4 bijzondere slaapplekken in Azië

Onze nieuwst blogger Nicky Stalknecht is op dit moment op reis door Azië. Ze is al een tijdje onderweg en heeft op de meest bijzondere plekken geslapen! Benieuwd? Lees dan snel verder want Nicky deelt haar 4 meest bijzondere slaapplekken tot nu toe!

In een ger – Mongolië

Uitgestrekte landschappen. Niks of niemand om je heen en een bijna onbekende stilte. Nomadenfamilies in Mongolië leven in ger’s, ver van andere dorpen of steden. Breng een dag en nacht door bij een familie en help ze met de dagelijkse bezigheden. Daarnaast kun je genieten van alle dieren en de urenlange wandelingen over uitgestrekte vlaktes.

Mongolië

 Uitzicht vanuit de Ger

In een boomhut – Laos

Slingerend als Tarzan en Jane arriveer je in de boomhut via een zipline. Deze boomhutten zijn niet alleen de hoogste van de wereld, ze zijn ook nog eens van alle gemakken voorzien. De boomhutten hebben zelfs een buiten douche met uitzicht op de jungle. Vanuit de boomhut spot je Gibbons en andere diersoorten. De rest van de dag spendeer je met hiken en ziplinen en heb je de meest fantastische uitzichten. Deze drie dagen zijn een onvergetelijke ervaring en heb je last van hoogtevrees? Dan is dit dé ideale manier om daar vanaf te komen.

Prachtig wakker worden in je boomhut

Op de Chinese Muur – Beijing

Slapen op de Chinese Muur? Het kan! Na een lange hike over onaangetaste stukken muur zonder toeristen, breng je de nacht door in een tent op of naast de muur. De zonsondergang zien vanaf een plek met zoveel historie is iets dat je niet snel zult vergeten. Je valt in slaap onder de mooie sterrenhemel en wordt wakker van de zon die achter de muur opkomt.

Weinig mensen kunnen zeggen dat ze hier wakker worden!

In een grot – Maleisië

De jungle is een thuis voor vele bijzondere dieren. Tijgers, apen, olifanten, panters, maar ook vele, kleine insecten. Maak kennis met de jungle door een hike van twee dagen te maken en overnacht in een grot van het Taman Negara Nationaal Park. Je nachtrust is misschien iets onrustiger dan je gewend bent, maar dat is het absoluut waard. De kans is namelijk groot dat je ’s nachts wordt vergezeld door stekelvarkens, insecten en vele vleermuizen. Een betere manier om kennis te maken met de échte jungle is er niet, toch?

Terug in de tijd en slapen in een grot.

    Meer lezen over 4 bijzondere slaapplekken in Azië?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven