Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Pura Lingsar

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 21 juli, 2020

Pura Lingsar is een bekende trekpleister in Lombok. Dit religieuze gebouw in het westen van het eiland is daarnaast erg belangrijk voor de locals zelf. Wanneer je op Lombok bent, is het erg leuk en interessant om Pura Lingsar te bezoeken.

Het bijzondere Pura Lingsar

Deze tempel werd gebouwd aan het begin van de 18e eeuw. Hoewel de tempel werd gebouwd door hindoes, is het vandaag de dag niet alleen een hindoe tempel. De tempel is officieel een gebedsplek voor mensen die hindoe zijn en ook geloven in Wektu Telu. Wektu Telu is een religie die werd aangehangen door de oorspronkelijke bewoners van Lombok.

De mensen die de combinatie van hindoeïsme en Wektu Telu volgen, noemen zichzelf moslims. Zij zijn echter niet strikt gebonden aan de Koran maar leven volgens overtuigingen uit het hindoeïsme en inheemse tradities. Door de combinatie van religies die samenkomen in deze tempel, is het complex in de loop der jaren bekend gaan staan als een symbool voor alle religies op het eiland.

Pura Lingsar

Dat Pura Lingsar een complex is waar meerdere geloven worden gevolgd, is ook goed te zien aan de bouwwerken. De Pura Gaduh tempel op het complex is bedoeld voor de hindoes. Een andere tempel is weer bedoeld om de Wektu Telu religie te beoefenen.

Het is echter heel normaal dat de aanhangers van beide religies zich in ‘elkaars’ tempel bevinden.

Pura Lingsar bezoeken

Ook als toerist kun je de tempel bezoeken. Denk er wel aan om een sarong mee te nemen, anders mag je het complex niet in. Je kunt deze kleding ook ter plekke huren voor een paar cent. Let wel op dat de openingstijden en entreeprijzen nergens zijn vastgelegd. Hierdoor kunnen de openingstijden en tarieven per dag verschillen op zelfs ter plekke verzonnen worden.

TIP ♥ – meer weten over Lombok? Check onze pagina Lombok!

Locatie Pura Lingsar

Meer lezen over Indonesië?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU