Bezienswaardigheden Samoa

Samoa is vooral bekend vanwege de schitterende eilanden en tropische stranden. Het water hier is smaragd groen en kristal helder, de stranden oogverblindend wit en het binnenland bedekt met hoge heuvels en groene jungle. En het mooie van alles is dat Samoa nog niet overspoeld wordt door toeristen. Door de afgelegen ligging is het nog altijd een onontdekt paradijs.

8x mooiste bezienswaardigheden Samoa

Maar het eiland biedt meer dan alleen mooie stranden en wuivende palmbomen, hoewel dat al genoeg reden zou moeten zijn om hier te komen. Wij hebben een overzicht gemaakt met de mooiste bezienswaardigheden Samoa.

1. Bezoek het wonderschone To Sua Ocean Trench

Als je het hebt over bezienswaardigheden Samoa kom je altijd bij de Sua Ocean Trench uit. Je kan niet echt zeggen dat je in Samoa bent geweest als je niet in een van de meest magische zwemgaten in de hele wereld bent geweest. De Sua Ocean Trench wordt gevormd door twee zinkgaten die verbonden zijn met een lava buis en gevoed worden met water die uit de nabijgelegen oceaan. Het is een plek die zo uit een animatie-film lijkt te komen; onwerkelijk mooi. To Sua betekent letterlijk ‘giant swimming hole’.

Het is een absolute magisch moment om van de top zo’n 30 meter af te zakken naar de natuurlijke pool onderaan. Zwemmen in het smaragd groende water, omringd door de hoge rotsen en de bomen langs de kant, is een unieke ervaring die je niet snel meer vergeet!

Bezienswaardigheden Samoa
Samoa

De To Suo Ocean Trench, een van de bekendste bezienswaardigheden Samoa

2. Doe lekker helemaal niks op Lalomanu Beach

Dit is, zonder overdrijven, een van de mooiste stranden ter wereld. Het zand is hagelwit, het water kan dit niet helderde zijn en de wuivende palmbomen zorgen voor de broodnodige schaduw. In combinatie met de groene kustlijn en de omliggende kleine eilandjes is dit een waar paradijs. Welkom bij Lalomanu Beach, het bekendste strand van Samoa.

Dit wordt vaak genoegmd als een van de beste stranden ter wereld. Helaas werd het getroffen door een tsunami in 2009, waardoor er niet veel meer over het kleurrijke koraalrif over is, maar het strand zelf is gewoon prachtig. Je kunt hier gewoon een dagje komen en lekker niks doen. Er zijn echter ook een paar mooie fale accommodatie op het strand. Dit is het mekka voor backpackers in Samoa.

TIP ♥ – voor zo’n €65 per nacht slaap je in je eigen fale direct aan het strand! Check daarvoor Taufua Beach Fales

Samoa

3. Ga op zoek naar verborgen watervallen

Een van de mooiste bezienswaardigheden Samoa zijn de vele watervallen hier. Het regent best veel in Upolu. Dat is het de voornaamste reden dat het eiland zo groen is. En al dat water moet op de een of andere manier naar de oceaan komen. Dat betekent dat je hier veel indrukwekkende watervallen hebt.

Men zegt dat je veel van de mooiste watervallen in de Zuidelijke Stille Oceaan in Samoa te vinden zijn. Je kunt de hele dag hiken door het binnenland op zoek naar verborgen watervallen.  De grootste waterval in Samoa is de Papapapaitai Falls, een indrukwekkende is de Sopoaga Waterfall.

Fuipisia Falls

Veel reizigers bezoeken de Fuipisia waterval, een verborgen juweeltje. Het ligt op familiegrond in Samoa. De eigenaren nemen je mee door de bossen en over een kreek naar de indrukwekkende waterval.

TIP ♥ – de waterval is familiebezit, dus je moet 10 tala (€3.35) betalen.

Samoa

4. Verken Namua Island

Dit kleine eiland ligt op slechts een paar minuten varen van Upolu, maar het voelt alsof je in een andere wereld terecht komt. Het behoort tot de meest bezochte bezienswaardigheden Samoa. Je kunt een dagtocht maken naar het eiland om hier te zwemmen, snorkelen en van uitzicht vanaf de top van het eiland te genieten, maar je kunt hier ook slapen.

Het eiland is in bezit van een lokale familie. Zij beheren Namua Island Beach Fales.  Accmmodatie bestaat uit simpele, maar goed verzorgde, strandhutjes (fale). Het enige  geluid dat je hier hoort is van de vogels en het geluid van de  golven die op het witte zand binnen rollen. Er is hier geen elektriciteit, maar een paar lampjes op zonne-energie zorgen voor een beetje licht. Als je vroeg op staat kun je naar de top van het eiland gaan en de zon op zien komen in dit tropische paradijs!

TIP ♥ – het is hier zo donker dat je ’s avonds kunt genieten van een prachtige sterrenhemel.

Namua Island op Samoa

5. Shoppen bij Apia’s Market

De beste manier om een nieuw een nieuwe stad te verkennen is door de lokale markt te bezoeken. In Apia betekent dit een bezoek aan drie markten. Begin vroeg bij de vismarkt, die vind je bij de waterkant. Je vindt hier allerlei soorten vis. De volgende stop is de Maketi Fou, een enorme overdekte markt waar families de verse tropische producten van het eiland verkopen en traditionele gerechten zoals taro en brood verkopen.

Als laatste kun je naar de vlooienmarkt voor enkele Samoaanse souvenirs en eilandmode.

6. Verken de prachtige tropische stranden

Fiji heeft mooie stranden, maar Samoa misschien nog wel mooiere! Als je het hebt over bezienswaardigheden Samoa kunnen de stranden niet ontbreken. De west- en zuidkust van Upolu is gezegend met een reeks dromerige tropische stranden. Met de auto of zelfs op een fiets kan je de dag doorbrengen door van het ene tropische strand naar het andere te rijden. Begin bij Salamumu Beach, waar je een verlaten stukje strand vindt. Het wordt nog indrukwekkender op het terrein van het Sa’Moana Resort.

Ga verder naar Matareva Beach, waar je lekker je eigen plek zoekt en gelukkig een beetje schaduw hebt in een van de verlaten strandhutten. Daarna kun je naar Return To Paradise Beach, de filmplaats voor de hitfilm uit 1953 met de gelijknamige naam. Als laatste kun je naar Savaia Village in het Giant Clam Sanctuary waar je ook goed kunt snorkelen.

TIP ♥ – een fiets huren kost je maar een paar dollar per dag.

Bezienswaardigheden Samoa
Bezienswaardigheden Samoa

7. Glij van de natuurlijke glijbaan

De natuur is hier niet alleen indrukwekkend, het is ook nog erg leuk. Want wie heeft een speeltuin nodig als de natuur in Samoa natuurlijke glijbanen biedt? In de buitenwijken van Apia liggen de Papaseea Sliding Rocks. Iets dat niet alleen populair is bij reizigers, maar des te meer bij Samoanen. Iedereen die hier komt trotseert deze gladde vulkanische rots glijden en plonst in een verfrissend zwemgat.

De enige vereiste? Het is handig om het waterpeil te controleren voordat je naar beneden glijdt, vooral in het droge seizoen, omdat het een zeer hobbelige landing kan zijn als het al een tijdje niet heeft geregend…

TIP ♥ – doordat het op slechts 15 minuten rijden van Apia ligt behoort het tot een van de meest bezochte bezienswaardigheden Samoa.

8. Lekker dobberen in de Piula Cave Pool

Altijd al als een astronaut willen zweven in de ruimte? Dan moet je naar het Piula Cave Pool gaan! Dit natuurlijke zwembad is verborgen op het terrein van een college. Als je vroeg in de ochtend komt heb je de pool helemaal voor jezelf voordat de mensenmassa’s aankomen. De pool wordt gevoed door het zoetste water dat afkomstig is van de hooglanden, waardoor het ook de heldere kleur krijgt.

TIP ♥ – het is open van maandag tot zaterdag van 8:00 tot 16:00 uur.

    Meer lezen over Samoa?

1 gedachte over “Bezienswaardigheden Samoa”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven