Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Singapore

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 25 augustus, 2022

Hate it or love it, Singapore is bijna niet te ontlopen. Al is het alleen al omdat er veel tussenlandingen zijn in dit minilandje. Singapore is een klein staatje in het zuiden van het schiereiland van Maleisië. Singapore is een bijzondere mix van Chinese, Maleisische, Indische en Westerse culturen.

Die culture smelten samen in een kleine, energieke regio. Wat ooit een klein, charmant stukje land was in getransformeerd tot een futuristische regio. Vol met neonverlichting, torenhoge wolkenkrabbers, een 24/7 economie en hipsters op elke hoek van de straat.

Wie wel eens over Singapore gehoord heeft, heeft vast gehoord van de vele shopping malls die deze stadstaat rijk is. Dat is zeker waar, maar er is meer dan de befaamde Orchardroad waar Louis Vuitton, Armani en Dolce & Gabana zich hebben gehuisvest.

Geschiedenis Singapore

Singapore heeft een zeer interessante geschiedenis en samenleving, wat terug te vinden is in de talrijke musea die de stad rijk is. Momenteel is bijvoorbeeld in het National Museum de tentoonstelling ‘700 jaar Singapore’ te vinden.

Van archeologie van de eerste beschavingen van Singapore, tot de koloniale periode, waarin Singapore door de Nederlanders en Engelsen werd overheerst.

Marina Bay Singapore
Na deze periode de tweede wereld oorlog, waarin Singapore bezet werd door de Japanners, en Singaporese bevolking verplicht Japans moest leren. Uiteindelijk in 1965 werd Singapore, dat nog altijd onderdeel was van Maleisië, een onafhankelijk land.

Door het slimme overheidsbeleid dat daarna ingezet werd, klom Singapore snel op van een kleine handelsnederzetting naar een florerende economie. Dit museum is zeker een aanrader!

Singapore in ontwikkeling

Zielloos noemde veel mensen het ooit. En hoewel dat misschien klopt(e) is Singapore hard op weg een meer ontspannen en laid-back karakter te ontwikkelen. Waarbij je een betere balans vindt tussen de Westerse moderniteit en de traditionele cultuur die het ooit rijk was.

Ga daarom NU want de stad ontwikkeld zich in een enorm snel tempo.

Eten Singapore

We kunnen natuurlijk niet voorbij gaan aan het eten in Singapore. De multiculturele samenleving is ook hier in te vinden. Van Indiaas tot Koreaans, Japans en Indonesisch, alles is vertegenwoordigd in de vele hawkercenters. Kleine stalletjes waar je eten bestelt, waarna je plaatsneemt aan een van de tafeltjes. Makkelijk: je mag zitten waar je wil dus iedereen kan bij het stalletje van zijn keuze bestellen.

Aan de letters die aanhangen bij de stalletjes kun je zien hoe de overheid hun hygiëne beoordeelt: A is het schoonste, C het minste. Probeer vooral de Char Siew Roasted Pork Rice: varkensvlees op twee verschillende manieren bereid met een bakje rijst. Dit varken is zo vaak gemarineerd, en op een speciale manier geroosterd, dat het thuis bijna onmogelijk na te maken valt.

Ben je meer van de groenten? Probeer dan een keer fried carrot cake. Het klinkt heel vreemd, maar het is geen carrot cake zoals wij dat kennen. Het hoofdingrediënt is namelijk witte radijs is het hoofdingrediënt, wat gemixt wordt met onder andere ei.

Uit de stad

De stad is leuk, maar Singapore heeft ook natuur, het zij vaak aangelegd, te bieden. Loop bijvoorbeeld de 8km lange Southern Ridges, die je meenemen over een boomkroonpad en de jungle waar apen leven.

Ook zijn er verschillende eilandjes die je kunt bezoeken vanuit Singapore, zoals Sentosa het Fun Eiland met de Universal Studios en prachtige stranden. Aan de andere kant ligt Pulau Ubin, waar juist de enige echte natuur van Singapore te vinden is en waar je het eiland over kan fietsen.

Stad of (ei)land?

Singapore.. wat is het nu eigenlijk? En stad, eiland of land? De stad wordt wereldwijd erkend als een onafhankelijke staat. Het ligt dan wel in Azië, het lijkt in niets op dat wat je in Thailand of Vietnam vindt. Saai is het allerminst.

Maar openbaar vervoer is hier akelig op tijd. Ze spreken er vloeiend Engels. Iedereen ziet er verzorgd uit en de stad, of staat, is moderner dan welke Europese metropol dan ook.

Vier dagen in Singapore

Tussenstop

Bijna iedereen ‘gebruikt’ Singapore als tussenstop op weg naar andere landen in Azië. Door zijn goede verbindingen met de rest van de wereld en zijn eersteklas vluchtmaatschappij Singapore Airlines, is de stad een populaire vliegbestemming.

Als je tussenstop een paar uur duurt kan je je prima vermaken in het kleine staatje (het is slechts 700 vierkante kilometer groot).

TIP ♥ – Wil jij Singapore bezoeken? Houd dan altijd de website van nederlandwereldwijd.nl in de gaten voor het laatste reisadvies.

Maar ook als je meerdere dagen in de stad verblijft biedt het staatje meer dan genoeg entertainment om iedere reiziger te enthousiasmeren. Zo kan je Aziatische sfeer proeven in Little India, Chinese cultuur ervaren in het Peranakan Museum of de kleurrijke Kuan Im Thong Hood Cho Temple bezoeken.

Wil je liever wat anders zien dan typisch Azië (je bent tenslotte in Singapore), ook dat kan! Wat dacht je van een Night Safari in een 40 hectare groot bos. Een wandeling door het groene Bukit Timah Nature Reserve. Of relaxen op het tropische eilandje Sentosa Island.

De niet te missen Cloud Dome of.. (en dat is niet voor mensen met hoogtevrees) neem een duik op 200 meter hoogte in het zwembad van het Marina Bay Sands Hotel. Kortom, er is genoeg te doen!

Highlights Singapore

 

Sentosa Island

Sentosa Island

Sentosa Island is Singapore’s tropische eiland. Verwacht echter geen bounty stranden. Sentosa Island is gericht op vermaak. Met animatie parken, een kabelbaan, een mega aquarium, gemaakte golven om te surfen en verschillende strandbars. Lees Verder

Little India

Little India

Van alle oude wijken in Singapore is Little India zonder twijfel degene met de meeste charme. Het komt het dichtst in de buurt van wat je verwacht in Azië met gezellige winkeltjes, Indiase muziek, op elke hoek brand wierook en de Indiase curry’s zijn heerlijk! Lees Verder

Marina Bay Sands

Marina Bay Sands

Marina Bay Sands is een gebouw wat je nergens ter wereld vind. Het lijkt alsof je een retourticket richting Mars boekt voor een spaceship dan een hotelkamer. Dit futuristische gebouw is een hotel, casino, winkelcentrum, theater, zwembad en museum in één. Lees Verder

 

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU

We need you!

Wij houden van reizen, maar niet van schreeuwerige websites. Reis-Expert is een onafhankelijk platform en dat houden we graag zo.

Het up-to-date houden kost echter wel veel tijd. Gebruik jij graag onze website en wil je deze gratis en advertentievrij houden? 

KOOP EEN PRODUCT!

of

DONEER!
Dan houden wij Reis-Expert gratis en advertentievrij!