestjes en Las Condes is vooral populair onder gezinnen.

Onze favorieten:

âžœ Budget – The Fox Hostel – vanaf €20
âžœ Normaal – Eco-Hostal Tambo Verde – vanaf €50
âžœ Luxe – Hotel Loreto – vanaf €105

HOTELS VALPARAISO

De beste hotels in Valparaíso

Santiago mag voor veel mensen het beginpunt van hun reis zijn, Valparaíso is de mooiste stad van het land. Misschien wel de mooiste in heel Zuid-Amerika. Deze stad is een groot openluchtmuseum. Er is ontzettend veel te zien.

Overnachten in de stad is ook geen probleem. Je vindt hier duizenden accommodaties. Groot, klein, duur, goedkoop, voor backpackers of gezinnen. Alles is te vinden. De beste plek om te overnachten is het oude centrum tussen tussen Cerro Alegre en Cerro Concepción.

Onze favorieten:

âžœ Budget – Casa Volante Hostal – vanaf €20
âžœ Normaal – Loftbellavistavalparaiso – vanaf €55
âžœ Luxe – Augusta Hotel – vanaf €120

HOTELS SAN PEDRO DE ATACAMA

De beste hotels in San Pedro de Atacama

San Pedro de Atacama is de toegangspoort tot de Atacama woestijn. Ondanks dat het geen hele grote stad is, is het een van de meest bezochte plekken in Chili en vind je er een paar van de mooist gelegen hotels in Chili.

De meeste reizigers kiezen voor accommodatie in de stad. Dat heeft een aantal voordelen. Zo zit je dicht bij de restaurants en alle touroperators opereren vanuit de stad. Je kunt echter ook buiten de stadsgrenzen overnachten richting de woestijn. Hier vind je vaak dure, maar prachtige accommodaties.

Onze favorieten:

âžœ Budget – ChillOut Backpackers Hostel – vanaf €20
âžœ Normaal – Anka Hostel – vanaf €75
âžœ Luxe – Lodge Quelana – vanaf €145

HOTELS IQUIQUE

De beste hotels in Iquique

Iquique is een van de grootste steden van het land en niet alleen populair onder reizigers, maar ook onder Chilenen die hier vakantie komen vieren.

Er zijn honderden accommodaties in de stad waar je uit kunt kiezen. Over het algemeen is de kwaliteit van de accommodatie prima. De beste locaties om te overnachten zijn Playa Cavancha (het bekendste strand) en Plaza Prat (het oude centrum).

Onze favorieten:

âžœ Budget – Casa Punto Cavancha – vanaf €25
âžœ Normaal – Backpacker`s Hostel Iquique – vanaf €30
âžœ Luxe – Gavina Sens Iquique – vanaf €110

HOTELS PAASEILAND

De beste hotels op Paaseiland

Ondanks dat het een van de meest unieke eilanden ter wereld is, komen er niet heel veel mensen op Paaseiland. Het eiland ligt ook niet echt op de route van de meeste reizigers.

Mocht je de reis maken naar Paaseiland, hou er dan rekening mee dat accommodatie vrij prijzig is. Voor normale hotels of huisjes betaal je minimaal €50 per nacht. Alle goede hotels kosten al snel €100 per nacht.

De meeste accommodatie vind je in en rondom de hoofdstad Hanga Roa.

Onze favorieten:

âžœ Normaal – Kona o Uta – vanaf €45
âžœ Normaal – Cabañas Rapa Nui Orito – vanaf €60
âžœ Luxe – Hareswiss Easter Island Bungalows – vanaf €135
âžœ Luxe – Hare Isolate – vanaf €160

HOTELS COYHAIQUE

De beste hotels op Coyhaique

Coyhaique is een stad in Chili die vooral wordt bezocht door reizigers die naar het zuiden van Chili reizen en dan met name richting Patagonië. Daarnaast is het een populaire stop voor mensen die de Carretera Austral rijden.

Het is een grote stad waar je veel goede accommodatie vindt. Niet alleen in de stad zelf, maar ook daarbuiten. De regio behoort namelijk tot de mooiste in Chili en veel geode hotels vind je daarom buiten de stad. Hou er wel rekening mee dat accommodatie hier prijzig is.

Onze favorieten:

âžœ Budget – Donde Lupe – vanaf €45
âžœ Normaal – Carpe diem Patagonia – vanaf €85
âžœ Luxe – Patagonia House – vanaf €145

HOTELS PATAGONIË

De beste hotels in Patagonië

Patagonië in Chili is een gigantische regio. Eigenlijk begint de regio al bij Temuco en het loopt helemaal door tot Punta Arenas. Een afstand van 2.500 kilometer! Het is onmogelijk om in zo’n groot gebied de 3 beste hotels te vinden.

Het is makkelijk om aan te geven wat de beste steden zijn om te overnachten in Patagonië. De steden hier zijn niet heel groot dus het vinden van de juiste accommodatie in die steden is niet heel lastig.

Dit zijn de beste steden (noord naar zuid):

➜ Pucon
➜ Valdivia
➜ Puerto Varas
➜ Puerto Montt
➜ Chaitén
➜ Puyuhuapi
➜ Coyhaique
➜ Cochrane
➜ Puerto Natales
➜ Punta Arenas

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU