Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Reisverzekering Zuid-Amerika

Door: Sjoerd lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 7 juli, 2020

Ga jij of wil jij binnenkort naar Zuid Amerika? Dan doe je er goed aan om een een reisverzekering af te sluiten. Vaak is het een van de dingen waar de (budget) reizigers op bespaard, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. En een bezoek aan het ziekenhuis zonder goede verzekering kan flink in de kosten lopen. Dat terwijl een reisverzekering vaak maar een paar euro per maand kost.

Een camera kan gestolen worden, je laptop kan kapot gaan, je telefoon in het water vallen etc. Een nieuwe laptop of telefoon is een flinke hap uit je budget. Allemaal zaken die je liever niet wil meemaken. Sluit daarom een goede (backpack) reisverzekering af voordat je op reis gaat.

Reisverzekering voor Zuid-Amerika

Er zijn ontzettend veel verzekeringen af te sluiten bij heel veel verzekeraars. De ene verzekeraar heeft weer andere pakketen dan de andere. In negen van de tien gevallen komt het vaak op hetzelfde neer. De belangrijkste punten zoals ziektekosten, diefstal en vervoer naar huis (indien nodig) worden vaan gedekt. Hieronder hebben we de verschillende verzekeringen voor je op een rijtje gezet.

Kortlopende reisverzekering

Dit wordt ook wel een aflopende reisverzekering of een tijdelijke reisverzekering genoemd. Een kortlopende reisverzekering sluit je specifiek af voor jouw reis of vakantie. Je kunt instellen dat de verzekering in gaat op het moment dat je reis begint en eindigt op het moment dat je weer in Nederland of België terugkeert. Een kortlopende reisverzekering is heel makkelijk af te sluiten. Vaak nog tot een dag voor vertrek. Het is maar een paar minuten werk.

Doorlopende reisverzekering

Deze verzekering is handig voor reizigers die een langere tijd weggaan, vaker op vakantie gaan of vaak weekendreisjes maken. Met een doorlopende reisverzekering ben je het hele jaar door verzekerd in het buitenland.

Als je dus vaak reist, is dit de voordeligste en makkelijkste optie. Hou er wel rekening mee dat je met een doorlopende reisverzekering meestal niet langer dan 45 of 60 dagen achtereenvolgens weg mag zijn.

Dit is echter weer verschillend per verzekeraar dus vraag dit na voordat je een verzekering af sluit.

Verschil

Er zijn ontelbaar veel reisverzekeringen af te sluiten. Let er daarom goed op wat je precies wil. Ga je kort of lang op reis? Ga je werken tijdens je verblijf in Zuid-Amerika? Zoek dit uit voor vertrek.

Globetrotter reisverzekering

Ga je langere tijd op reis, studeren of stage lopen in het buitenland? Dan is een globetrotter reisverzekering misschien wel wat voor jou. Een globetrotter reisverzekering is al rendabel als je jaarlijks meer dan drie maanden in het buitenland verkeert. Een globetrotter reisverzekering kun je afsluiten met een looptijd van maximaal twee jaar.

TIP ♥ – bij veel globetrotter kun je kortingen afdingen als je een offerte aan vraagt. Vraag dus meerdere offertes aan.

Verschillende reisverzekeraars

Er zijn verschillende verzekeringen af te sluiten op internet bij verschillende verzekeringsmaatschappijen. Er zijn er zo veel dat je bijna niet weet waar je moet beginnen. Het is handig om te checken bij je ‘normale’ verzekering of die ook reisverzekeringen hebben. Dan heb je alles bij een verzekeraar. Maar het is heel goed mogelijk dat andere verzekeringsmaatschappijen goedkopere verzekeringen aanbieden. Kijk en vergelijk! Hieronder een aantal opties.

Doorlopende verzekering

Ga je langer op reis is het dus beter om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Deze is, normaal gesproken, onafhankelijk van je vakantie of reis en wordt per maand of (vaak) per jaar betaald. Een groot nadeel van de doorlopende reisverzekering is dat je vaak maar voor een beperkt aantal dagen achter elkaar mag reizen. Ga je dus een lange backpack reis maken van meerdere maanden heb je hier niet voldoende aan. Kijk bij Ohra.nl voor meer informatie!

Kortlopende verzekering

Ga je toch liever voor een andere verzekeraar dan moet je op een paar dingen letten. Ten eerste zijn er kortlopende- en doorlopende  reisverzekeringen. De kortlopende lijkt een goedkope optie maar dit is niet altijd het geval. Kortlopende sluit je af specifiek af voor jouw reis of vakantie. Bekijk per verzekeraar goed of dit voordeliger is dan het afsluiten van een backpack reisverzekering of een doorlopende reisverzekering.

Meer lezen over Voorbereiding Zuid Amerika?

0 comments

 1. Anoniem

  Visitor Rating: 4 Stars

 2. Anoniem

  Visitor Rating: 4 Stars

 3. Anoniem

  Visitor Rating: 4 Stars

 4. Anoniem

  Visitor Rating: 5 Stars

 5. Anoniem

  Visitor Rating: 5 Stars

 6. Anoniem

  Visitor Rating: 5 Stars

 7. Anoniem

  Visitor Rating: 5 Stars

 8. Anoniem

  Visitor Rating: 5 Stars

 9. Anoniem

  Visitor Rating: 5 Stars

 10. Anoniem

  Visitor Rating: 5 Stars

 11. Sjoerd lagraauw Post author

  Visitor Rating: 5 Stars

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU