Je gaat op wereldreis, hoe bespaar je thuis energie?

Ben jij van plan om op wereldreis te gaan, maar blijven je huisgenoten wel thuis? Dan zit je als kostwinner natuurlijk niet te wachten op een hoge energierekening bij thuiskomst! Daarom is het verstandig om vooraf een aantal maatregelen te nemen. Op deze manier kan je gerust op reis gaan en hoef je niet bang te zijn voor een torenhoge rekening.

Wil jij er zeker van zijn dat je aan alle belangrijke maatregelen hebt gedacht? Dan lees je hieronder een lijstje dat je kunt afgaan om energiekosten te besparen.

Maak duidelijke afspraken

Vooral jongeren willen nog weleens meer energie gebruiken dan noodzakelijk. Om de kosten te besparen zal je duidelijke afspraken moeten maken. Zo kunnen de lampen bijvoorbeeld het beste uitgezet worden wanneer iedereen op bed ligt of van huis is. Spreek ook goed met je huisgenoten af dat de verwarming wordt uitgezet als iedereen lang van huis gaat.

Zo voorkom je dat de verwarming hele dagen aanstaat, terwijl dit eigenlijk niet nodig is. De meeste jongeren vergeten zulke dingen, omdat zij de energiekosten niet hoeven te betalen. Als jij verantwoordelijk bent voor de energierekening, dan wil je natuurlijk dat er zulke afspraken gemaakt worden.

Kies voor een goedkope energieleverancier

Vergelijk energie van verschillende leveranciers als je zeker wilt zijn van de laagste kosten. Er kan vrij veel verschil zitten tussen de verschillende energiemaatschappijen. Elke maatschappij zal zichzelf natuurlijk de gunstigste leverancier noemen. Het is daarom belangrijk dat je de verschillende energieleveranciers laat vergelijken door een onafhankelijk bedrijf.

Zo’n bedrijf zal een vergelijking kunnen maken voor jouw situatie. Zo weet je exact welk energiebedrijf je het beste kunt kiezen als je zeker wilt zijn van de laagste kosten.

Isoleer de woning goed

Een andere manier om energie te besparen is door de woning goed te isoleren. Dit zal je op de lange termijn een hoop energiekosten besparen, ook als je weer thuis bent. Zo kan je bijvoorbeeld triple glas in je kozijnen laten zetten. Heeft de woning spouwmuren die niet geïsoleerd zijn? Dan is het aan te raden om ook deze goed te isoleren.

Ook de kruipruimte en de zolder zijn vaak plekken die niet goed geïsoleerd zijn. Als de woning eenmaal goed geïsoleerd is, dan hoef je veel minder energie te verbruiken om deze te verwarmen. Het is aan te raden om dit voor je wereldreis nog te laten doen!

Apparaten die op de ‘slaapstand’ staan uitzetten

Veel mensen hebben de gewoonte om apparaten op de spaarstand te zetten. Dit betekent dat deze apparatuur niet geheel uit staat en deze verbruiken dus onnodig energie. Naast dat dit zonde is van de energierekening, is dit natuurlijk ook niet milieuvriendelijk. Voordat je op wereldreis gaat kan het dus handig zijn om een rondje langs alle apparaten in huis te doen.

De koelkast en de vriezer

Een andere tip is, maak de koelkast en de vriezer volledig leeg net voordat je op wereldreis gaat. Veel mensen vergeten dat het mogelijk is om de koelkast en vriezer uit te zetten in de tijd dat je op wereldreis bent. Of ze zijn zich hier wel van bewust, maar moeten veel eten weggooien aangezien ze er geen rekening mee hebben gehouden. Erg zonde natuurlijk!

    Meer lezen over Je gaat op wereldreis, hoe bespaar je thuis energie??

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven