Bezienswaardigheden in Santiago

Santiago, de hoofdstad van Chili, gelegen op vijfhonderd meter hoogte. Het is goed mogelijk dat je in de bus, tussen de hoge wolkenkrabbers door, het Andes gebergte opeens ziet liggen. Alhoewel het toerisme nog in ontwikkeling is zijn er al genoeg plekken in de stad bestempeld als “must-sees” of, in andere woorden, de toeristische trekpleisters. Als je graag de pure Chileense sfeer wilt proeven of de onbehandelde paden wilt ontdekken, staan hieronder mooie onbekende bezienswaardigheden in Santiago.

De mooiste onbekende bezienswaardigheden in Santiago

Santiago is een mooie stad waar veel te doen is. Op onze pagina over Santiago vind je alle info over deze stad en ook de bekendste to-do’s of bezienswaardigheden in Santiago. Hieronder een aantal onbekende.

TIP ♥ – meer weten over Santiago? Check hier onze pagina.

#1 Bezoek Barrio Italia

Barrio Italia ligt heel centraal en makkelijk bereikbaar in Santiago, maar vergis je niet! In deze buurt is de sfeer een mengeling van bohemien, hippie en hipster. De lange straat Avenida Italia is de plek voor het vinden van unieke galerieën met kleding of woonaccessoires.

Daarnaast zijn er tientallen antiekzaken op de kruising Avenida Italia en Caupolicán, buiten op straat poetsen hier de antiekhandelaren het koper of draaien de langspeelplaten welke ook verkocht worden. Aan leuke restaurants is in deze buurt ook geen gebrek, veel zitten verstopt in de tuintjes achter de winkels.

TIP ♥ – een aanrader is “Cafe Survenir” (Avenida Italia 1489), open van twaalf tot twaalf. Vooral de grote “Tablas” (planken) zijn heerlijk, gevuld met kazen, droge worst en kleine belegde broodjes. De huisgemaakte cocktails zijn geweldig en niet duurder dan vijf euro, geserveerd in een grote jampot. 

Bezienswaardigheden in Chili

Vrolijk gekleurde gevels in Barrio Italia

Bezienswaardigheden in Chili

Barrio Italia

#2 Bezoek Chileno de Arte Precolombino

Als je het over bezienswaardigheden in Santiago hebt, staat er altijd een museum tussen. In tegenstelling tot veel andere musea in de stad, moet bij het museum Chileno de Arte Precolombino (Bandera 361) een toegangsprijs worden betaal van acht euro.

Dit is het echter waard. Het museum heeft meer dan tien zalen over de geschiedenis en de vorming van Zuid-Amerika.  Door de tijdelijke exposities met vertoning van audiovisuele beelden en leuke testjes voor kinderen, is dit museum interessant voor zowel jong als oud.

TIP ♥ – entree is 7.000 peso p.p.

#3 Ga voor een cocktail in Jardín Mallinckrodt

In “Jardín Mallinckrodt” (Mallinkrodt 170) is het jonge hippe publiek uit Santiago te vinden. Meestal slurpend aan een typisch Chileense cocktail (Pisco-Sour) of een gin-tonic. Buiten in de grote tuin hangt een sfeervol lichtsnoer, staan foodtrucks die heerlijke maaltijden verkopen en speelt een DJ live muziek.

Alleen al voor de muziek is deze plek een bezoekje waard. De muziek wordt zelfs zo gewaardeerd dat er naar verzoek een speciale Spotify afspeellijst is aangemaakt met alle nummers die hier gedraaid worden.

Bezienswaardigheden in Santiago

Het museum

Bezienswaardigheden in Chili

Gezelligheid in Jardín Mallinckrodt

#4 Barrio Franklin

Dit ligt iets verder van het centrum van Santiago. Hoge flatgebouwen en toeristen zijn hier nergens te bekennen. Op straat zie je veel winkelwagentjes waarop eten wordt gemaakt en uit veel winkels komt de typische Zuid-Amerikaanse reggaeton muziek.

Op zaterdag en zondag is hier de Bio-Bio markt (Franklin 640). De straten in deze buurt zich vullen dan met kraampjes en kleedjes met alles wat je kan bedenken. Antiek, tweedehands kleding en schoenen, keukengerei en kunst. In deze buurt kan je ook op veel plekken heerlijk eten, vooral Peruviaanse restaurants zijn er in overvloed.

TIP ♥ – probeer de “Leche de Tigre” een Peruviaanse ceviche gerecht, of de “Cazuela” een vullende soep met onder andere rundvlees, mais, pompoen en rijst.

#5 Duik in Piscina Antilén

De berg San Cristobal, zoals omschreven in veel reisgidsen, is een van de bekendste bezienswaardigheden in Santiago. Wat echter minder bekend is, is het openbare zwembad halverwege de wandeling naar de top van de berg.

Het zwembad, “Piscina Antilén” is open tussen 10.00 en 18.30 op alle dagen van de week behalve maandag. Het uitzicht vanaf het zwembad is prachtig en er zijn palmbomen en parasols om de schaduw op te zoeken. 

Barrio Franklink

Lekkernij in Barrio Franklin

    Meer lezen over Bezienswaardigheden in Santiago?

1 gedachte over “Bezienswaardigheden in Santiago”

  1. verfrissend en verrassend jullie tips voor bijzondere bezienswaardigheden, zo veel beter dan de get your guide eenheidsworst , ga zo door ! groet, Helma , Nederland

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven