Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Japan Rail Pass | Heb je die echt nodig?

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 8

8 comments

 1. Liana

  Wij gaan 5 dagen naar Tokio, 4 dagen Hakone, 4 dagen Kyoto, 3 dagen Hiroshima en 4 dagen Osaka ( van 24 april tm 4 mei 2020, dus in de gouden week. Moeten wij de JRpas aanschaffen voor 2 of 3 weken en apart de Hakone pas en is het misschien raadzaam om 1ste klas te nemen, i.v.m. drukte met de gouden week?

  1. Sjoerd - Reis Expert

   Hi Liana,

   Ik vind hem lastig te beantwoorden deze vraag. Losse tickets (voor Kyoto – Hiroshima, Hiroshima – Osaka en Osaka – Tokyo) komen al snel op de €300,- p.p. Volgens mij.

   Maar je kan het beste zelf even checken hoe je precies wilt reizen, met hoeveel mensen en wanneer. Als je de kosten dan optelt kan je die vergelijken met de kosten voor een Japan Rail pass van 14 of 21 dagen.

   Happy Travels,
   Sjoerd

 2. Susanne

  Hoi Ties en Sjoerd,

  We gaan 21 dagen naar Japan en willen de Japan Rail Pass via jullie gaan aanschaffen. Jullie reisgids heeft ons al veel inspiratie en handige tips gegeven! Ons reisprogramma is: Tokyo (4 dagen), Matsumoto (2 dagen), Kamikochi (2 dagen), Kyoto (3 dagen), Fujiyoshida (3 dagen), Minamiizu (3 dagen) en weer Tokyo (2 dagen). Ik kan uit Hyperdia niet goed halen welke treinen wel en niet vergoed worden. Denk je dat het kostentechnisch slim is om de pas voor 21 dagen aan te schaffen?
  En kun je op het vliegveld (waar we de voucher omruilen voor de pas) ook meteen de zitplaatsen in de trein reserveren? Ik heb van elke transfer een Hyperdia uitdraai gemaakt, maar geen idee of ze daar wat mee kunnen bij de ticket office van de JPR.

  1. Ties - Reis Expert Post author

   Hoi Susanne,

   mooi om te horen dat je veel aan onze reisgids hebt gehad! Kostentechnisch is het wel slim. Echter Fujiyoshida en Minamiizu worden niet gedekt door de Japan Rail Pass. Je zou er dan aan kunnen denken om een twee weekse pas te kopen en je reisschema aan te passen. Nadeel is dat je de pas niet op ‘pauze’ kunt zetten. Je moet de Railpass 21 (of 14) dagen aaneengesloten gebruiken.

   Je kunt zitplaatsen voor een trein reserveren op het vliegveld. Dit is echter ook weer afhankelijk van de trein 🙂 De Shinkansen kun je het beste reserveren, maar de overige treinen kun je gewoon plaats nemen zonder reservering in bepaalde coupes. Het klinkt heel ingewikkeld, maar het wijst zich vanzelf als je er eenmaal bent 🙂

   Als je nog vragen hebt hoor ik dat graag! Je zou ook kunnen mailen op ties@reis-expert.nl.

   Groeten,
   Ties

 3. Mia geirnaert dirk schockaert

  Hallo
  Wij willen in oktober een 3 tal weken rondreizen in Japan, voornamelijk met de trein, we denken eraan hotels af te wisselen met logeren bij mensen thuis, genre air B&B. Heeft iemand daar ervaring mee, alle tips welkom. We willen ons ook graag verdiepen in de beleefdheidsvormen die in Japan gebruikelijk zijn, de do’s en dont’s… om de mensen met respect te kunnen behandelen. Kunnne. We ons dar voldoende behelpen ‘et het Engelsof hebben we toch een. Asis Japans nodig…. DANK voor reacties

  MIA&Dirk, Gent, Belgie

   1. Mia&Dirk

    DONE. Over air B&B staat er niets in, even opgezocht, zou dus wel bestaan en zelfs veel aanbod.’.’

    1. Sjoerd - Reis Expert

     Hi Mia & Dirk,

     Ik heb jullie even per mail beantwoord. AirBnB is inderdaad een prima alternatief voor hotels in Japan. Ik denk zelfs dat het een betere optie is dan hotels.
     Het is vaak goedkoper en met een beetje geluk leer je de locals op die manier ook beter kennen.

     Reisgroet,
     Sjoerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU