Thailand Pass aanvragen voor Thailand

Iedereen die naar Thailand reist, moet een Thailand Pass aanvragen. De Thailand Pass is vergelijkbaar met de QR-code die wij in Nederland hebben. Zonder zo’n pas kom je het land niet in. Gelukkig is het aanvragen van een Thailand Pass eenvoudig én gratis. In deze blog vertellen wij hoe je deze pas aan vraagt.

Wat is de Thailand Pass?

Reizen naar Thailand is weer mogelijk. Ongeacht vaccinatie of niet. Waar je voorheen een Certificate of Entry (COE) moest aanvragen, heeft de Thaise regering nu de Thailand Pass geïntroduceerd ter vervanging van het (trage en onhandige) Certificate of Entry (COE)-systeem.

De Thailand Pass is systeem ontworpen om het proces van inkomende reizigers te versoepelen en vooral efficiënter te maken. Het is te vergelijken met de QR-code in Nederland of de Pass Sanitair in Frankrijk. Het is een digitaal systeem waar gezondheidsinformatie van de reiziger wordt verwerkt. Denk aan een vaccinatiecertificaat.

✈ Boek je ticket naar Thailand vanaf €457

In het kort

Iedereen die naar Thailand reist, heeft zo’n pas nodig. Gevaccineerd of niet. In het kort komt het op het volgende neer:

Volledig gevaccineerde reizigers moeten:

 • Registreren op Thailand Pass
 • Paspoort en vaccinatiebewijs bijvoegen
 • Verzekeringsbewijs met minimaal 10.000 USD dekking

 Niet-gevaccineerde/niet volledig gevaccineerde reizigers moeten:

 • Registreren op Thailand Pass
 • Paspoort en COVID-19 RT-PCR testresultaat, afgegeven binnen 72 uur voor vertrek
 • Verzekeringsbewijs met minimaal 10.000 USD dekking

Wie kan de Thailand Pass aanvragen

De Thailand pass is verplicht voor alle reizigers. Ook als je bent gevaccineerd. Je kunt namelijk ook naar Thailand reizen zonder vaccinnatie. Daarover later meer. Volledig gevaccineerde reizigers kunnen in Thailand reizen zonder quarantaineplicht. Wel wordt er onderscheid gemaakt tussen gevaccineerde reizigers en niet gevaccineerde reizigers.

Gevaccineerde reizigers en niet of niet-volledig gevaccineerde reizigers

Vanaf 1 juni 2022 moet elke internationale reiziger die Thailand binnenkomt ofwel een volledig vaccinatiebewijs of COVID-19 RT-PCR  (afgegeven binnen 72 uur voor vertrek). De verplichte quarantaine is niet meer verplicht. Hier moet je aan voldoen:

 • Volledig ingeënt tegen COVID-19 liefst 14 dagen voor vertrek
 • Of een COVID-19 RT-PCR- of Antigen-testresultaat niet meer dan 72 uur voor vertrek
 • Paspoort
 • Thais visum (indien nodig)
 • Vaccinatiecertificaat
 • Verzekering met een minimale dekking van 10.000 USD
Tonsai Bay, Railay
Tonsai Bay

Thailand Pass aanvragen

Iedereen die vanaf 1 februari 2022 naar Thailand reist, moet een Thailand Pass aanvragen. Gelukkig is dit niet heel lastig. Doorloop de volgende stappen:

TIP ♥ – hou er rekening mee dat het aanvraagproces tot 1 tot 2 werkdagen duurt, maar soms ook langer. Vraag de Thailand Pass dus op tijd aan!

Check je bevestigingsmail na aanvraag

Na de aanvraag ontvang je een bevestigingsmail met daarin je persoonlijke code. Met deze code kun je de voortgang van je aanvraag controleren. De website zelf vermeld een verwerkingssnelheid van 2 tot 7 werkdagen, maar vaak is het sneller.

Als het langer dan 7 werkdagen duurt, kun je contact opnemen met de organisatie achter de Thailand Pass. Zij hebben een callcenter dan 24 uur per dag beschikbaar is.

Bij goedkeuring van de pas, krijg je een QR-code in je email. Deze kun je digitaal opslaan of uitprinten. Zolang je het maar kunt overhandigen.

Veelgestelde vragen

We kunnen ons voorstellen dat je alsnog wat vragen hebt. Schroom niet om je vragen te stellen. Wij weten niet alle antwoorden, maar hopen met alle vragen een zo goed en duidelijk mogelijk artikel te schrijven zodat iedereen straks weer lekker naar Thailand kan reizen!

Kunnen jullie ons helpen?

We snappen de vraag, maar wij kunnen alleen informeren. Vragen over bijvoorbeeld foutmeldingen, hoe lang deze pas nog duurt of wat de status van je aanvraag is kunnen wij niet beantwoorden. Hiervoor kun je contact opnemen met de organisatie achter de Thailand Pass.

Heb ik een visum nodig?

Voor je reis naar Thailand gelden de normale visum-eisen. Als je 30 dagen of korter naar Thailand reist heb je geen visum nodig. Voor alle andere scenario’s wel. Hier lees je meer over het visum voor Thailand.

Hoe lang duurt de aanvraag van een Thailand Pass?

Het aanvragen van een Thailand Pass duurt 48 uur (2 werkdagen) vanaf het moment dat je de pas aanvraagt. Vraag de pas minimaal 1 week voor vertrek aan om problemen te voorkomen.

Ik heb een overstap in Thailand en ga niet door de douane

Als je naar Thailand reist om door te reizen naar een ander land en dus niet door de immigratiecontrole gaat, hoef je je niet te registreren voor een Thailand Pass. Je moet echter wel een verzekeringsbewijs hebben met een minimale dekking van minstens 10.000 USD en een COVID-19-testresultaat (RT-PCR), afgegeven binnen 72 uur voor je reis, of een vaccinatiebewijs.

 • Als je door de immigratiecontrole gaat, moet je de Thailand Pass aanvragen.
 • Je mag maximaal 24 uur door Thailand reizen zonder door de immigratiecontrole te gaan.

Welke verzekering dekt COVID?

Wil je een Thailand Pass aanvragen? Hou er dan rekening mee dat je een reisverzekering hebt die COVID dekt met een minimale dekking van US$10.000. Er zijn in Nederland steeds meer reisverzekeringen die COVID-19 opnemen in hun pakket.

Let er wel op wat een reisverzekering dan precies dekt (bijvoorbeeld code oranje of rood. De Consumentenbond heeft hier een handig artikel over geschreven.

  Meer lezen over Thailand Pass aanvragen voor Thailand?

36 gedachten over “Thailand Pass aanvragen voor Thailand”

 1. Hoi, Wat is de officiele website waar je de thailandpas kunt aanvragen? Is die er ook in het nederlands?

 2. Hallo, ik heb de pas gister aangevraagd maar er wordt wel ingevraagd wanneer je aankomt maar niet tot wanneer je blijft waardoor die pas nu van 6-7 tot 9-7 staat? Maar we blijven tot 2-8? Hoe kan ik dit oplossen?

  1. Hi Marjon,

   deze vraag kun je het beste bij de organisatie achter de Thailand Pas stellen. Zij hebben een 24/7 Call Center dat je kunt bellen evenals een e-mailadres.

   Happy travels,
   Ties

 3. Hallo,,,20/6/2022 .Ik moet allee 4 uur overstappen in Thailand.moet ik Corona verzekering milimaal 100000 dekking of hoep niet .Als ieamand weten laat mij weten,dankje

  1. Hi Mia,

   zoals bij Veelgestelde Vragen staat: “Als je naar Thailand reist om door te reizen naar een ander land en dus niet door de immigratiecontrole gaat, hoef je je niet te registreren voor een Thailand Pass.”

   Happy travels,
   Ties

 4. Beste Ties,

  Aangezien ik over twee weken naar thailand vertrek met een goede vriend, willen wij nu de thailand pass aanvragen.
  Echter hebben wij het volgende probleem: Ditzo (onze zorgverzekeraar) geeft wel een engelse verklaring af, waarin staat dat we voor COVID-19 gerelateerde kosten eveneens gedekt zijn. Echter staat hier geen expliciet bedrag bij van 10.000 USD.

  Zal dit statement voldoen of moeten wij nu ook een aanvullende reisverzekering (bijv anwb) aanvragen.

  Alvast bedankt!

  Mees

  1. Hi Mees,

   hiervoor kun je het beste contact opnemen met de organisatie achter de Thailand Pass. Op hun website staat een contactpagina met 24/7 Call Center en email.

   Happy travels,
   Ties

  2. Nee het moet er echt specifiek in vermeld staan. Je kan een verzekering kopen online voor 15 euro dus xou voor save gaan.

  3. Beste Mees,

   Ik ben even nieuwsgierig hoe je dit hebt opgelost? Wij lopen hier tegen hetzelfde aan.

   Thanks voor je reactie.

   Xander

 5. Ik heb alleen een transfer op de luchthaven van Bangkok. Ik ga Thailand dus niet in. Heb ik hier ook een Thailand pass voor nodig?
  Avast veel dank voor een reactie.

  groeten Marina

 6. Bjorn Aertssen

  Hallo,
  Ik ga met mijn vrouw naar Thailand voor onze huwelijksreis. Nu wil ik een thaipass aanvragen echter gaat dit niet. We komen aan op 17 mei 2022 en ik lees dat je globaal 5 tot 7 dagen kwijt ben voor dat je je aanvraag binnen hebt. Tevens wordt er gezegd dat je minimaal 2 weken van te voren de pas moet aanvragen.
  Echter elke keer dat ik hem wil aanvragen kan ik maar 5 dagen vooruit plannen op aankomst dag en dus niet op onze aankomst dag. Hoe moet ik nu verder?

  Mvg,

  Bjorn Aertssen

  1. Hi Eise,

   voor zover wij weten moet je volledig gevaccineerd zijn. Een booster is niet verplicht. Er wordt gezegd: “reizigers dienen hun tweede dosis van een 2-dosisvaccin niet minder dan 14 dagen voor hun reisdatum naar Thailand te krijgen”. Als je dubbel bent gevaccineerd, is een booster niet nodig, maar wellicht kun je het navragen bij de ambassade.

   Happy travels,
   Ties

 7. Hallo, ik heb een vraag. Ik ben verzekerd bij Univé (zorgverzekering). Univé wil wel een verzekerings verklaring afgeven, maar daar staat dan niet specifiek bij dat het om
  COVID gaat en er staat ook geen bedrag bij van minimaa 20.000 dollar.
  Er staat enkel in dat ik verzekerd ben voor ziektekosten in het buitenland. Is deze verklaring voldoende om de tailand pass te kunnen krijgen? Of moet ik op zoek naar een andere verzekering? (NB; mijn reisverzekering geeft ook geen verklaring af met bedragen en verwees mij bovendien door naar mijn zorgverzekeraar.
  Ik hoor graag jullie reactie! Alvast hartelijk dank!

  1. Hi Heidi,

   deze vraag kun je beter aan Univé zelf stellen. Ik weet uit ervaring dat de ANWB-reisverzekering dit (COVID) nadrukkelijk in hun voorwaarde hebben staan. Hiervan weet ik zeker dat de COVID-kosten dekken in geval van besmetting.

   Happy travels,
   Ties

 8. Mijn vriend vertrekt vanavond terug naar thailand maar nou heb ik begrepen dat hij een thaipass nodig heeft.
  Als hij die moet aanvragen duurt dat enkele dagen. Hij is Thai en moet terug binnen 90 dagen.
  Wat is het beste om te doen

 9. De verzekeringen die jullie vermelden geven GEEN dekking aan die de ambassade wilt zien namelijk $50.000 alleen DSW geeft die verklaring af

 10. Bij het aanvragen van de Thailand Pass moet ik o.a. mijn vaccinatiebewijs opsturen (uploaden). Ik heb de boosterprik ontvangen en mijn “internationale” coronabewijs bestaat derhalve uit 3 QR-codes, dus uit 3 coronabewijzen. Is het nu de bedoeling dat ik de drie pagina’s met QR-codes moet uploaden bij aanvraag voor de Thailand Pass ?
  Of is het voldoende om alleen de laatst gekregen QR-code ( 3/3) te uploaden ?
  En overigens worden die QR-codes -internationaal – (van mijn CoronaCheck-app) voor de aanvraag van mijn Thailand Pass ueberhaupt geaccepteerd ?
  Bij voorbaat dank voor uw hopelijk geruststellende reactie.
  Peter Spoor /

  1. Beste Peter,

   Wij zijn niet de uitvoerende partij bij het aanvragen van een Thailand Pass. Voor vragen over het proces kan je het beste bij de officiële website terecht.

   Happy Travels,
   Sjoerd

 11. Goedenmiddag,

  Geld een Internationale QR code in de corona check app voldoende? Of is een vacinatie boekje verplicht?

  Alvast bedankt!

  1. Beste Eric,

   Wij zijn niet de uitvoerende partij bij het aanvragen van een Thailand Pass. Voor vragen over het proces kan je het beste bij de officiële website terecht.

   Happy Travels,
   Sjoerd

 12. Goedemiddag,

  Als je alles in de thailandpass hebt ingevuld en dit bevestigd, krijg je via de mail een code om de status te checken.
  Is het normaal dat er de eerste dagen staat dat de aanvraag nog niet is geregistreerd?
  Krijg je pas een kloppende statusupdate na een aantal dagen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven