Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Golden Bridge

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 25 augustus, 2022

Een van de nieuwste bezienswaardigheden in Vietnam is de Golden Bridge in de buurt van Da Nang. Sinds 2018 kunnen reizigers deze brug bezoeken en het is het waard. Dit is een van de meest bijzondere bouwwerken in Vietnam.

De Golden Bridge van Da Nang

Deze brug is een bijzonder bouwwerk. Het is gebouwd in 2017 en geopend sinds 2018. Sinds de opening is dit een van de bekendste plekken in het centrale deel van Vietnam geworden. De brug is zelfs ‘viral’ gegaan op internet.

De brug, die de hand van God moet voorstellen, is een 150 meter lange wandelbrug in de Ba Na Hills en ligt op zo’n 1.400 meter hoogte. Geen trip voor mensen met hoogtevrees 😉 De handen steken boven de boomtoppen uit en als je op de brug staat heb je werkelijk een schitterend uitzicht op het omliggende landschap.

Up we go!

Je hoeft niet helemaal omhoog te lopen om de brug te bewonderen. Bij de bouw is tevens een kabelbaansysteem aangelegd die je naar de top van de berg brengt. De brug is niet ‘zomaar’ gebouwd. Het dient  als verbinding tussen een replica van een Frans dorp en de Le Jardin D’Amour bloementuin in Ba Na Hills.

Je vindt hier dus niet alleen de bijzondere brug, maar ook een soort themapark. Het is dan ook bijzonder populair onder Chinezen.

Golden Bridge

De brug

Hoe kom je er

Ondanks dat de brug op een goede 1,5 uur rijden van Da Nang ligt kom je hier vrij makkelijk. Er zijn verschillende opties om hier te komen.

De taxi

De makkelijkste manier om hier te komen is met de taxi vanuit Da Nang. Makkelijk en snel. Het kost ongeveer 800.000 VND voor een retour. Een goede tip is de App Grab. Uber werkt hier niet, maar Grab is een goed alternatief.

Dit is goedkoper dan de ‘echte’ taxi’s want met Grab ben je zo’n 500.000 VND kwijt.

TIP ♥ – download hier de Grab app voor Apple en hier voor Android

Scooter

Je kunt ook zelf met de scooter of brommer naar de Golden Bridge rijden. Het is veruit de goedkoopste optie omdat een scooter huren veel goedkoper is dan een taxi. Er kleven uiteraard wel wat risico’s aan dus lees je goed in voordat je een scooter huurt en zelf rijdt.

Gebruik Maps.me om de weg te vinden.

TIP ♥ – check onze tips voor het huren van een scooter/brommer in Vietnam

Openingstijden en kosten

De brug is elke dag geopend van 07.30 uur tot 21.30 uur. Kom zo vroeg mogelijk want rond de middag kan het hier erg druk worden. Je vindt er veel Chinezen met selfiesticks dus bereid je voor!

De toegangsprijs voor het hele gebied is 700.000 VND (US$30), inclusief de rit met de kabelbaan.

Locatie

Meer lezen over Vietnam?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU