Insider tips voor Sao Paulo

Sao Paulo is een van de bekendere steden in Brazilië. Bijna alle reizigers hebben Rio de Janeiro en omgeving op hun to-do lijstje staan, maar ook Sao Paulo behoort tot de populairdere bestemmingen van het land. Dat is niet voor niets natuurlijk. In deze blog deelt Raoul zijn insider tips voor Sao Paulo. Doe er je voordeel mee!

#1 Vervoer in Sao Paulo

Sao Paulo is een gigantische stad. Zelfs de fanatieke wandelaars zullen moeten toegeven aan het openbaar vervoer. Iets wat in Sao Paulo overigens heel erg goed is geregeld. Dit zijn de beste manieren om door de stad te reizen.

Openbaar vervoer

Met name het metrosysteem van Sao Paulo is erg goed. Er rijden vijf lijnen die de stad en voorsteden met elkaar verbinden en het is super goedkoop. De metro rijdt dagelijks van 04.40 uur tot middernacht (1.00 uur op zaterdag).

Je hebt ook nog de bussen en trolleybussen die door de stad rijden.

TIP ♥ – vermijd de metro tijdens de spits. Het kan er behoorlijk chaotisch worden rond die tijd.

Taxi’s

Taxi’s worden veel gebruikt. Niet alleen in Sao Paulo, maar in heel Brazilië. Een ‘normale’ taxi rekent ongeveer €2 per kilometer. Er rijden ook luxere taxi’s, maar die zijn vaak de helft duurder.

Metro in Sao Paulo

#2 Is Sao Paulo veilig?

Veiligheid is een relatief begrip. Wat wij veilig vinden, kan iemand anders als onveilig bestempelen of andersom. Veiligheid behoort wel tot de belangrijkste tips voor Sao Paulo want deze stad had een redelijk aandeel in de criminaliteit.

Ooit was dit een van de steden met de meeste criminaliteit in Brazilië.

Gelukkig komt daar de laatste jaren steeds meer verandering in en is het nu een van de veiligste steden van Brazilië. Dat betekent natuurlijk niet dat je niet hoeft op te passen.

Toeristen in Sao Paulo zijn nog wel eens slachtoffer van zakkenrollers. Loop ’s nachts niet alleen over straat en hou er rekening mee dat het openbaar vervoer ’s nachts niet de veiligste manier van reizen is.

TIP ♥ – in tegenstelling tot de favela’s in Rio kun je ze in Sao Paulo beter niet bezoeken

Sao Paulo
Avenida Paulista

#3 Beste tijd om Sao Paulo te bezoeken

Een van de beste tips voor Sao Paulo is dat je de stad het beste doordeweeks kunt bezoeken. De bekende bezienswaardigheden zijn dan een stuk minder druk dan in het weekend wanneer ook veel locals de stad in trekken.

Qua weer kun je São Paulo het beste bezoeken van maart tot en met november. De temperaturen zijn dan comfortabel. De zomer loopt van december tot en met maart en dit brengt veel hitte en regen met zich mee. Dit maakt het iets minder geschikt.

De winter (juni tot en met september) heeft aangename temperaturen en weinig regen, waardoor het dit wordt gezien als hoogseizoen.

#4 Leukste wijken om te overnachten

Bij tips voor Sao Paulo hoort natuurlijk ook het overnachten. Sao Paulo is een hele grote stad en het kan nogal onduidelijk zijn wat nu precies de leukste wijken zijn om te overnachten. Dit is uiteraard afhankelijk van je eigen wensen, maar check in ieder geval deze wijken.

Vila Madalena

Vila Madalena is misschien wel de hipste wijk van São Paulo met hippe winkels, trendy bars en restaurants. De bekendste straat i de Beco do Batman, een kleine eenrichtingsstraat vol straatkunst. Vooral populair bij jongeren.

Jardins

Ook wel bekend als Jardim Paulista en is de populairste wijk van Sao Paulo. Het is de ideale plek voor toeristen en ligt dicht bij Avenida Paulista wat volgens velen het Times Square van Sao Paulo is.

Centro

Als je wil overnachten in een wijk met een beetje geschiedenis is Centro de beste plek. Het is de wijk met de meeste sfeer, maar traditioneel gezien niet de wijk waar de meeste reizigers verblijven. Desalniettemin een mooie wijk!

    Meer lezen over Insider tips voor Sao Paulo?

1 gedachte over “Insider tips voor Sao Paulo”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven