20x leuke dingen om te doen in Italië

Als je op zoek bent naar een geweldige vakantiebestemming, hoef je niet verder te zoeken dan Italië! Dit prachtige land heeft voor ieder wat wils. Of je nu geïnteresseerd bent in kunst, geschiedenis, eten of wijn, Italië zal je zeker bevallen. In deze blogp geven we 10 van de beste dingen om te doen in Italië tijdens je volgende vakantie. Dus waar wacht je op? Pak je koffers en maak je klaar om een ​​van de mooiste landen ter wereld te verkennen!

20x leuke dingen om te doen in Italië

Als je een reis naar Italië plant… lekker bezig! Je gaat de tijd van je leven hebben. Het is niet voor niets dat er ieder jaar 65 miljoen reizigers (!) naar Italië komen. Daarmee is het populairder dan bijvoorbeeld Mexico, Thailand of de Verenigde Staten. Dat is niet heel gek, want als je kijkt naar de mooiste bezienswaardigheden in Europa, staan er altijd wel een paar uit Italië tussen.

#1 Verken het schitterende Rome

Rome is een van de mooiste en meest historische steden ter wereld. Van het Colosseum tot het Vaticaan, er zijn talloze bezienswaardigheden en dingen te doen. Een bezoek aan Rome zou niet compleet zijn zonder de ongelooflijke architectuur van de stad te verkennen.

Het Colosseum is bijvoorbeeld een enorm amfitheater dat meer dan 2000 jaar geleden werd gebouwd. Het Vaticaan herbergt enkele van ’s werelds beroemdste kunstwerken, waaronder het plafond van de Sixtijnse Kapel van Michelangelo. En natuurlijk zou een reis naar Rome niet compleet zijn zonder een muntje in de Trevifontein te gooien. Maar Rome is meer dan alleen een stad met oude ruïnes en beroemde musea. Het is ook een levendige metropool met een levendige eetcultuur, vriendelijke lokale bevolking en een bruisend nachtleven.

doen in Italië
Het uitzicht op het Sint Pietersplein

#2 Vaar over de kanalen van Venetië

Venetië is een stad als geen ander. Met zijn kronkelende grachten en verborgen steegjes voelt het als iets uit een sprookje. Een ritje met een gondel is de perfecte manier om deze unieke stad te verkennen. Terwijl je over het water vaart, zie je alle bezienswaardigheden die Venetië te bieden heeft.

De smalle straatjes en grachten creëren een labyrintische omgeving die smeekt om ontdekt te worden. Bovendien is Venetië de thuisbasis van enkele van de mooiste architectuur ter wereld. Van de sierlijke gevels van het Palazzo Ducale tot de eenvoudige elegantie van de Basilica di San Marco, er is veel te zien en te bewonderen. Daarnaast is er in de omgeving nog genoeg te ontdekken!

Venetie
Venetië met St Mark Campanile

#3 Bezoek de stad van de renaissance

Een van de beste dingen om te doen in Italië, is het bezoeken van Florence. Een echt juweeltje, met een schat aan geschiedenis en cultuur.  Het is de geboorteplaats van de renaissance en mag gezien worden als een van de meest indrukwekkende steden ter wereld.

Je kunt de vele musea en kunstgalerijen van de stad verkennen, de talrijke historische kerken bewonderen en genieten van het heerlijke eten en de wijn. Natuurlijk zou een reis naar Florence niet compleet zijn zonder enkele van de beroemdste bezienswaardigheden te zien, zoals de Duomo, het Palazzo Vecchio, Michaelangelo’s David en de Ponte Vecchio.

Florence
De skyline van Florence

#4 Struin over de markten van Napels

Rondsnuffelen op de markten in Napels is een van de leukste dingen om te doen in Italië. De stad staat bekend om zijn levendige markten, waar je alles kunt vinden, van verse producten tot handgemaakte producten. Het bruist van de bedrijvigheid en de lucht is gevuld met de geur van verse producten en handgemaakte producten. Je vindt er alles, van heerlijke groenten en fruit tot handgemaakte sieraden en aardewerk.

Napels heeft natuurlijk nog veel meer te bieden. Het oude centrum is bezaaid met pleintjes en smalle straatjes en door de ligging aan de kust zijn er ook volop mogelijkheden om van de zon en de zee te genieten.

#5 Ontdek Pompeii

Er is geen plaats zoals Pompeii. Deze oude stad, gelegen in het zuidwesten van Italië, was ooit een bloeiende metropool. Maar in 79 na Christus sloeg het noodlot toe toen de nabijgelegen vulkaan Vesuvius uitbarstte en de stad begroef in hete as en lava. Pompeii lag eeuwenlang in de vergetelheid tot het in de 18e eeuw herontdekt werd. Tegenwoordig is het een ongelooflijke archeologische vindplaats en een must voor iedereen die Italië bezoekt.

Pompeii is een griezelige, maar fascinerende plek. Als je door de straten en ruïnes loopt, kun je je gemakkelijk voorstellen hoe het leven hier ooit was. Je ziet de overblijfselen van Romeinse huizen, openbare baden en zelfs een bordeel! Er is ook een indrukwekkend amfitheater waar je je kunt voorstellen hoe gladiatoren het uitvechten of burgers die hun favoriete strijdwagenteam aanmoedigen. Een bezoek aan Pompeii is echt alsof je terug in de tijd gaat.

Pompeii
Het Forum of Pompeii

#6 Proef de heerlijke Chianti in Toscane

Asl je denkt aan dingen om te doen in Italië, komt Toscane vaak voorbij. Het is een van de meest populaire regio’s in Italië voor wijnliefhebbers. Zorg ervoor dat je wat van de lokale Chianti probeert terwijl je daar bent! Er gaat niets boven het nippen van een glas wijn terwijl je geniet van het adembenemende uitzicht op het Toscaanse platteland. De glooiende heuvels, wijngaarden en middeleeuwse dorpjes zorgen voor een adembenemende omgeving, en de Chianti zelf zal de smaakpapillen zeker bevallen.

Chianti is een rode wijn gemaakt van een blend van Sangiovese-, Canaiolo- en Merlot-druiven en wordt al eeuwenlang in deze regio van Italië geproduceerd. Vergeet ook zeker niet de authentieke dorpen en steden in Toscane te bezoeken.

Toscane
Het typerende landschap van Toscane

#7 Spam Instagram met de standaard Pisa foto

Grapje natuurlijk. Hoewel een foto van de Toren van Pisa zeker op je telefoon of camera thuis hoort, mag je wat ons betreft de standaard pose achterwege laten. Pisa, beroemd om zijn iconische scheve toren, is een prachtige en historische stad aan de westkust van Italië.

Toch biedt het veel meer dan alleen de scheven toren. Verken de prachtige architectuur van de kathedraal en de doopkapel tot het beklimmen van de toren zelf. Voor diegenen die geïnteresseerd zijn in kunst en cultuur, zijn er ook verschillende uitstekende musea om te bezoeken, waaronder het Palazzo Blu en Museo Nazionale di San Matteo. En natuurlijk zou een reis naar Pisa niet compleet zijn zonder te genieten van het heerlijke eten en de wijn waar de regio bekend om staat!

Toren van Pisa
De toren van Pisa en de Pisa Cathedral

#8 Rij door het adembenemende Cinque Terre

Een van de beste dingen om te doen in Italië is het bezoeken van Cinque Terre. Een regio aan de noordkust van Italië bestaande uit vijf dorpjes: Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore. Met zijn kronkelende wegen en adembenemende uitzichten is Cinque Terre een van de mooiste autoroutes in Italië.

De route voert je langs de kust, met onderweg verschillende stops om van het uitzicht te genieten of een duik te nemen. Onderweg passeer je wijngaarden en olijfboomgaarden en zie je enkele van de meest charmante dorpjes van het land. Als je op zoek bent naar avontuur, is Cinque Terre de perfecte plek om te verkennen.

Cinque Terre
Het bekende Manarola

#9 Verken het prachtige Lecce

Rome, Milaan, Venetië, Florence of Verona staan vaak bovenaan de stedentrip lijstjes, maar als je een van de mooiste steden van Italië wilt ontdekken, moet je in Lecce zijn. Lecce is een barokke stad in de zuidelijke regio van Puglia. De stad staat bekend om zijn prachtige architectuur en een wandeling door de straten is alsof je een stap terug in de tijd doet.

Je kunt ook genieten van de vele cafés en restaurants van de stad, waar je kunt proeven van de lokale keuken. Daarnaast is Lecce de thuisbasis van een aantal kunstgalerijen en musea, waardoor het de perfecte plek is voor een cultureel uitje. Ook ligt het dicht bij zee, dus je kunt een stedentrip combineren met een bezoek aan het strand.

Lecce
De Santa Croce Basilica is een bekend voorbeeld van de architectuur in Lecce

#10 Verken de stad van de liefde

Parijs staat bekend als de stad van de liefde, maar ook Italië heeft zijn eigen stad van de liefde. Dat kan er natuurlijk maar één zijn: Verona. Het is de stad van het tragische lot van Romeo en Julia. Iedereen heeft er al van gehoord, maar niet veel mensen gaan er daadwerkelijk heen. Verona is het decor van Shakespeare’s Romeo en Julia. Er is echter veel meer in Verona dan alleen de literaire geschiedenis.

De stad herbergt een goed bewaard gebleven Romeins amfitheater en de middeleeuwse straten zijn bezaaid met pittoreske gebouwen. Voor degenen die geïnteresseerd zijn in het verkennen van de geschiedenis en cultuur van Verona, zijn er vele musea en kunstgalerijen om te bezoeken. En natuurlijk zou een reis naar Verona niet compleet zijn zonder Julia’s balkon te zien.

Verona
Uitzicht op Verona met de Ponte Pietra burg, de Verona Cathedral en de Duomo di Verona

#11 Bezoek de mooiste meren van het land

Italië is de thuisbasis van enkele van de mooiste meren ter wereld. De meeste meren liggen rondom de regio Lombardije in het noorden van Italië en zijn dus relatief makkelijk bereikbaar.

Het Comomeer is een van de meest populaire toeristische bestemmingen in Italië. Gelegen in de regio Lombardije in Noord-Italië, staat het bekend om zijn dramatische landschappen en glamoureuze steden. Het meer is omgeven door hoge bergen en het heldere water weerspiegelt de omringende kliffen en bossen. Je kunt een boottocht maken over het meer of een van de vele bergpaden beklimmen die adembenemende uitzichten bieden.

Het Gardameer is een ander spectaculair Italiaans meer. Gelegen in het noorden van het land, is het het grootste meer van Italië en een van de meest populaire toeristische bestemmingen. Het meer heeft een mild klimaat, waardoor het een populaire bestemming is om te zwemmen en zeilen. Er zijn ook verschillende pittoreske stadjes aan de kust, zoals Bardolino en Garda.

Ten slotte zou geen lijst met prachtige Italiaanse meren compleet zijn zonder het Lago Maggiore. Gelegen in het noordwesten van het land, staat het bekend om zijn milde klimaat en prachtige landschap. Het meer is omgeven door bergen en de oevers zijn bezaaid met luxe villa’s en schilderachtige dorpjes.

Comomeer
Uitzicht op het Comomeer (Varenna)It

#12 Dwaal door Milaan

Een lijst met dingen om te doen in Italië is natuurlijk niet compleet zonder Milaan. Deze chique stad is de thuisbasis van enkele van ’s werelds beste mode- en designhuizen, evenals een schat aan kunst en cultuur. Een bezoek aan Milaan zou niet compleet zijn zonder wat tijd door te brengen met winkelen op de Via Montenapoleone of de werken van Leonardo da Vinci te bekijken in de Duomo.

Natuurlijk is een reis naar Milaan niet compleet zonder te genieten van heerlijk eten. Gelukkig heeft Milaan geen tekort aan uitstekende restaurants die alles serveren, van de traditionele Italiaanse keuken tot de allernieuwste fusiongerechten.

Milaan
De Duomo di Milano

#13 Bezoek de mooiste kusten van Italië: Amalfi

Als je op zoek bent naar prachtige kustlijnen, hoef je niet verder te zoeken dan Amalfi. Deze wereldberoemde bestemming staat bekend om zijn dramatische kliffen, kristalhelder water en pittoreske stadjes. Het ligt net onder de stad Napels, dus dit kun je mooi combineren.

Maar wat de kust van Amalfi echt speciaal maakt, is de unieke combinatie van natuurlijke en kunstmatige schoonheid. Van het adembenemende uitzicht op de kustlijn tot de eeuwenoude architectuur van de steden, er is voor elk wat wils aan de kust van Amalfi.

TIP ♥ – huur een auto en trek er zelf op uit langs de kust

Amalfi
De schitterende Amalfi kust

#14 Wandel door de Dolomieten

De Dolomieten zijn een adembenemend gebergte in het noordoosten van Italië. De steile bergtoppen en groene valleien bieden eindeloze mogelijkheden voor verkenning. Of je nu op zoek bent naar een gemakkelijke dagwandeling of een uitdagende meerdaagse trektocht, de Dolomieten hebben iets te bieden.

Er zijn ook tal van schilderachtige dorpjes om te bezoeken, en het eten is uitstekend. Als je op zoek bent naar een onvergetelijk buitenavontuur, moet wandelen in de Dolomieten zeker op je lijst staan.

De beste tijd om te wandelen in de Dolomieten is van eind juni tot eind september.

Dolomieten
Het dorp St. Valentin in de Dolomieten

#15 Spendeer je vakantie op Sicilië

Sicilië is een prachtig eiland voor de kust van Italië dat zeker een bezoek waard is. Het eiland herbergt een aantal interessante historische bezienswaardigheden. Het eiland staat bekend om zijn kathedralen, wijngaarden, eilandstranden en verbazingwekkende architectuur. Het operagebouw van Palermo en de UNESCO-barokke kerken in Noto en Modica zijn wereldberoemde Siciliaanse architecturale monumenten, samen met de Griekse Tempels van de Vallei van de Tempels in Agrigento.

Daarnaast is Sicilië de thuisbasis van de Etna, de grootste actieve vulkaan van Europa. Je kunt een kabelbaan naar de top van de vulkaan nemen en genieten van een prachtig uitzicht op het omliggende platteland. Natuurlijk zou een reis naar Sicilië niet compleet zijn zonder een deel van de lokale keuken te proeven. Het eiland staat bekend om zijn rijke en smaakvolle gerechten, zoals pasta alla norma en arancini.

Sicilie
Porticello town met Cape Zafferano

#16 Ga ook naar Sardinië

Italië is een van de meest populaire reisbestemmingen ter wereld, en niet zonder reden. Het land heeft voor elk wat wils, van de bruisende steden Rome en Milaan tot de adembenemende stranden van Sardinië. En over Sardinië gesproken, het verdient zeker een plekje op je lijst met dingen om te doen in Italië.

Dit prachtige eiland herbergt enkele van de beste stranden van het land, evenals een levendige cultuur en een heerlijke keuken. Bovendien ligt Sardinië relatief dicht bij andere populaire Italiaanse bestemmingen zoals Florence en Venetië, waardoor het gemakkelijk aan uw reisschema toe te voegen is.

Sardinië
Het schitterende Cala Goloritze

#18 Verken het indrukwekkende Sienna

Er zijn zoveel redenen om Siena, Italië te bezoeken! Deze prachtige stad staat vol met middeleeuwse architectuur, prachtige kunst en heerlijk eten. Het is ook een geweldige plek om het Toscaanse platteland te verkennen.

Sienna is de thuisbasis van de Palio, een traditionele paardenrace die twee keer per jaar plaatsvindt op het belangrijkste plein van de stad. En vergeet niet het beroemde gerecht van de stad, pici all’aglione (een pasta gemaakt met knoflook en olijfolie) te proberen! Het is een van onze favoriete steden en, niet geheel onbelangrijk, een stuk rustiger dan Milaan of Rome.

Sienna
Uitzicht op de Dome van de Siena Cathedral

#19 Ga naar Capri

Capri is een prachtig eiland voor de kust van Italië dat zeker een bezoek waard is. Het eiland herbergt dramatische kliffen, kristalhelder water en adembenemende uitzichten. Er zijn ook tal van grotten en grotten om te verkennen, evenals een verscheidenheid aan winkels en restaurants.

Een van de meest populaire activiteiten op het eiland is het maken van een boottocht langs de kustlijn. Dit is een geweldige manier om de bezienswaardigheden te zien en meer te weten te komen over de geschiedenis van het eiland. Capri is ook de thuisbasis van enkele van de beste stranden van Italië, dus zorg ervoor dat je wat tijd doorbrengt op het zand.

Capri
Uitzicht vanaf Mount Solaro

#20 Ontdek Puglia

Puglia, ook bekend als Apulië, is een regio in Zuidoost-Italië. Het wordt vaak over het hoofd gezien door internationale reizigers. Zonde, want het herbergt een aantal fascinerende historische bezienswaardigheden, waaronder het UNESCO-werelderfgoed van de Trulli van Alberobello.

Bovendien heeft Puglia een aantal van de beste gerechten in Italië. De regio staat bekend om zijn verse zeevruchten en smakelijke pastagerechten.

    Meer lezen over 20x leuke dingen om te doen in Italië?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven