Wat te doen in Sydney | 5x de mooiste highlights

Als je naar Australië reist is de kans vrij groot dat je ook in Sydney komt. Bijna iedereen heeft wel eens van deze stad gehoord, ook al ben zijn ze nog nooit in Australië geweest. Deze stad is eigenlijk een beetje de bakermat van de reizigers. Als vrienden zeiden; ‘ik ga op reis naar Syndey’, wist je dat ze niet binnen een week weer terug waren. Maar wat maakt deze stad nou zo bijzonder? En waarom wil iedereen hier zo graag heen? In deze blog delen we 5 gave dingen om te doen in Sydney!

TIP ♥ – wij hebben ook een soort mini reisgids voor Sydney waar je all info over deze stad vindt

#1 Bezoek de mooie stranden

Iedereen die naar Sydney reist gaat uiteindelijk naar een van de stranden. Niet zo heel gek want Sydney heeft een aantal indrukwekkende stranden. Het is de plek voor zowel de Aussies als de toeristen om te ontsnappen aan de drukte en hitte van de stad. Het is een van de leukste dingen om te doen.

Enkele van ’s werelds mooiste stranden zoals Bondi en Manly vind je hier. Ze zijn niet alleen mooi… ze liggen ook niet ver van het stadscentrum waardoor je makkelijk even een middagje van het strand kunt genieten. Toch kan het, zeker op Bondi, behoorlijk druk worden. Als die drukte niks voor jou is, zijn er ook tal van andere rustigere stranden om te relaxen zoals Avalon en Cronulla.

Bondi Beach

#2 Beklim de Sydney Harbour Bridge

De Sydney Harbour Bridge is, samen met het bekende Sydney Opera House, de bekendste bezienswaardigheid van de stad. Je kunt deze brug spotten vanuit verschillende plekken van de stad, maar een van de leukste dingen om te doen in Sydney is het beklimmen van deze brug!

Er zijn een hele hoop plekken in Australië die je kunt beklimmen, maar de Sydney Harbour Bridge is een van de beste. Deze brug is meer dan een kilometer lang en is een iconisch punt in de stad. De vermoeiende klim naar de top van de boog van de brug wordt aangeboden vanwege het spectaculaire uitzicht over de stad. Je staat dan ook op meer dan 130 meter boven de haven van Sydney.

Sydney

#3 Ga naar de top van de Sydney Tower Eye

Als je het niet zo op hoogtes hebt kun je #3 beter even overslaan. Op korte afstand van de Harbour Bridge ligt namelijk de Sydney Tower Eye. Met een hoogte van 304 meter biedt deze toren niet alleen een 360-graden uitzicht over de stad, het is ook nog eens het op één na hoogste observatiedek op het zuidelijk halfrond.

De Sydney Tower Eye is de ultieme plek om de zonsopgang en zonsondergang van de stad te bekijken.

TIP ♥ – de goedkoopste tickets voor de toren zijn AU$28. Check deze site voor meer info

wat te doen in Sydney

#4 Sydney Opera House

Denk je aan Sydney, denk je aan het Sydney Opera House. Heb je vrienden die naar Sydney zijn geweest? Dan is de kans vrij groot dat ze ooit een profielfoto hebben ingesteld waarin ze voor dit iconische gebouw stonden 🙂

Het is De plek voor muziek, theater en cultuur in Sydney (en de wereld). Het is een van de belangrijkste voorbeelden van de bijzondere architecturale stijl. Je kunt niet zo maar naar binnen. Daarvoor zul je kaartjes moeten hebben voor een voorstelling, maar je kunt op z’n minst even langs lopen!

Het Opera house

#5 Genieten van een drankje in de Darling Harbour

Een beetje toeristisch, maar wel een van de leukste dingen om te doen in deze stad is de Darling Harbour. Je kent vast wel die plek waar ze met Oud&Nieuw het vuurwerk afsteken? Dat is de Darling Harbour! Een verzamelplek van strandbars, restaurants, terrasjes, musea, winkels en vuurwerkshows.

Naast deze winkeltjes en barretjes vind je hier ook het Sydney Aquarium en het beroemde Madame Tussauds. Vanuit Darling Harbour kun je ook een watertaxi nemen om de kade vanaf het water te bekijken. Het is een van de leukste plekken in Sydney om gewoon even bij te komen van een dagje sightseeing!

Sydney

    Meer lezen over Wat te doen in Sydney | 5x de mooiste highlights?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven