De 5 leukste dagtours in Nieuw-Zeeland

Een rondreis door Nieuw-Zeeland betekent vaak dat je zelf op zoek gaat naar de mooie plekjes. Echter, er zijn ook ontzettend veel dagtours in Nieuw-Zeeland die ongetwijfeld de moeite waard zijn. Natuurlijk kom je ook in Nieuw-Zeeland om te wandelen of toffe hikes te maken, maar georganiseerde tours mogen eigenlijk niet aan jouw reis ontbreken.

Zowel op het Noorder- als het Zuidereiland heb je de kans een aantal ervaringen op te doen die je niet (of beperkt) helemaal zelf kunt doen.

In deze blog vertellen wij je graag meer over de 5 leukste dagtours in Nieuw-Zeeland die je kunt boeken.

Tongariro Crossing

Een van de leukste dagtours in Nieuw-Zeeland: de Tongariro Crossing

#1 Zwemmen met dolfijnen in Kaikoura

Bij vrijwel iedereen staat het op de bucketlist: zwemmen met dolfijnen. Je kent vast wel de foto’s van de dolfijnen die de zwemmende toerist een kus op de wang geven of waar ze meezwemmen op de vinnen. Het is natuurlijk veel leuker om te zwemmen met wilde dolfijnen, die vind je namelijk niet overal.

Op ontzettend veel plekken in Nieuw-Zeeland kom je wilde dolfijnen tegen. Als je een trip boekt met een boot is de kans aanwezig dat je ze (soms!) met wel honderden tegelijk voor de boot uit ziet zwemmen. Om de ervaring nog completer te maken kun je in Kaikoura, op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland, met ze zwemmen. Het is een van de bekendste dagtours in Nieuw-Zeeland.

Respect voor natuur

Er zijn strenge regels verbonden aan het zwemmen met wilde dolfijnen, dus volg het advies van de reisorganisatie goed op. Als je geluk hebt bevind jij je in het water met talloze dolfijnen die je uitdagen en graag met je spelen! Let wel op: in de winter is het water vanzelfsprekend (veel) kouder dan in de zomer, dus denk goed na over het seizoen waarin je deze trip boekt.

TIP ♥ – de kosten voor deze tour zijn $180 voor volwassenen en $165 voor kinderen. Als je alleen mee gaat met de boot en niet met de dolfijnen zwemt kost deze tour $95 voor volwassenen en $55 voor kinderen. Check deze website

Dagtours in Nieuw-Zeeland

Dolfijnen bij Kaikoura

#2 Hobbiton Movie Set

Of je nou fan bent van de Hobbiton en Lord of the Rings films of niet, een bezoek aan de Hobbiton Movie Set is een van de leukste dagtours in Nieuw-Zeeland. Om te voorkomen dat je zelf over de set gaat dwalen is de tour alleen mogelijk met een gids, die je dan ook alle ins- en outs vertelt onderweg. Je boekt je ticket via de officiële Hobbiton Movie Set website, waar je zelf een tijd uit kunt kiezen.

Alles bij elkaar duurt de tour ongeveer twee uur, en deze sluit je af met een speciaal voor Hobbiton gemaakt drankje in de Green Dragon. Op het door jou gekozen tijdstip word je opgehaald bij The Shire’s Rest, aan het begin van het park. Daar stap je in een bus die je langzaamaan mee de movieset opneemt. De gids vertelt je allerlei specifieke details over de movieset en refereert onderweg naar verschillende scenes uit de films.

Als je een echte fan bent zul je waarschijnlijk veel herkennen. Ook als je weinig (of geen) van de films hebt gezien, is een bezoek aan de Movie Set van Hobbiton erg leuk. Je wandelt langs de kleine Hobbiton huisjes en kijkt je ogen uit. Ook de ins- en outs over het opnemen van de films zijn voor iedereen erg interessant!

TIP ♥ – de kosten voor deze tour zijn $84 voor volwassenen, $42 voor kinderen van 9 tot 16 jaar. Kinderen tot 8 jaar zijn gratis, maar ze moeten natuurlijk wel onder begeleiding van een volwassenen zijn.

Hobbiton

Hobbiton

#3 Cruise over de Milford Sound

Misschien wel de bekendste dagtour in Nieuw-Zeeland is die in Milford Sound. Het is zo’n plek waar je mond open valt van verbazing, omdat het er zo ontzettend mooi is.

Er zijn talloze manieren om deze regio te ontdekken, maar de beste manier is wat ons betreft met een cruise op het water. Ook kun je ervoor kiezen de Milford Track te lopen, echter is deze meerdere dagen dus daar moet je wel de tijd voor hebben. Er is zelfs een optie om een rondvlucht te maken met een helikopter.

Prachtige natuur en wildlife

Tijdens een cruise over de Milford Sound vaar je langs talloze watervallen. Hiervan ken je misschien de Stirling Falls en de Bowen Falls. Ook is Milford Sound een goede plek om wildlife te spotten in Nieuw-Zeeland. Tijdens je cruise kun je namelijk zomaar dolfijnen, zeehonden en pinguïns tegenkomen. De tours die je kunt boeken duren van een halve dag tot meerdere dagen.

Tijdens een tour van meerdere dagen kom je ook in andere fjorden en op de Tasmanzee. Je hebt zelfs de mogelijkheid zelf de Sounds op te gaan met een kajak, deze kun je in Te Anau huren. De tours variëren in kosten van $25 tot $300 per persoon, en deze boek je onder andere hier.

TIP ♥ – reis je in de zomer en wil je de toeristenmassa vermijden? Kijk dan eens naar de Doubtful Sounds. Deze is minder toeristisch maar net zo mooi!

Mitre Peak, Milford Sound

Het indrukwekkende Milford Sound

#4 Bezoek White Island vanuit Whakatane

Heb jij altijd al eens een actieve vulkaan willen bezoeken? Dan is dit je kans! Whakatane, een dorpje op het Noordereiland van Nieuw-Zeeland, is namelijk de gateway naar White Island. White Island ligt 49 kilometer van de kust en is een van de weinige actieve vulkanen ter wereld die zo bereikbaar is.

Het grootste gedeelte van de vulkaan ligt onder water, maar de top van 321 meter hoog, steekt boven de oceaan uit. Dit zorgt voor een klein eiland van ongeveer 2 kilometer breed. Om deze actieve vulkaan te bezoeken moet je een tour boeken, je kunt er helaas niet zelf op. .

De tour

Bij aankomst op het eiland krijg je een gasmasker en een bouwhelm, het is verstandig deze te gebruiken. De vulkaan is namelijk zo actief dat er ontzettend veel gassen vrijkomen die zorgen voor pijn in je keel, waterige ogen en hoestbuien als je het masker niet gebruikt. Als je ervoor kiest per boot te gaan heb je ongeveer twee uur de tijd op het eiland zelf.

Je krijgt een interessante rondleiding van een van de gidsen en je gaat zelfs naar de kraterrand om alles van dichtbij te bekijken. Ook vertellen ze meer over de geschiedenis van het eiland. 

TIP ♥ – de kosten van deze tour zijn $229 voor volwassenen en $130 voor kinderen, en deze boek je hier.

Dagtours in Nieuw-Zeeland

White Island

#5 Kajakken in Abel Tasman National Park

In het noorden van het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland vind je het Abel Tasman National Park. Dit is een van de bekendste bezienswaardigheden van het land. Ook hier kun je veel tours doen. Denk aan wandelen, hiken, fietsen, kajakken, zwemmen en snorkelen.

Ook voor wildlife ben je hier aan het goede adres! Met een beetje geluk kom je namelijk dolfijnen, pinguïns en zeehonden tegen. Om het Abel Tasman National Park goed te leren kennen zijn er verschillende tours die je kunt boeken om te gaan kajakken, wat ons betreft de beste manier.

De tours

Een van de bekendste dagtours in Nieuw-Zeeland is kajakken in dit park. Tijdens de tour van een halve dag word je afgezet door de watertaxi en kun je ervoor kiezen naar de zeehondenkolonie te kajakken bij Tonga Island. Als je een beetje geluk hebt sta je oog in oog met blauwe pinguïns en de Kekeno zeehond.

 Als je voor een tour kiest van een hele dag, combineer je het kajakken vaak met wandelen. Je loopt door bossen en stopt bij de mooiste uitzichten op de Anchorage en de Astrolobe. Ook kun je ervoor kiezen een hele dag te kajakken, waarbij je geheime baaien ontdekt langs de kliffen van het Abel Tasman National Park. De verschillende tours boek je hier

Dit blog is geschreven door Sanne, oprichter van Sanne Schrijft

Abal Tasman National Park

    Meer lezen over De 5 leukste dagtours in Nieuw-Zeeland?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven