Duiken in Honduras

Wat velen niet weten is dat Honduras thuis is voor één van de mooiste duikomgevingen van Midden-Amerika. Vlak voor de Bay eilanden in het noorden van Honduras ligt namelijk een prachtig barrièrerif. Wanneer je door Honduras wilt gaan reizen, mag je de Bay eilanden dus echt niet overslaan! En dan met name de eilanden Útila en Roatán; ook wel de Malediven van Honduras. Op deze pagina lees je alles over duiken in Honduras.

Duiken in Honduras | Roatán of Útila?

Als je wil duiken in Honduras moet je op een van deze twee eilanden zijn. Roatán en Útila zijn heerlijke eilanden om op te verblijven wanneer je wilt gaan duiken in Honduras. Toch zijn de eilanden verschillend van elkaar. Om de keuze wat makkelijker te maken, hebben we de eilanden op een rijtje gezet:

  • Roatán: dit eiland is een stuk groter dan Útila, maar ook meer toeristisch. Roatán staat bekend om haar prachtige stranden, ideaal voor de strandliefhebber.
  • Útila: dit kleinere eilandje staat vooral bekend als backpack-eiland doordat de prijzen hier een stuk lager liggen. Je kunt hier ook het goedkoopst leren duiken en heb je kans op een gratis accommodatie bij de duikschool. Daarnaast kun je goed feesten op Útila.

Waar je ook zin in hebt, elk type reiziger kan zijn favoriete plekje vinden in de Bay eilanden. Op beide eilanden zijn genoeg leuke restaurantjes en hotels om je te vermaken.

Roatan

Het water rondom Roatan is helder waardoor je goed kunt duiken

Het Barrièrerif

Op nog geen 50 kilometer van de kust van Honduras liggen de Bay eilanden, de beste plekjes om te duiken in Honduras. Of je nu een ervaren of beginnende duiker bent, je kunt hier de mooiste duiken maken.

De Bay eilanden liggen namelijk op klein afstand van een schitterend barrièrerif. Een van de grootste ter wereld en in betere toestand dat het Great Barrier Reef in Australië.

Je kijkt hier je ogen uit in de prachtige onderwaterwereld. Met een kustlijn vol koraal en vrolijk gekleurde vissen is het de perfecte plek om te (leren) duiken en snorkelen!

Duiken in Hondruas

Het barrier reef

De mooiste duik spots

Er zijn meer dan 100 plekjes om te duiken rondom de eilanden, waarvan wij enkele hebben bezocht. We kunnen je het duiken in Honduras meer dan aanraden, deze ervaring vergeten wij in ieder geval nooit!

Onze favoriete spots hebben we kort voor je op een rijtje gezet:

  • Scheepswrakken: er zijn een aantal scheepswrakken in de omgeving van Roatán, maar El Aguila was een favoriet van ons. Je kon hier gemakkelijk duiken door de grote gaten in het schip. Er zwom rondom het wrak een grote verscheidenheid aan vissen, van groot tot klein. Sommige iets nieuwsgieriger dan de ander. Andere mooie scheepswrakken zijn Prince Albert en Mr. Bud.
  • In het westen van Roatán kun je ook goed duiken. Er zijn hier vier mooie plekjes om te duiken: Point-along, Black Rock, West End Wall en Pablo’s Place.
  • West End Wall is een duikspot die je zeker moet bezoeken. Zoals hierboven genoemd vind je deze spot in het westen van Roatán. Met een beetje geluk vind je hier heel veel verschillende soorten vissen, maar ook zeepaardjes en schildpadden. Enorm gaaf om hier dichtbij te zwemmen. Op een kleine afstand van West End Wall vind je Mandy’s Eel Garden, ook hier kun je schildpadden, kreeften en octopussen spotten.
  • Mary’s Place: een populaire spot om te duiken, waardoor het hier erg druk kan worden. Je kunt hier door nauwe gaten zwemmen, wat een gave ervaring is.

Ga je liever niet duiken, maar vind je snorkelen wel leuk? Ga dan naar Roatán, hier kan je namelijk erg goed snorkelen. Onze favoriete spot is West Bay, maar je kunt ook goed snorkelen bij Coco View Resort. 

Roatan

De stranden van de Bay eilanden

Hoe kom je er?

Beide eilanden zijn gemakkelijk te bereiken met de boot. Vanaf de kustplaats La Ceiba kun je een veerboot pakken naar de eilanden. Twee keer per dag gaat er een veerboot van La Ceiba naar Roatán en in 70 minuutjes ben je op het eiland.

Daarnaast gaat er twee keer per dag een veerboot naar Útila. Naar Útila gaan twee veerboten, Útila Princess en Útila Dream.

    Meer lezen over Duiken in Honduras?

1 gedachte over “Duiken in Honduras”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven