10x de mooiste stranden van Phuket

Als je op zoek bent naar een strandvakantie in Thailand, dan is Phuket the place to be! Dit adembenemende tropische paradijs, gelegen in Zuid-Thailand, biedt enkele van de meest adembenemende stranden in Azië. Van hagelwitte zandstranden en kristalhelder water tot weelderige palmen en een rijk, divers zeeleven. De stranden van Phuket zijn stuk voor stuk schitterend.

Over het hele eiland vind je de meest bijzondere stranden en de beste manier om ze te bezoeken, is door een scooter te huren en er op uit te trekken. Wil je weten waar je precies heen moet rijden? Check dan de 10 mooiste stranden van Phuket.

#1 Nai Harn Beach

Nai Harn Beach wordt beschouwd als een van de beste stranden van Phuket. Het strand wordt omringd door prachtige witte zandstranden en het kristal heldere water van de Andaman Zee.

Het voordeel van dit strand is dat het veel rustiger is dan Patong Beach en de andere populaire toeristenstranden. Het heeft daarom een veel relaxtere sfeer. Er zijn genoeg restaurants, hotels en winkels in de buurt van het strand voor een ontspannen dag.

Het strand ligt in een baai in het zuiden van Phuket

Nai Harn Beach
Nai Harn Beach op Phuket

#2 Bang Tao Beach

Bang Tao Beach is strand van zo’n acht kilometer lang. Het is een prachtig strand en doordat het zo lang is, heb je altijd een stukje strand voor jezelf. Je vindt het strand in de buurt van Patong waardoor het eenvoudig bereikbaar is.

Dit strand ligt ook in het beroemde Laguna Complex, een gebied bestaande uit zeven luxe resorts en een privégolfbaan. Hierdoor is er veel te doen zoals zeilen, kajakken, boogschieten, massages en geweldige spa’s.

Het is een van de fijnste stranden van Thailand, maar wel een beetje voor de Rich & Famous.

Stranden van Phuket
Het strand van Bang Tao

#3 Freedom Beach

Freedom Beach is een van de mooiste, maar minst toegankelijke stranden van Phuket. Bijzonder genoeg ligt het dicht bij Patong, dat juist heel makkelijk bereikbaar is.

Toch is Freedom Beach alleen per longtailboot bereikbaar en ook alleen in het hoogseizoen (december tot juni). Laat het je echter niet afschrikken, want het is een van de mooiste stranden van Phuket.

Je vindt er wit zand en helderblauw water, kalm en helder water en veel minder reizigers dan de bekendere stranden.

Phuket Paradise Beach
Paradise Beach op Phuket

#4 Banana Beach

Heel lang geleden was Banana Beach een ongerept strand in Thailand. Dat is echter verleden tijd. De naam verraadt al een beetje de commerciële activiteiten en vandaag de dag wordt het strand overlopen door toeristen die op zoek zijn naar vermaak.

Het staat ook bekend als Banana Rock Beach. Ondanks de drukte wel een mooi strand.

TIP ♥ – je kunt op Banana Beach veel tours boeken naar andere eilanden in de omgeving.

#5 Nai Thon Beach

Nai Thon Beach is een klein strand van een paar honderd meter lang. Het zand hier is witter dan wit. Het strand is officieel  onderdeel van het Sirinath National Park en is een van de weinige stranden in Phuket waar je nog weinig tot geen ontwikkeling vindt.

De vraag is voor hoe lang.

Nai Thon Beach
Nai Thon Beach

#6 Kata Beach

Kata Beach is een populair strand aan de westkust van Phuket. Het ligt in de buurt van Patong, maar is een stuk rustiger. Als je dus een alternatief voor Patong zoekt, is Kata een prima optie.

Ongerept is het (meer). Je vindt er restaurants, bars, hotels en activiteiten. Het is populair geworden onder surfers en er is zelfs jaarlijks een surfwedstrijd. Als je wilt leren surfen in Phuket, is dit een geweldige plek om te leren.

Genoeg te doen dus.

stranden van Phuket
Kata Beach

#7 Surin Beach

Surin Beach is niet zo groot strand. Het verschil met andere stranden is dat het zand hier niet wit is, maar een soort gouden gloed heeft. Bijzonder genoeg lijkt dit strand terug de tijd in te gaan. Ooit stonden hier rijen resorts en restaurants, maar veel van die bebouwing is weg.

In plaats daar van vind je nu een schitterend wit zandstrand met hier en daar wat hotels. Het strand staat bekend om het kristal heldere water waar je goed kunt zwemmen. Het is daardoor ook erg populair onder gezinnen.

Surin Beach
Surin Beach

#8 Kamala Beach

Kamala Beach is een prachtig strand van zo’n twee kilometer lang omringd door witte zandstrand en groene bergen aan de westkust van Phuket. Het ligt op 10 kilometer van Patong en is veel rustiger en daarom ook populair bij veel gezinnen die ontsnappen aan de drukte van Patong.

Het is een goed strand om lekker te ontspannen en te genieten van het uitzicht.

Heel veel activiteiten zijn er niet, dus er zit niks anders op dan relaxen.

Kamala Beach Phuket
Kamala Beach

#9 Kata Noi Beach

Kata Noi Beach ligt net ten zuiden van Kata Beach (#6) en is een van de mooiste stranden van Phuket. In tegenstelling tot zijn grotere broer, is Kata Noi Beach nog redelijk onontwikkeld, waardoor het een veel rustigere uitstraling heeft.

Zo lopen hier geen verkopers die je van alles willen aansmeren. Wel zo lekker.

Je vindt er een mooi wit zandstrand is met ongelooflijk helderblauw water en de ligging in een baai houdt het relatief rustig.

#10 Laem Singh Beach

Laem Singh Beach is een van de mooiste stranden van Phuket en was ook onbekend bij het grote publiek. Daar is de laatste jaren veel verandering in gekomen. Tegenwoordig ligt het strand vol met toeristen, maar dat neemt niet weg dat het strand nog steeds indrukwekkend is!

Phuket
Laem Singh

    Meer lezen over 10x de mooiste stranden van Phuket?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven