Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Beste Reistijd Tibet

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 8 maart, 2021

NeOf je Tibet nu bezoekt vanwege de cultuur, een actieve vakantie in de bergen of vanwege de natuur. Het is altijd verstandig om je goed voor te bereiden voor je reis. Het checken van de beste reistijd voor Tibet hoort ook bij de voorbereiding. Het is tenslotte zonde om het Potala-paleis te bezoeken in de stromende regen.

Beste reistijd voor Tibet

De beste reistijd voor Tibet verschilt met die van andere Aziatische landen. Dit heeft onder meer te maken met de hoogte waarop Tibet ligt. Lhasa ligt op 3.650 meter. Hierdoor hoef je ook geen temperaturen van 35 graden te verwachten.

De beste reistijd voor Tibet is rond de zomermaanden van april tot en met oktober.

In de maanden mei, juni, september en oktober zijn de temperatuur het meest aangenaam. Je hebt de minste kans op regen, het is warm en misschien nog wel belangrijker; een blauwe lucht en dus het beste uitzicht. Als je bergen gaat beklimmen is dit wel een belangrijke overweging.

Beste reistijd Tibet

Seizoenen Tibet

De beste reistijd van Tibet heeft niet alleen te maken met het mooiste weer, maar ook met het hoogseizoen, laagseizoen en tussenseizoen. Je hebt in die seizoenen niet alleen verschil qua weer, maar ook qua drukte en prijzen van bijvoorbeeld accommodatie of highlights. Bedenk daarom goed van te voren in welk seizoen je wilt reizen.

Hoogseizoen

Beste reistijd voor Tibet

Mei t/m september

Dit zijn de warmste maanden in Tibet. Het warme weer maakt reizen, de eventuele trekkingen en het transport een stuk gemakkelijker. De prijzen zijn het hoogst, met een piek in juli en augustus. Op voorhand te boeken kan geen kwaad. Zeker op 1 mei en 1 oktober. Dit zijn nationale feestdagen.

Tussenseizoen

Mapam Yum Co Lake

April en oktober

De maanden april en oktober horen eigenlijk al bij het hoogseizoen maar kunnen nog iets kouder zijn dan de andere maanden in het hoogseizoen. Het grootste voordeel is dat je in deze maanden minder regen hebt dan onze zomermaanden en dat de prijzen 20% lager zijn dan het ‘echte’ hoogseizoen.

Laagseizoen

Beste reistijd voor Tibet

December t/m februari

Niet de beste reistijd voor Tibet. Er zijn maar weinig mensen die Tibet bezoeken in de winter, dus je zult de belangrijkste bezienswaardigheden grotendeels voor jezelf hebben. Hotel prijzen en een groot aantal toegangsbewijzen worden verlaagd met 50%. Houd er wel rekening mee dat, het koud kan zijn.

Het weer in Tibet

Tibet heeft een droog bergklimaat. Dit houdt in dat het in de winter behoorlijk koud kan zijn. Terwijl in Lhasa de temperatuur kan oplopen tot een graad of 30 zijn de nachten in de winter behoorlijk fris. In de zomer valt er wat meer regen maar is de temperatuur wat aangenamer. Hou er wel rekening mee dat het in de zomer drukker is in Tibet.

Tibetaanse Winter

Tussen december en februari wordt het extreem koud in Tibet. Besneeuwde bergtoppen zijn heel erg mooi, maar de sneeuw zorgt er voor dat een groot deel van bergachtige landschap van Tibet ontoegankelijk is.

December

December valt niet bepaald in de beste reistijd voor Tibet. Hoewel het meestal meestal droog en zonnig is, is het ook koud. De temperaturen vallen ver onder het vriespunt ‘s nachts. Er zijn meestal niet veel mensen die een bezoek wagen aan Tibet in deze tijd, dus de prijzen dalen enorm.

Januari

Januari is meestal koud, maar droog en zonnig, met temperaturen die ‘s nachts net onder het vriespunt komen. Dit is echter ook de meest winderige maand waardoor het veel kouder lijkt. Reizen buiten de steden zit er niet in vanwege de barre weersomstandigheden, maar de prijzen zijn veel lager tijdens het winterseizoen en veel bezienswaardigheden heb je voor jezelf.

Februari

Het weer is erg koud en vaak  valt er sneeuw tijdens deze periode. Hierdoor is een groot deel van het land ontoegankelijk buiten de grote steden. Daarnaast geeft de Chinese regering vaak geen visum voor Tibet aan buitenlanders gedurende een periode van zes weken in deze tijd, vanwege het Tibetaanse Nieuwjaar.

TIP ♥ – je kunt het weer altijd online checken

Meer lezen over Tibet?

0 comments

 1. yolande van loon

  visum voor tibet?
  Wij zouden graag volledig zelfstandig door Tibet reizen (per fiets) wat is de snelste en handigste manier om aan een visum te komen?
  dank
  yolande

  1. Ties Post author

   Hoi Yolanda,

   Tibet valt onder China. En die doen er een hoop aan om Tibet zo snel mogelijk om te vormen naar Chinese maatstaven. Dit alles betekent dat je voor een reis naar Tibet ten alle tijden een visum voor China nodig hebt. Als je die eenmaal hebt moet je een zogenaamd Tibet Travel Permit aanvragen. En uiteraard kun je deze alleen aanvragen bij een reisbureau in Tibet dat is erkend door China. Een zelfstandige reis door Tibet zit er dan ook niet in. Je mag Tibet alleen in met een gids en de juiste permit.

   Groeten,
   Ties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU