6 redenen om Tayrona te bezoeken

Colombia is een van onze favoriete landen in Zuid-Amerika. Het is nog niet zo toeristisch, de mensen zijn ongekend vriendelijk en er is heel veel te zien. Een van die bijzondere plekken is Tayrona National Park. Een indrukwekkend nationaal park in het noorden van het land.

6 redenen waarom je Tayrona moet bezoeken

Tayrona National Park is zeker niet het enige park in Colombia. Zo heb je onder andere nog de Cocoravallei of het gebied waar je de Ciudad Perdida kunt bewonderen. Waarom zouden we dan zo expliciet Tayrona benoemen? Dat merk je snel genoeg aan de hand van deze 6 redenen om Tayrona NP te bezoeken.

#1 DE NATUUR IS PRACHTIG

De belangrijkste reden dat reizigers Tayrona bezoeken is vanwege de schitterende natuur. Het nationale park ligt aan de kust en wordt omgeven door hagelwitte stranden, maar ook door mooie bossen en heuvels.

Je kunt hier dagen rondlopen zonder je te vervelen. Er lopen verschillende paden door het park die je kunt volgen zodat je het beste van de natuur goed kunt zien. Het is een van de redenen dat dit park zo populair is!

TIP ♥ – meer weten?Check onze pagina over Tayrona National Park met alle tips en info!

Tayrona National Park

Een van de eerste uitzichtpunten

Tayrona

Bossen onderweg

#2 JE HEBT ER WITTE ZANSTRANDEN

Tayrona National Park staat niet alleen bekend om de mooie natuur in het park, maar des te meer vanwege de stranden. Als je in Colombia wil genieten van mooie stranden dan is dit park the place to be. Je vindt er prachtige, ongerepte stranden.

Doordat het een national park is vind je aan deze stranden geen beach-bars, restaurants of duizenden reizigers. Natuurlijk ben je niet de enige, maar het is hier een stuk rustiger dan, bijvoorbeeld, de stranden op Bali.

De verschillende wandelpaden in het park brengen je langs de mooiste stranden van het park.

TIP ♥ – je kunt ook in Tayrona overnachten op een camping. De meest populaire camping ligt in Cabo San Juan.

Tayrona
Tayrona

#3 HET IS EEN PARADIJS VOOR WANDELAARS

Tayrona ligt vol met mooie wandelpaden. Wij hebben zelf maar één dag in dit park doorgebracht, maar je kunt hier makkelijk een aantal dagen blijven om alle paden te verkennen. De meeste paden liggen langs de kust, maar ook in het binnenland vind je een aantal mooie wandelroutes.

Wij begonnen onze route bij de ingang nabij El Zaino en liepen daarna richting de receptie, Cañaveral, Playa Arrecifes, Playa La Piscina (erg mooi!) en Cabo San Juan, waar je ook kunt eten en overnachten. Je kunt nog doorlopen naar Playa Brava en de ruïnes van Pueblito.

TIP ♥ – over deze wandelroute hebben we een dag gedaan.

Tayrona

Een van de vele paden

#4 JE KUNT ER BLIJVEN SLAPEN

Er zijn weinig Nationale Parken waar je mag overnachten. Veel parken gaan na zonsondergang dicht om de volgende dag weer open te gaan. Bij Tayrona is dat wat anders. Hier kun je namelijk op verschillende plekken overnachten.

Je kunt er voor kiezen om je eigen tent mee te nemen en die op te zetten op een van de campings, maar je kunt ook in een hangmat slapen die je kunt reserveren. Beide zijn ontzettend leuk om te doen.

De bekendste campings zijn Cabo San Juan. Dit is ook de drukste en de meest toeristische door de ligging aan het mooiste strand. Cañaveral is de camping die het eerst bereikt wordt wanneer je het park binnenkomt. Bukaru voor als de drukte niet je ding is, dan kun je ook kamperen op Bukaru. Het is 1,5 tot 2 uur wandelen door de jungle.

TIP ♥ – ’s nachts kun je hier genieten van een prachtige sterrenhemel!

Camping Tayrona

De camping bij Cabo San Juan

#5 JE KUNT JE TERUGTREKKEN

Heb jij ook wel eens van die dagen op reis dat je denkt; ‘ik wil gewoon even niemand zien!’. Zeker als je in dorms overnacht kan het wel eens lekker zijn om een dagje met niemand te zijn. Tenminste, ik vind dat heerlijk 🙂

Als er een plek is in Colombia waar je lekker op jezelf kunt zijn dan is het wel in Tayrona. Het is een gigantisch park en door de goed aangegeven paden kun je het makkelijk op eigen houtje verkennen.

Er zijn talloze plekken waar je je handdoek neer kunt leggen en je boek open kunt slaan. Het is een van de meest bekende bezienswaardigheden van Colombia, maar er is altijd een plek waar je even lekker tot jezelf kunt komen.

Tayrona

All by myself

#6 JE KUNT DE RUINE VAN EL PUEBLITO BEZOEKEN

Het is niet alleen natuur wat je hier kunt zien. Je hebt in Tayrona National Park namelijk ook een kleine ruïne die je kunt bezoeken. Die van Pueblito. Je kunt deze ruïne bezoeken door naar El Cabo San Juan te gaan en hier een deel te nemen aan een dagtocht naar de ruïnes.

Wij hebben deze plek zelf niet bezocht omdat we de 4-daagse hike naar Ciudad Perdida op het programma hadden staan, maar mocht je de tijd (en zin) hebben is het zeker de moeite waard om hier heen te lopen.

Tayrona

    Meer lezen over 6 redenen om Tayrona te bezoeken?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven