Waar overnacht je op Bali?

Bali – het paradepaardje van Indonesië. Deze magische plek trekt elke dag meer en meer reizigers van over de hele wereld. Met weelderige oerwouden, prachtige stranden, vriendelijke lokale bevolking en levendige cultuur is het geen wonder dat het nog steeds een van de meest gewilde vakantiebestemmingen ter wereld is. Ga jij binnenkort naar Bali en ben je op zoek bent naar de beste plekken om te overnachten op Bali? Check dan ons blog met de beste bestemmingen op Bali om te overnachten.

Waar kun je het beste overnachten op Bali?

Als je op zoek bent naar de beste hotels, dan wacht je nog een verrassing. Bali telt namelijk zo’n 13.000 hotels, dus er is nogal wat keuze. Wij gaan in deze blog daarom ook niet op zoek naar het beste hotel, want dat is voor iedereen anders. Wat we wel kunnen delen, zijn de beste plekken om te overnachten op Bali.

Dit is onze tip 7 met beste plekken om te overnachten.

#1 Canggu (Zuid-Bali)

Canggu was ooit een pittoresk kustplaatsje op Bali, maar is vandaag de dag een van de beste bestemmingen op het eiland. Het is de perfecte bestemming voor iedereen die op zoek is naar ontspanning, heerlijk (en gezond) eten, een fijn zandstrand, een paar van de beste surfspots van het eiland en een ontspannen sfeer.

Het is een van de populairste pekken voor reizigers om te overnachten op Bali. Zeker voor reizigers die op zoek zijn naar strand, hippe strandbars en restaurants, adembenemende zonsondergangen en rustieke tempels in het landschap. Aan accommodatie dan ook geen gebrek. Aan het strand vind je de beste, maar ook duurste accommodatie. Als je een wat goedkoper alternatief zoekt, verblijf dan op korte afstand van het strand.

Goede accommodatie:

Overnachten op Bali
Canggu Beach

#2 Seminyak (Zuid-Bali)

Seminyak behoort al jaren tot de hotspots van Bali. Het is redelijk toeristisch, maar dat is niet erg. Met een verleidelijke mix van cultuur, lekker eten, kunst en winkelen is het een fijne bestemming voor iedereen. Seminyak heeft voor elk wat wils, ongeacht je smaak of budget.

Ontsnap aan de drukte in een van de luxe resorts aan de uitgestrekte witte stranden of duik in het lokale leven door te verblijven in een van de vele hostels en homestays in de buurt. En met tal van Instagramable plekken die om elke hoek beschikbaar zijn, is het zeker geen straf om hier te verblijven. Seminyak wordt vaak gezien als het alternatief voor het drukke Kuta.

Goede accommodatie:

Seminyak
Frank’s Bar

#3 Uluwatu (Zuid-Bali)

Uluwatu is een klein paradijs in het zuiden van Bali. Vooral bekend vanwege de indrukwekkende en gelijknamige tempel, maar het is meer dan dat. Uluwatu is een surfparadijs vol met schitterende stranden en magische kliffen, weg van de mensenmassa.

Huur een scooter en geniet van de prachtige uitzichten op de kliffen, witte zandstranden en indrukwekkende zonsondergangen. Ontbijt in lokale tentjes of lunch in hippe bars. Uluwatu is een geweldige plek om het zuiden van Bali te verkennen. En uiteraard vind je ook hier genoeg accommodaties. Het is vooral populair bij surfers en backpackers, maar iedereen kan hier terecht.

Goede accommodatie:

Uluwatu
De schitterende kliffen van Uluwatu

#4 Ubud (Centraal-Bali)

Een van onze favorieten plekken in heel Azië. Ubud heeft een bepaalde sfeer die lastig te omschrijven is. Ongerept is het zeker niet en in juli en augustus kan het hier verstikkend druk zijn. Toch is het een geweldige plek om te verblijven. Mede door de centrale ligging op het eiland.

Het is een geweldige plek voor wie op zoek is nar natuur en cultuur. Hier vind je oogstrelende rijstvelden, eeuwenoude tempels, schitterende uitzichten, de hipste bars en restaurants, markten en nog veel meer. Het staat ook bekend om zijn boeiende spirituele vibes en heilige plaatsen en het is de beste plek om de Balinese cultuur te ontdekken. Je vindt hier dan ook de meeste accommodaties op het hele eiland.

Goede accommodatie:

Ubud
Gezellige straatjes in Ubud

#5 Lovina (Noord-Bali)

Lovina is een prachtige bestemming voor iedereen die op zoek is naar een unieke ervaring. Deze badplaats staat bekend om zijn prachtige zwarte stranden, culturele bezienswaardigheden en religieuze bouwwerken. Bovendien ligt het in het noorden van Bali, waar weinig reizigers komen. De ultieme plek voor een ontspannen vakantie.

Het is de beste plek om als uitvalsbasis te gebruiken voor het noorden van Bali. Van de miljoenen reizigers die hier ieder jaar komen, zijn er maar weinig die de moeite nemen om het noorden te verkennen. Zonde, want het is er schitterend. De vulkaanstranden, watervallen, ongerepte rijstvelden, hot springs, tempels en lokale tradities zijn de moeite zeker waard. Het staat bovendien bekend als de beste plek om te duiken en dolfijnen te spotten.

Goede accommodatie:

Vakantie Bali
De zonsondergang in Lovina is prachtig

#6 Amed (Oost-Bali)

Als je het oosten van Bali wilt verkennen en aan het strand wilt verblijven, is Amed veruit de beste optie. Al is het alleen maar vanwege het indrukwekkende uitzicht op Gunung Agung. De hoogste vulkaan op het eiland. Net als in Lovina vind je hier zwarte zandstranden wat de plek extra bijzonder maakt. Amed is niet heel groot, maar perfect om een aantal dagen te relaxen.

Amed staat bekend om zijn ongerepte schoonheid, relaxte sfeer en lokale charme. Het is de beste plek in Bali om te duiken of snorkelen langs de vele koraalriffen. Verder kun je ontspannen in natuurlijke hot springs, vissen met de lokale vissers of het binnenland per fiets verkennen om watervallen, rijstvelden, tempels en traditionele Balinese dorpen te bezoeken. Voor het beste uitzicht beklim je natuurlijk de nabij gelegen Gunung Agung.

Goede accommodatie:

Amed Beach
Het zwarte strand van Amed met Mount Agung op de achtergrond

#7 Sidemen (Oost-Bali)

Last but not least: Sidemen. Dé plek voor degenen die op zoek zijn naar een off-the-beaten-track avontuur. Sidemen is een bergdorp midden in de rijstvelden van Bali. Van alle plekken waar je kunt overnachten op Bali, vind je hier de meest relaxte sfeer. Het wordt ook wel het Ubud van 50 jaar geleden genoemd.

Veel is er niet te doen, behalve genieten van adembenemende panorama’s van rijstvelden, fietsen in de omgeving, heerlijk eten en tot rust komen. Neem de tijd om de traditionele markten te verkennen om handgemaakte souvenirs te scoren. Of volg een van de vele wandelroutes in Sidemen en zoek uit welk uitkijkpunt het beste uitzicht biedt op de weelderige heuvels van Bali.

Hoe lang het nog ongerept blijft is niet zeker, maar het is zeker de moeite waard.

Goede accommodatie:

Overnachten op Bali
De rijstvelden in Sidemen

    Meer lezen over Waar overnacht je op Bali??

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven