7x Waarom Bali zo gaaf is

‘Come here my friend’, zei Irwan, de vriendelijke local, tegen me. Hij wilde me iets laten zien – ‘something special’. Nu heb ik redelijk wat ervaring met reizen in Azië en dit wordt vaak geroepen op markten. Nu liep ik echter bij de Pura Uluwatu en niet op een markt.

Misschien was het zijn oprechte blik of zijn smekende ogen. Ik weet het niet, maar ik volgde Irwan naar ‘something special’. ‘You like?’, vroeg Irwan naast me. Ik staarde naar een van de mooiste zonsondergangen die ik ooit heb gezien. ‘I definitely like’, zei ik lachend terwijl Irwan zijn hand paraat hield voor een high-five.

7x redenen waarom Bali zo leuk is

Bali heeft iets magisch. Iets wat je op weinig andere plekken vind. Stranden, tempels, bars, rijstvelden, vulkanen en gastvrije locals. Het eiland heeft een aantrekkingskracht die zelfs de meest doorgewinterde reiziger verrast. Hier zijn onze 7 belangrijkste redenen waarom wij dit zo’n gave bestemming vinden.

1. Zon, zon en nog eens zon

Dit eiland ligt dicht bij de evenaar. Met het tropische klimaat, veel zon en heerlijke temperaturen is het de beste keus voor strandliefhebbers. Opvallend is dat dit eilandje 12 tot 13 uur zon heeft per dag. Dagen duren dus lang. Genoeg tijd om leuke highlights van Bali te ontdekken

Bali

Zon, zee en strand

2. Indrukwekkende tempels

Dit is een klein eiland. Toch zijn er weinig plekken in Indonesië waar je zo veel tempels vindt als op Bali. In het binnenland, aan de kust of aan de voet van een berg. Tempels lijken overal te staan. Deze oude bouwwerken zijn niet alleen een stille getuige van een indrukwekkend verleden, maar zijn worden vandaag de dag nog steeds gebruikt voor feesten en tradities.

Bali

Pura Ulun

3. De lage prijzen

Dat de prijzen zo laag zijn is een leuke bijkomstigheid. Met een normaal budget kan je veel doen. Slapen in hotels, brommer huren en rondrijden, eten in fancy restaurants en shop ‘til you drop… Bali is behoorlijk ontwikkeld waardoor er veel concurrentie is. Prijzen zijn daarom laag. In het hoogseizoen (juli en augustus) kunnen prijzen stijgen.

4. Witte zandstranden

Dit eiland heeft heel wat schitterende stranden. Elk strand is anders. In het zuiden rondom Kuta heb je de witte zandstranden, bij het schiereiland Bukit in het oosten heb je de indrukwekkende kalkstenen kliffen en in het noorden, rondom Lovina, de rustige, verlaten stranden. Het is de mooiste waard om meerdere stranden te verkennen.

TIP ♥ – meer weten over de stranden? Check dan ons blog ‘10x de Mooiste Stranden van Bali

Bali

5. Unieke cultuur

Als je een festival of ceremonie mee wil maken is dit een goede plek. De vele tempels op het eiland vieren ook jaarlijks hun jubileum op bepaalde data. De kans is dus groot dat je tijdens je verblijf op Bali een kleurrijke ceremonie kan bijwonen. Kleurrijke fruit, rijst en geld, bedoeld voor de goeden en versierde heiligdommen komen allemaal voorbij.

Bali

Een bekende voorstellingen in Ubud

6. Perfecte golven

Door de constante golven die de kust van Bali bestormen is het eiland een surfersparadijs. Zeker de oostkust rond Bukit is een populaire plek voor surfers. Sinds de ontdekking in de jaren 30 is op Bali een bekende surf scene ontstaan. Zowel de profs als beginners kunnen zich op Bali uitleven.

Kuta

Surfer

7. De omliggende eilanden

Het is niet alleen mooi op Bali. Ook de omliggende eilandjes zijn super. Zo heb je natuurlijk de wereldberoemde Gili eilanden die al jaren populair zijn bij reizigers. Maar de Gili’s zijn niet de enige eilanden hier. Je hebt bijvoorbeeld ook nog Nusa Penida wat zeker een bezoek waard is. Dus mocht je Bali wel gezien hebben, richt je pijlen dan op een van de eilandjes.

Nusa Penida

    Meer lezen over 7x Waarom Bali zo gaaf is?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven