Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Kelimutu National Park

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 25 augustus, 2022

Het Indonesische eiland Flores heeft een van de meest interessante nationale parken van het land. In Kelimutu National Park vind je namelijk een van de meest bijzondere natuurverschijnselen ter wereld. De kratermeren hier hebben allemaal een bijzondere kleur. Kelimutu National Park ligt in het midden van Flores. Het park is 50 vierkante kilometer groot, het hoogste punt ligt op 1,7 kilometer hoogte.

De Kelimutu vulkaan

Naast de Kelimutu vulkaan staat het park ook bekend om de vele unieke plantensoorten die er leven. Er leven namelijk meer dan 10 soorten planten die een beschermde status hebben. Daarnaast leven er ook nog eens 19 bedreigde vogelsoorten in Kelimutu National Park.

De kratermeren van Kelimutu

De vulkaan Kelimutu is de grootste trekpleister van het park. Rond de vulkaan liggen namelijk drie enorme kraters, die in de loop der jaren gevuld zijn met water. Het bijzondere aan deze kratermeren is dat ze allemaal een verschillende kleur hebben.

Een van de meren is groen, een is rood en de ander is blauw. Wat nog opvallender is, is dat de meren onderling van kleur veranderen. Elk meer krijgt om de zoveel tijd een andere kleur. Wetenschappers denken dat dit te maken heeft met de vulkanische activiteit en de mineralen die er in de grond zitten.

Kelimutu National Park

Het is mogelijk om de kratermeren van Kelimutu te bezoeken. Je kunt onder leiding van een gids een wandeling maken richting de kraters. Je kunt de kratermeren het beste in de vroege ochtend bezoeken omdat het de rest van de dag vaak erg mistig is. Neem wel voldoende warme kleding mee want het kan erg koud zijn op de berg voor zonsopgang.

Wil jij binnenkort naar Indonesië? Lees dan meer over de prachtige highlights van Indonesië, waar je het beste kunt overnachten in Indonesië of hoe je een goedkoop vliegticket boekt.

Locatie Kelimutu National Park

Meer lezen over Indonesië?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU