Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Little India

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 25 augustus, 2022

Van alle oude wijken in Singapore is Little India zonder twijfel degene met de meeste charme. Het komt het dichtst in de buurt van wat je verwacht in Azië met gezellige winkeltjes, Indiase muziek, op elke hoek brand wierook en de Indiase curry’s zijn heerlijk!

Little India

Little India is één van de bekendste wijken in Singapore. Dat is niet verwonderlijk aangezien het een totaal andere wereld is dan de rest van Singapore. Bijzonder genoeg was de wijk Little India altijd Europese gebied totdat hier meer en meer Indische zakenmannen kwamen.

Veel van de weggetjes in Little India diende vroeger als privé wegen richting huizen van rijken zakenlui. Dat is terug te zien aan namen als Dunlop, Norris of Desker.

Little India

De Indiërs hebben deze oude wijk omgetoverd hoewel dat vaak niet uit eigen wil was. Veel gevangenen uit India werden namelijk naar Singapore gebracht om hier te werken aan de St Andrew’s Cathedral en de Istana.

Vandaag de dag zijn de inwoners van Singapore nog steeds vies van bouwklusjes waardoor er voornamelijk mensen uit India en Sri Lanka aan de bouw van metrostations en winkelcentra werken. In het weekend trekken deze allemaal naar Little India waardoor het ook aanvoelt als India.

Bezienswaardigheden

De belangrijkste straat in Little India is Serangoon Road waar je veel restaurants en winkeltjes vindt. Als je hier uitgekeken bent kan je altijd nog één van de volgende bezienswaardigheden bezoeken.

Sri Veeramakaliamman Tempel – de bekendste tempel in Little India. De tempel is kleurrijk en gebouwd om Kali te vereren. Een kwade wederhelft van Shiva.
Sri Srinivasa Perumal Tempel – deze tempel is gebouwd voor de god Vishnu. De tempel is gebouwd in 1855 hoewel het in 1966 is uitgebreid. Binnen in de tempel vind je een aantal beelden van hindoeïstische goden.
Sakarya Muni Buddha Gaya Tempel – ook wel de Temple of 1.000 Lights genoemd. Binnen in de tempel vindt je een indrukwekkende 15 meter hoge en 300 ton zwaar boeddha beeld. Tegenover de Temple of 1.000 Lights vind je nog de Leong San See Temple.

Locatie Little India

Meer lezen over Singapore?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU

We need you!

Wij houden van reizen, maar niet van schreeuwerige websites. Reis-Expert is een onafhankelijk platform en dat houden we graag zo.

Het up-to-date houden kost echter wel veel tijd. Gebruik jij graag onze website en wil je deze gratis en advertentievrij houden? 

KOOP EEN PRODUCT!

of

DONEER!
Dan houden wij Reis-Expert gratis en advertentievrij!