Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Beste reistijd Puerto Rico

Door: Raoul Mervel    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 26 april, 2022

De beste reistijd voor Puerto Rico is afhankelijk van wat je zoekt op reis. In principe zijn de maanden december tot en met april de piekmaanden, maar dat betekent niet gelijk dat dit ook de beste tijd is om het land te bezoeken. Op deze pagina delen wij onze tips over wanneer jij Puerto Rico het beste kunt bezoeken.

Wat is de beste reistijd voor Puerto Rico?

De beste reistijd voor Puerto Rico zijn de maanden december tot en met april en juli en augustus. Dit zijn de piekmaanden in het land, wanneer het extra druk is met internationale toeristen.

De beste reistijd voor Puerto Rico zijn de maanden december tot en met april.

Je kunt het land echter ook buiten deze maanden bezoeken. De maanden die je beter over kunt slaan zijn juli tot en met september vanwege de kans op orkanen.

Er zijn eigenlijk maar twee seizoenen in Puerto Rico; het regenseizoen en het droge seizoen. Het is overigens niet zo dat het droge seizoen per se de beste reistijd is voor Puerto Rico. Dit hangt volledig af waar je naar toe wil gaan en wat je daar wil gaan doen.

Maand Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Temp. 25 28 31 31 32 32 33 33 31 31 29 27
Regen (mm) 75 55 60 95 155 110 115 135 135 140 150 130

Groen = beste reismaanden
Oranje = tussenseizoen
MOBIEL: swipe naar rechts voor meer maanden

Flamengo beach Puerto RicoFlamengo Beach

De seizoenen van Puerto Rico

Puerto Rico heeft eigenlijk maar twee seizoenen. Het droge seizoen loopt van januari tot en met maart. Het regenseizoen loopt van augustus tot november. Ook de maand mei heeft een verhoogde kans op regen terwijl dit niet in het regenseizoen valt!

TIP ♥ – hoewel er officieel alleen sprake is van een droog en regenseizoen hebben wij er nog twee toegevoegd. Dit zijn het tussenseizoen en het orkaanseizoen.

Zeker het orkaanseizoen is belangrijk om te weten als je van plan bent Puerto Rico te bezoeken.

Droge seizoen

droogseizoen Puerto Rico

December t/m april

Het droge seizoen word gezien als de beste reistijd voor Puerto Rico. Het seizoen loopt van december tot en met april. Dit is echter ook de drukte periode qua toerisme op het eiland. Lees er hier meer over.

Regenseizoen
San JuanAugustus tot november

Het regenseizoen loopt officieel van augustus tot en met november. Het seizoen kan echter al iets eerder beginnen in de maanden juni en juli. Voordeel is dat het een stuk rustiger is. Lees er hier meer over.

Tussenseizoen
Puerto RicoSeptember, april en mei

Tussen de twee uitersten van het droge en het regenseizoen heeft Puerto Rico ook nog een tussenseizoen. Dit tussenseizoen zijn de maanden september, april en mei. Lees er hier meer over.

Droge seizoen van Puerto Rico

Het droge seizoen wordt gezien als de beste reistijd in Puerto Rico. Het seizoen loopt van januari tot en met maart. Dit is echter ook de drukte periode qua toerisme op het eiland. De piek qua toeristen is in maart. Dit komt door de vele cruise schepen die dan Puerto Rico aandoen in verband met Spring Break.

TIP ♥ – dit seizoen loopt van januari tot en met maart

In het droge seizoen valt er gemiddeld zo’n 6,5 centimeter regen per maand. Ter vergelijking in het regenseizoen valt er gemiddeld 14 centimeter regen per maand. De droge maanden brengen dus veel zon naar Puerto Rico maar daarmee ook veel toeristen.

Veel drukte

Aangezien niemand zit te wachten op regen tijdens de vakantie zijn dit de meest populaire maanden. De piekmaanden zijn maart (Spring Break) en april en juli . Je kan je voorstellen dat de prijzen tijdens deze periode ook hoger zullen zijn.

De budget reizigers raden wij dan ook aan om na het droge seizoen te reizen in verband met de prijzen voor accommodaties. Voor wie echt goedkoop naar Puerto Rico wil raden wij de maand september aan. Lees hier waarom

 • Voordeel: er valt weinig regen in deze periode
 • Nadeel: het kan heel druk zijn in Puerto Rico en de prijzen liggen een stuk hoger dit seizoen.

Puerto RicoDe prachtig witte stranden tijdens het droge seizoen.

Regenseizoen van Puerto Rico

Regen kan het hele jaar door vallen, maar het regenseizoen loopt officieel van mei tot en met september. Er kan dan al gemiddeld 10 centimeter (tegenover 16 centimeter tijdens het regenseizoen) regen vallen in een maand.

TIP ♥ – het regenseizoen loopt officieel van mei tot en met september

De maand mei heeft een piek in neerslag op het eiland. Hou hier dus rekening mee als je in deze maand Puerto Rico wil bezoeken.

Doordat er minder toeristen zijn op het eiland worden de accommodaties wel iets goedkoper. En door de stabiele temperatuur (30℃) blijft het een aangename bestemming om te verblijven. Omdat het nooit boven heel het eiland regent kan je de regen ook ontlopen als je een flexibele planning hebt.

 • Voordelen: goedkopere accommodaties en minder toeristen maar een groenere omgeving
 • Nadelen: het kan er veel en lang regenen

El Yunque RainforestEl Yunque rainforest. 

Tussenseizoen van Puerto Rico

Tussen de twee uitersten van het droge en het regenseizoen heeft Puerto Rico ook nog een tussenseizoen. Dit tussenseizoen zijn de maanden september, november, april en mei.

TIP ♥ – het tussenseizoen zijn de maanden september, november, april en mei

Je kunt dit ook zien als de beste reistijd voor Puerto Rico. De grote massa’s toeristen hebben het eiland dan verlaten, maar de temperaturen beginnen juist te stijgen. Helaas stijgt de hoeveelheid regen ook in deze periode maar nog niet naar het niveau van het regenseizoen.

Houd wel rekening met hoe verder je in het tussenseizoen wilt boeken hoe groter de kans is op regen of zelfs orkanen!

 • Voordelen: accommodaties en tours zijn iets goedkoper
 • Nadelen: het kan een stuk meer regenen als in het droge seizoen

Orkaan seizoen van Puerto Rico

Het regen seizoen bouwt langzaam op in de maanden juni en juli. Vanaf juni begint het orkaanseizoen officieel in Puerto Rico. Het hele orkaanseizoen duurt van juni tot november. Dit zijn dan ook de minst populaire maanden om het eiland te bezoeken.

TIP ♥ – het orkaanseizoen loopt van juni tot november

Dit is natuurlijk niet vreemd als je ziet wat voor schade een orkaan aan kan richten! Hoewel Puerto Rico niet vaak word getroffen door orkanen blijft de dreiging welk elk jaar aanwezig.

Accommodatie

Een voordeel hiervan is wel dat de prijzen van accommodaties heel erg laag zijn. Veel hotels, hostels en vliegmaatschappijen hanteren hele lage prijzen om alsnog mensen naar het eiland te trekken.

Veel accommodaties sluiten letterlijk hun deuren in het orkaanseizoen

Ook kunnen de orkanen tegenwoordig beter voorspeld worden. Hierdoor kan je je bestemming veranderen op het moment dat er een orkaan voorspeld word.

 • Voordelen: accommodaties en tours zijn heel goedkoop
 • Nadelen: er is kans op orkanen


San JuanSan Juan in het regenseizoen.

Beste reistijd per maand

De beste reistijd voor Puerto Rico verschilt per maand. Garantie op mooi weer heb je natuurlijk altijd op dit eiland, maar het kan nooit kwaad om je goed voor te bereiden. Als laatste hulpmiddel hebben we nog een klein overzicht gemaakt met de beste reistijd per maand.

Weer in januari

Het droge seizoen begint in de maand januari op Puerto Rico. Dit is een aantrekkelijke reistijd voor Puerto Rico omdat alles nog groen is van het regenseizoen. Het is tevens ook een van de koudste maanden op het eiland. Maar met een gemiddelde temperatuur van 25℃ kan dit nog steeds heerlijk warm aanvoelen!

Het kan nachts nog wel afkoelen tot een graad of 16 waardoor de nachten wel als fris kunnen worden ervaren.

☀️- 25°C
?️- 75 mm

Weer in februari

Dit is de droogste maand van het jaar in Puerto Rico. De temperatuur is vergelijkbaar met januari (26℃) alleen regent het minder. Hierdoor neemt het toerisme weer iets toe ten opzichte van januari.

☀️- 28°C
?️- 55 mm.

Weer in maart

Deze maand is veruit de drukste in Puerto Rico. Er komen veel toeristen uit Amerika tijdens hun zogeheten spring break. En een van de redenen is dat er het klimaat optimaal is in deze maand.

Er valt relatief weinig regen en er zijn veel zonuren. Hoewel het klimaat dus optimaal is raden wij deze maand niet aan als beste reistijd van Puerto Rico. Lees hier wat wij wel aanraden!

TIP ♥ – Bekijk hier de beschikbaarheid voor accommodatie tijdens deze drukke maand!

☀️- 31°C
?️- 60 mm

Weer in april

In deze maand beginnen de temperaturen te stijgen in Puerto Rico tot zo’n 29 °C. De neerslag deze maand stijgt wel weer iets. Deze maand is ideaal als je wilt genieten van de stranden in Puerto Rico.

☀️- 31°C
?️- 95 mm

Best reistijd voor Puerto RicoUitzicht in El Yunque National Park tijdens het droge seizoen.

Weer in mei

Het droogte seizoen is in mei definitief ten einde. In deze maand stijgt de temperatuur weer iets naar zo’n 32℃ gemiddeld. Waar je wel rekening mee moet houden in de maand mei is de neerslag. In deze maand stijgt de hoeveelheid regen naar het niveau van het regenseizoen.

Dus hoewel de prijzen veel lager zijn als de drie maanden hiervoor moet je er wel rekening mee houden dat het heel veel kan regenen in deze maand.

☀️- 32°C
?️- 155 mm

Weer in juni

Dit is eigenlijk de beste reistijd voor Puerto Rico als je het ons vraagt. De reiskosten zijn in deze periode lager als in het droge seizoen, (januari tot maart) terwijl er minder regen valt dan in de maand mei. De temperatuur blijft wel stabiel (32℃) waardoor juni een hele goede reistijd is om Puerto Rico te bewonderen.
☀️- 32°C
?️- 110 mm

Best reistijd voor Puerto RicoHet uitzicht bij Castillo de San Cristobal.

Weer in juli

In juli begint officieel het orkaan seizoen in Puerto Rico. Je merkt dit onder andere aan de hoeveelheid neerslag. Deze stijgt naar zo’n 115 millimeter gemiddeld per maand en zal tot november blijven stijgen tot zo’n 16 centimeter per maand.

Toch is juli nog een populaire maand doordat de prijzen van accommodaties nog laag liggen, en de kans op een orkaan zo vroeg in het seizoen klein is. De temperatuur stijgt deze maand ook naar een tropische 33℃.

☀️- 33°C
?️- 115 mm

Weer in augustus

In deze maand begint het weer langzaam te verslechteren. Het regent steeds meer en frequenter en de kans op orkanen word groter. Door het slechte weer neemt het toerisme af wat de prijzen van accommodaties weer ten goede komt!

Er valt gemiddeld zo’n 11 centimeter regen maar het is er wel nog steeds een tropische 33℃.

☀️- 33°C
?️- 135 mm

Weer in september

Dit is de maand dat je het meeste kans hebt op orkanen op het eiland. Het zal je dan ook niet verbazen dat dit qua toerisme de rustigste maand is. Dit is ook gelijk de goedkoopste maand om naar Puerto Rico te gaan maar niet zonder risico!

De gemiddelde neerslag en temperatuur verschillen niet van augustus, alleen de kans op orkanen is iets groter.

☀️- 31°C
?️- 135 mm

Weer in oktober

Hoewel de temperaturen nog hoog zijn in deze maand (31℃) blijft de neerslag hevig. Dit betekend uiteraard weer lagere prijzen voor tours en slaapplekken maar wel een verhoogde kans op regen.

☀️- 31°C
?️- 140 mm

Weer in november

In deze maand komt het orkaanseizoen officieel ten einde. De temperatuur begint langzaam te dalen naar zo’n 29 graden terwijl de neerslag een hoogtepunt bereikt van 15 centimeter!

November is dus de natste maand van Puerto Rico wat het minder geschikt maakt als een goede reistijd.

☀️- 29°C
?️- 150 mm

Puerto RicoEen regenboog aan de kust van Puerto Rico tijdens het regenseizoen.

Weer in december

Direct na de natste maand in Puerto Rico begint het droge seizoen alweer in december. Ook de temperatuur daalt deze maand naar een comfortabele 27℃ en de neerslag neemt af.

Houd er wel rekening mee dat december een drukke maand is in Puerto Rico door de vele festiviteiten die er plaats vinden. Ook veel mensen vieren hier de feestdagen waardoor het relatief wel een dure maand is om Puerto Rico te bezoeken.

☀️- 27°C
?️- 130 mm

Wat raden wij aan?

Hoewel december tot en met april de beste reistijd voor Puerto Rico is, vinden wij de maanden april, september en november de beste reistijd voor Puerto Rico. In deze maanden zijn de prijzen op het eiland goedkoper als het droge seizoen en de weersomstandigheden zijn nog goed.

De maand mei raden we niet aan in verband met de hoeveelheid neerslag die er dan kan vallen. De maand juni word wel een stuk aantrekkelijker omdat alles extra groen is van de hoeveelheid neerslag in mei. Hoewel het orkaanseizoen begint in juli blijven deze stormen in de regel uit tot de maand september.

Doordat de meeste toeristen in de droge maanden naar Puerto Rico reizen kan je weel van het massa toerisme ontlopen door net na de droge periode het land te bezoeken.

Meer lezen over Puerto Rico?

0 comments

 1. Raoul Mervel Post author

  Visitor Rating: 8.5/10

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU