Leuke dingen om thuis te doen

De reisindustrie ligt op dit moment volledig stil. Ook Reis-Expert wordt hard geraakt. Helaas valt er weinig aan te doen. Het enige wat we kunnen doen is samen, deze kl*te situatie te overwinnen. We gaan niet bij de pakken neer zitten, kijken met een positief gevoel naar de toekomst en hopen dat jullie dat ook doen.

Het is even wennen. Thuiswerken, geen feestjes of verjaardagen, Facetimen met familie en je reisplannen voorlopig in de ijskast. Normaal delen we graag reistips of mooie bestemmingen, maar dat is op dit moment even niet aan de orde. Om toch de verveling te verslaan delen we vandaag hele andere, leuke dingen om de dagen door te komen.

#1 Leer een nieuwe taal

Een nuttige manier om je tijd te besteden is het leren van een nieuwe taal. En je verslaat de verveling en je leert ook nog iets nieuws. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om een hele online cursus aan te schaffen, maar je kunt ook op kleine schaal beginnen.

Download bijvoorbeeld Duolingo en leer een van de vele talen uit de app. Leer bijvoorbeeld Spaans voor jouw volgende reis naar Midden-Amerika, of Bahasa voor je volgende reis naar Indonesië.

Een taal leren is in ieder geval een leuke en nuttige besteding van je tijd.

#2 Maak een fotoalbum

De meeste reizigers hebben grootste plannen met hun vakantiefoto’s als ze onderweg zijn. In de praktijk blijkt vaak dat je jaren later dat fotoalbum nog steeds niet hebt gemaakt, omdat het toch wel tijdrovend is.

Duik daarom weer eens in je oude foto’s en maak dat mooie album vol met herinneringen alsnog. Op die manier kun je nog een keer genieten van je oude vakantie en kun je je vrienden de volgende keer dat ze langskomen wél je fotoalbum laten zien.

#3 Ga op reis in de keuken

Hoewel we zelf op dit moment niet meer mogen reizen, kun je nog wel de buitenlandse keuken in huis halen. Een van de leukste dingen om thuis te doen is proberen de heerlijke buitenlandse gerechten te maken.

Hierdoor kun je toch nog een beetje het reisgevoel in huis halen.

Maak een heerlijke Indiase curry of een overheerlijke Soto soep voor jezelf. Je hebt nu alle tijd om jouw favoriete streetfood gerechten thuis te bereiden en te perfectioneren!

Probeer eens roti op zijn Indonesisch te maken!

#4 Lees of luister een boek

Een andere leuke manier om je tijd door te brengen is het lezen of luisteren van een boek, want lezen is altijd goed. Er is genoeg literatuur te vinden om je tijd vol te brengen.

Wanneer je het in de reissfeer wilt zoeken kun je natuurlijk ook alvast een Loneley Planet pakken om te kijken waar je naar toe zou willen als deze crisis weer voorbij is.

Je kunt tegenwoordig ook steeds meer boeken beluisteren. Zo heeft de Online Bibliotheek nu een actie waarbij je alle luisterboeken gratis kunt beluisteren in de app.

De Luisterbieb App is zowel voor Android als voor IOS te downloaden.

Wacht dus niet pak een boek uit je kast of zet je koptelefoon op en laat je voorlezen!

#5 Check de reisseries Netflix

Netflix… wat een uitvinding! Zeker in deze tijd waarin veel mensen thuis zitten en niet of weinig kunnen werken is Netflix voor veel mensen de redder in nood.

Netflix moest van de Europese Unie al de streaming van Ultra-HD verlagen naar ‘normale’ kwaliteit, omdat de bandbreedte dit niet aan kan. Daaruit blijkt, maar weer hoeveel mensen op dit moment Netflixen.

Om een beetje in de reisstemming te blijven. Dit zijn leuke series/films:

  • Planet Earth (allemaal :);
  • Into the Wild;
  • The Bucket List;
  • The Tourist.

Andere leuks series dichter bij huis zijn natuurlijk; Reizen Waes, 3 Op Reis, Floortje naar het einde van de Wereld.

#6 Help de ouderen

Dit heeft niet zozeer met reizen te maken, maar is wel ontzettend belangrijk. De ouderen vormen de kwetsbaarste groep in onze samenleving en hebben onze hulp harder nodig dan ooit.

Bel met oma, Facetime met opa, kook voor de ouderen, stuur een brief of een kaartje… doe wat je kunt.

Voor ons is het coronavirus absoluut niet leuk, maar voor de oudere generatie is de situatie extra spannend. Zij zijn degene die een hart onder de riem kunnen gebruiken,

#7 Geef je planten wat extra aandacht

Ik hou van planten in huis. Een huis zonder planten is geen huis. Omdat we veel reizen, komen we vaak op natuurrijke plekken.

Door veel planten in huis te halen, creëer je het reisgevoel thuis. Nu je misschien wat vaker thuis bent, kunnen de plantjes wel wat extra aandacht gebruiken. Snoeien, water geven, verpotten, plantenvoeding… verwennen die groentjes!

Thuis te doenWorking in the jungle

#8 Pak weer eens een legpuzzel uit de kast

Puzzelen is goed thuis te doen. Pak weer eens een ouderwetse legpuzzel uit de kast! Deze bezigheid is altijd goed voor enkele uren vermaak. Zo kom je de uren iets sneller door.

Je kunt zelfs je vakantiefoto’s als een puzzel laten afdrukken als je dat leuk vindt. Op die manier kun je je eigen foto’s weer in elkaar puzzelen!

Hou het uitdagend door niet aan de makkelijkste puzzel te beginnen, zodat je na een paar uur weer op zoek moet naar iets anders.

#9 Speel een spelletje

Spelletjes spelen is deze dagen populairder dan ooit. Als je toch met z’n allen thuis zit is het wel zo leuk om de oude spelletjes weer van zolder te halen.

Laat de tablet even liggen en speel eens een keer Rummikub, Ganzenbord, Monopoli of Mens Erger Je Niet.

En wat te denken van al die kaartspelletjes die je tijdens het reizen hebt geleerd. Dit is het perfecte moment om die te spelen.

Schaaf je kaartkunsten bij. Altijd handig als je weer op reis bent 😉

Thuis te doenLet the games begin

#10 Bereid je zomerlichaam voor en ga sporten

Van al dat thuis zitten wordt je niet fitter. Een goede manier om jezelf bezig te houden is door te sporten.

Dat is niet alleen lichamelijk goed voor je. Ook mentaal is sporten belangrijk. Zeker in deze stressvolle periode.

Tijdens het sporten kun je je hoofd even leegmaken. Thuis sporten kan zelf, maar er zijn ook tientallen apps waarmee je prima thuis kunt sporten.

#11 Facetime met mensen

Net als Netflix is, Facetime ook een redder in nood deze dagen.

Verjaardagen gaan niet door, je kunt niet meer bij oma langs en bij elkaar komen met vrienden is ook niet echt een optie.

Facetime biedt de uitkomst. Een gecancelde verjaardag kan zo door iedereen bijgewoond worden. Digitaal natuurlijk, maar het is beter dan niets!

Dat we thuis zitten hoeft niet te betekenen dat je elkaar niet meer kunt zien. Facetime met familie en vrienden!

#12 Klusjes in huis

Ahh die klusjes in huis. Ik ben een koning in het uitstellen van klusjes. Dat muurtje verven, een stukje behangen, eindelijk eens die foto ophangen.

Dit is een prima tijd om al deze dingen thuis te doen. Je moet daar voor wel spullen in huis hebben, maar gelukkig is ook dat gewoon online te bestellen.

Het is een keer wat anders dan de hele dag op de bank hangen en Netflixen!

    Meer lezen over Leuke dingen om thuis te doen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven