Hong Kong Airport test desinfectiecabines

Het coronavirus houdt de reiswereld al maanden in bedwang. Reizen zit er niet in en áls reizen straks weer mag, hoe ziet dat er dan uit? Hong Kong Airport geeft alvast een voorproefje met het introduceren en testen van desinfectiecabines dat het coronavirus binnen 40 seconden doodt.

Hong Kong Airport test desinfectiecabines

Dat reizen er anders uit gaat zien in de toekomst is een feit. Bekende bestemmingen zullen wat leger zijn en met z’n allen opgepropt in een rij staan, zal er niet meer bij zijn. Maar hoe ga je een vliegtuig vol krijgen met mensen met kans op het coronavirus?

Daar komt de nieuwe uitvinding in Hong Kong bij kijken. Er worden op dit moment een trail uitgevoerd met nieuwe technologieën, waaronder desinfectiecabines. Zelf noemen ze het full-body disinfection booths alsdus CNN Travel.

In 40 seconden coronavrij

De cabine lijkt op een hypermoderne telefooncel. Voordat passagiers in de cabine mogen, wordt eerst de temperatuur opgemeten. Vervolgens ga je de cabine in dat het coronavirus binnen 40 seconden doodt.

De cabine is uitgerust met een antimicrobiële coating die op afstand virussen en bacteriën op het menselijk lichaam en kleding kan doden door gebruik te maken van de technologieën waaronder ‘nanonaalden’. Desinfecterende spray wordt ook toegepast voor onmiddellijke desinfectie.

Steven Yiu, Deputy Director, Service Delivery of the AA: “De veiligheid en het welzijn van luchthavenpersoneel en passagiers zijn altijd onze eerste prioriteit. Hoewel het luchtverkeer is getroffen door de pandemie, doet de AA er alles aan om ervoor te zorgen dat de luchthaven een veilige omgeving is voor alle gebruikers. We blijven nieuwe maatregelen onderzoeken om onze reinigings- en desinfectiewerkzaamheden te verbeteren”.

Hong Kong Airport desinfectiecabines Bron: Airport Authority Hong Kong

Maakt dit de weg vrij voor vliegreizen?

Hopelijk wel! Niet alleen voor de reiswereld, maar juist voor de reizigers. KLM start met meerdere vluchten, Emirates test nieuwe kleding voor stewardessen en Hong Kong Airport test dus met de desinfectiecabines (tot nu toe alleen bij personeel).

Naast de full-body desinfectiecabines heeft Hong Kong Airport ook andere reinigingsmaatregelen ingevoerd. Zo rijden er schoonmaakrobots uitgerust met ultraviolet licht rond en worden er luchtsterilisatoren ingezet in openbare ruimtes.

Volgens de Hong Kong Airport kunnen de robots binnen 10 minuten tot 99,99% van de bacteriën in de lucht en op oppervlakken steriliseren.

Al met al positief nieuws in tijden dat reizen een utopie lijkt. Of we snel op reis kunnen is nog maar de vraag, maar de ontwikkelingen zijn positief!

Bron: Airport Authority Hong Kong

    Meer lezen over Hong Kong Airport test desinfectiecabines?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven