Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Backpack kopen

Door: Sjoerd lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 1 mei, 2020

Het backpacken in Midden-Amerika wordt steeds populairder. Een goede backpack is als voorbereiding ontzettend belangrijk. Ga jij een backpack kopen? Lees dan zeker deze pagina even door want de verkeerde backpack kan vervelende gevolgen hebben tijdens je reis.

Gelukkig zijn er genoeg tassen te koop. Helaas kan het wel eens voorkomen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Ook wij hebben uren het internet afgespeurd en ons goed laten voorlichten voordat we onze backpack aanschafte. En al die uren hebben zich gelukkig terug betaald. Na 6 jaar backpacken zit de backpack nog als gegoten en is hij nog in een prima staat.  Om jou die urenlange zoektocht te besparen hebben we een aantal tips op een rijtje gezet.

De beste backpack merken!

Lowe Alpine

The North Face

7x tips voor backpack kopen

Ga jij voor het eerst backpacken of wil je een goede backpack kopen? Dan hebben wij wat handige tips op een rij gezet waar je aan moet denken als je een backpack gaat kopen.

#1 Pas je backpack

Ik hoor het je al denken: ‘dat kan toch niet als ik online aan het shoppen ben?’. Dat klopt. En aangezien we allemaal online shoppen tegenwoordig is het juist extra belangrijk. Als je iets online koopt heb je namelijk ALTIJD 14 dagen bedenk tijd.

Deze 14 dagen kun je dus ook gebruiken om je backpack te passen. Een andere mogelijk is om een outdoor winkel in de buurt te vinden en daar verschillende modellen te passen en je goed te laten informeren. Dan kun je jouw backpack altijd nog online kopen. Vaak is dit voordeliger dan de in een outdoor winkel.

TIP ♥ – belangrijk met passen: pas de backpack niet leeg. Stop altijd wat dingen in de backpack zodat je kan voelen hoe het zit als de backpack gevuld is.

Heupen

Je draagt je backpack op je heupen en niet op je schouders. Valt de backpack lekker op je heupen? Klemt de backpack niet op je schouders? Zijn de straps stevig? Je zal de backpack veel dragen dus het is belangrijk dat het lekker zit. Hou er rekening mee dat je een backpack kan stellen. koop dus niet een backpack naar de lengte van je lichaam maar naar de lengte van je torso!

#2 Welke maat kies je?

Ga je een backpack kopen? Let dan goed op de maat. Hou in gedachten dat je de backpack in ieder geval niet te groot koopt. Het probleem is dat hoe meer er in past, hoe meer je ook zult meenemen. Dit lijkt handig, maar is een veelgemaakte “fout”. Een backpack is ook niet afhankelijk van hoe groot jij bent (een idee dat veel mensen hebben). Belangrijker is wat jij gaat doen op je backpack reis.

TIP ♥ – veelal worden de maten van een backpack aangegeven in liters. Voor de meeste mensen is 65 liter wel genoeg. 80 liter is vaak gekkenwerk en 20 liter wordt een beetje krap.

Afhankelijk van de duur van je reis gooi je onderweg spullen weg of koop je ze bij (aangezien alles goedkoper zal zijn). Wij nemen alleen het broodnodige mee voor de eerste 2 a 3 dagen plus wat kleding. De rest kopen we onderweg. Vertrek dus nooit met een overvolle backpack!

The North Face - €140

Backpack kopen

Nomad Tas - €139,95

Backpack kopen

Lowe Alpin - €129,95

#3 Kijk naar de ritsen

Er zijn weinig backpacks op de markt met risten die op slot kunnen. Maar bij de meeste kun je wel twee ritsen aan elkaar vast kan maken. Een los slotje is daarom een goed idee. Je zult niet de eerste en zeker niet de laatste zijn waarbij spullen uit een backpack worden gestolen. Zeker op het vliegveld is het wel een veilig idee als je tas gewoon dicht zit.

TIP ♥ – een backpack kun je nooit helemaal afsluiten, maar een flightbag of een slotje kan eventuele dieven op afstand houden

#4 Kies je voor vakken?

Een beetje goede backpack heeft meerdere vakken of compartimenten. Hierdoor kan je je tas en inhoud opdelen in kleinere vakken. Je kan dan makkelijker bij je spullen. In kleinere zijvakken kun je bijvoorbeeld sokken of ondergoed stoppen. Zo hoef je niet heel je backpack ondersteboven te gooien op zoek naar schone sokken.

#5 Check of de backack waterdicht is

Een 100% waterdichte backpack is niet echt nodig, maar water afstotend is wel handig. Gelukkig heb je bij de meeste een regenhoes die de heftigste regen wel tegenhoudt. Maar een regenhoes kan kapot gaan (of worden vergeten). Een backpack die dan semi-waterdicht is houdt de meeste regen tegen. En dat is wel zo fijn want doorweekte kleding is niet bepaald lekker.

TIP ♥ – wij nemen altijd een drybag mee op reis voor onze telefoons, camera’s etc.

#6 Let goed op het het frame

Een backpack kopen? Let dan goed op het frame! Negentig procent van de backpacks die tegenwoordig te koop zijn heeft een ingebouwd frame. Een goed frame is belangrijk omdat het steun biedt aan je rug. Er zijn ook backpacks met een frame aan de buitenkant. Maar die raden wij je niet aan. Een frame aan de binnenkant zorgt er voor dat je backpack langer meegaat. En het ziet er ook nog eens beter uit. Zorg er ook voor dat het frame goed op je lichaam past. Je loopt niet hele dagen met je backpack, maar het is wel belangrijk dat het lekker zit.

#7 Zijn er genoeg steunpunten

Naast dat je backpack op je heupen rust zal het ook veel op je schouders rusten. Het is daarom wel lekker als je een backpack hebt waar sommige delen zachte kussentjes hebben. Zeker als je veel gaat lopen met je backpack (en deze dus op je lichaam steunt en schuurt) is dat extra beetje comfort wel lekker.

TIP ♥ Om gelijk een veel gehoord fabeltje tegen te gaan; je loopt niet de hele dag met je backpack op je rug! Je gebruikt je backpack voornamelijk van accommodatie A naar B. Gedurende tours, of als je gewoon de stad in gaat, gebruik je vaak een daypack (kleine rugtas).

Backpacken Costa Rica

Backpack online kopen

Een backpack of rugtas is op veel plekken te koop. Zowel in de winkel als online. In veel gevallen ben je online goedkoper uit. Het nadeel is dat je minder goed tot geen advies krijgt over het afstellen van je backpack.

In de winkel zijn tassen vaak iets duurder omdat er simpel weg meer kosten gemaakt moeten worden. Het voordeel is dat je wel uitgebreid kunt passen en jezelf kunt laten adviseren. Gelukkig heb je tegenwoordig in elke webshop de mogelijkheid om producten binnen 14 dagen te ruilen!

Meer lezen over Voorbereiding Midden Amerika?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU