7x tips voor de Colca Canyon

De Colca Canyon, een van de mooiste plekken in Zuid-Amerika, is een absolute must als je door Peru reist. Het is na de Machu Picchu de bekendste bezienswaardigheid van het land. Deze canyon is de tweede diepste canyon ter wereld trekt en dus zeker een bezoek waard als je in het zuiden van Peru bent. Maar voordat je gaat, hebben wij enkele tips voor de Colca Canyon. Check ze hier!

7x handige tips voor de Colca Canyon

De Colca Canyon is maar liefst twee keer zo diep als de canyon van de Grand Canyon in de Verenigde Staten. En die is al diep! Het is ook niet voor niets dat steeds meer reizigers uitwijken naar deze canyon. Niet omdat deze canyon zo gigantisch is, ook vanwege de prachtige natuur en vele wilde dieren.  Check deze handige tips voor de Colca Canyon voordat je dit Kunststukje van Moeder Natuur bezoekt.

#1 Check de entree

Het wordt niet altijd genoemd, maar er je moet entree betalen om de canyon überhaupt binnen te komen. De entreeprijs is $22 (of 70 Soles) en is elke cent meer dan waard. Hou er rekening mee dat als je een tour boekt de entreeprijs vaak niet is opgenomen in een pakketdeal.

Soms is de entreeprijs wat lager als je een meerdaagse tour boekt, maar reken er op dat je moet betalen. Zorg er daarom ook voor dat je cash meeneemt als je naar de canyon gaat.

TIP ♥ – meer info over deze canyon zoals beste reistijd, hoe je er komt, wat er is te doen en meer lees je op de pagina Colca Canyon

Colca Canyon
Colca Canyon

#2 Ga vroeg!

Een van de beste tips voor de Colca Canyon die we je kunnen geven is dat je vroeg moet gaan! Dat geldt vooral voor de reizigers die op eigen gelegenheid naar de canyon reizen. Als je en tour boekt vertrek je meestal op een afgesproken tijd.

Je ‘moet’ zo vroeg vertrekken omdat het vanuit Arequipa, waar de meeste reizigers verblijven, nog zo’n 4 uur reizen is naar de canyon. Het heeft daarom ook niet zo veel zin om voor één dag naar deze canyon te gaan. Wil je de Colca Canyon in één dag bezoeken of wil je dichterbij de canyon overnachten zodat je niet zo vroeg op hoeft? Overnacht dan in het plaatsje Chivay.

#3 Zorg er voor dat je condors spot

Als er een plek op deze aardbol is waar je condors kunt spotten dan is het wel in de Colca Canyon. De verschillende uitzichtpunten in de canyon bieden een duizelingwekkend uitzicht op de kloof biedt en de kans is redelijk groot dat je een van deze bijzondere vogels kunt zien. De beroemde Andes-condor, de grootste vogel in Amerika, laat zich hier regelmatig zien. 

Cruz Del Condor

Het hoogtepunt van een bezoek aan de Colca Canyon is het uitkijkpunt Cruz Del Condor. De kans op het spotten van condors is hier het groots. Het is overigens niet zeker dat ze hier rondvliegen. Het blijven wilde dieren dus het kan ook zijn dat je helemaal geen condors ziet.

TIP ♥ – de beste tijd om ze te zien is de ochtend en de late midden wanneer ze jagen op eten.

Colca Canyon

#4 Ga minimaal 2 dagen

De meeste reizigers kiezen voor een makkelijke tour van een dag vanuit Arequipa. Dat is te doen, maar vergeet niet dat het alleen al 4 uur rijden is om er te komen. Een van de beste tips voor de Colca Canyon die we je kunnen geven is dat je minimaal twee dagen naar deze canyon moet.

Het is zonde om voor één dag te gaan. Je zit dan meer in de bus om er te komen (en terug te reizen) dan dat je iets ziet.

Kosten

De Colca Canyon ontvangt genoeg bezoekers. Elke dag vertrekken er groepsreizen, wat de kosten omlaag brengt dus een meerdaagse tour hoeft niet zo veel te kosten. Een 2-daagse tour kost ongeveer $80 p.p.

Met een tweedaagse tour breng je meer tijd door in de canyon en zie je veel meer van de omgeving. Je kunt er ook voor kiezen om iets meer ontspannen de canyon te verkennen met een drie-daagse tour.

#5 De hike is geen makkie

De hike is geen makkie zoals bijvoorbeeld de Gunung Bromo in Indonesië. De canyon is 3.501 meter diep dus als je helemaal naar beneden wil is dat best even wandelen. Daarom is het ook handiger om een meerdaagse tour te boeken zodat je meer tijd hebt,

Hoe moeilijk het daadwerkelijk is, is volledig afhankelijk van de gekozen route en je eigen fitheid. Degenen met een goede conditie kunnen alle tours doen die ze willen, terwijl degenen met een mindere conditie zich moeten beperken tot een dagtour of de simpele twee-daagse tour.

TIP ♥ – je wandelt over de op een na diepste kloof ter wereld, dus je het wordt sowieso een pittige wandeling

Colca Canyon
Tips voor de Colca Canyon

#6 Wat neem je mee

Een van de beste tips voor de Colca Canyon is goede wandelschoenen! Daarnaast is er in de canyon accommodatie en is er onderweg eten en drinken beschikbaar, dus het is niet noodzakelijk om zware kampeeruitrusting mee te nemen. Verwacht warme zonnige dagen en koude nachten.

Vergis je niet in de kou ’s avonds. Een jack is wel zo lekker ’s avonds. Water, snacks, alcohol en zelfs souvenirs zijn onderweg op veel plaatsen te koop. Je kunt hier niet pinnen dus neem wel cash mee

#7 Er zijn paarden voor als je het niet redt 🙂

Als je het nodig hebt, is er de mogelijkheid om een paard/ezel te huren om in en uit de canyon te komen. Als je het gevoel hebt dat je het niet redt, om wat voor reden dan ook, pest jezelf dan niet en huur een paard. Let er wel goed op bij je de paarden huurt aangezien er soms verhuurders tussen zitten die de paarden niet altijd goed behandelen.

Een paard (of ezel) inhuren klinkt misschien een beetje suf en als je een goede conditie hebt is het zeker niet nodig. Het kan echter gebeuren dat je ziek wordt zoals een van ons tijdens de hike naar de Ciudad Perdida. Geloof ons, dan ben je blij dat je op een ezel mag zitten die je naar beneden brengt 😉

    Meer lezen over 7x tips voor de Colca Canyon?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven