10x de mooiste stranden van Ibiza

Ibiza is een van de meest populaire toeristische bestemmingen ter wereld, en het is gemakkelijk te begrijpen waarom. Het bekendste eiland van Spanje heeft voor elk wat wils. Het nachtleven is wereldberoemd, met clubs en bars die open blijven tot in de vroege uurtjes. Maar overdag is er ook genoeg te doen. Van het verkennen van de vele stranden van het eiland tot het bezoeken van de oude steden en dorpen. En met zijn mediterraan klimaat is Ibiza de perfecte plek om te genieten van zon, zee en strand. Ga jij er heen? Dit zijn de mooiste stranden van Ibiza.

10x de mooiste stranden op Ibiza

Ibiza is wereldberoemd om zijn prachtige stranden. Met meer dan 80 kilometer kustlijn biedt het eiland genoeg opties. Van afgelegen baaien tot levendige feeststranden. Bezoekers kunnen ontspannen op het zachte zand, een duik nemen in het heldere water of genieten van een scala aan activiteiten, zoals windsurfen en suppen. Daarom hebben wij de mooiste stranden op een rij gezet.

TIP ♥ – meer weten over dit eiland? Check onze pagina over Ibiza

#1 Las Salinas

Las Salinas is om een aantal redenen een van de beste stranden van Ibiza. Ten eerste zorgt de ligging aan de zuidkust van het eiland ervoor dat er bijna altijd zon is. Ten tweede is het een schitterend wit zandstrand, waardoor het een perfecte plek is om te zonnebaden of gewoon te ontspannen. Daarnaast vind je bij Las Salinas een aantal uitstekende restaurants en bars, waardoor het de perfecte plek is om te genieten van een maaltijd of een drankje terwijl je geniet van het spectaculaire uitzicht. Las Salinas ligt op 7 kilometer van Ibiza-stad, waardoor het ook nog eens makkelijk bereikbaar is.

Las Salinas Ibiza
Las Salinas strand op Ibiza

#2 Benirrás

Benirrás behoort tot de beste stranden van Ibiza en dat is begrijpelijk als je ziet waar het ligt. Dit strand ligt in een beschermde baai, dus het water is altijd kalm en helder. Het heldere water van de baai is perfect om te snorkelen. Ideaal als je iets meer wil doen dan alleen zonnen. Ook hier zijn verschillende restaurants en bars in de buurt, zodat je na een dag in de zon kunt genieten van een verfrissend drankje of een hapje. Met af en toe een live muziekoptreden, is er op Benirrás iets meer reuring voor wie dat fijn vindt.

Benirras
Het heldere water van Benirras

#3 Sol D’en Serra

Ibiza staat bekend om zijn prachtige stranden, en Sol D’en Serra is geen uitzondering. Het ligt niet ver van Santa Eulalia in een beschutte baai, waardoor het de perfecte plek is om te ontspannen en te ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven. Het heldere turquoise water is perfect om in te zwemmen. Verwacht hier geen zandstrand waar je lekker op je handdoek kunt liggen. Dit strand bestaat namelijk uit kiezels. Dat maakt het overigens niet minder mooi. Er is één restaurant, zodat je kunt genieten van een verfrissend drankje of een heerlijke maaltijd. Blijf ook zeker hangen tot de zonsondergang. Die is erg mooi hier!

Mooiste stranden van Ibiza
Het prachtige Sol d’en Serra

#4 Portinatx

Portinatx is een klein stadje in het noordelijkste puntje van Ibiza en reizigers komen hier niet alleen voor het stadje. De stranden (er zijn er meerdere) zijn namelijk ook prachtig. Met zijn kristalhelder water en zacht zand is Portinatx een werkelijk idyllische plek. Het strand is ook geweldig om te zwemmen, varen en windsurfen; en er zijn tal van restaurants en bars in de buurt als je even wilt ontsnappen aan de zon. Het strand is wat meer ontwikkeld dus je zult niet de enige zijn, maar laat dat je niet weerhouden!

Portinatx
Het strand van Portinatx

#5 Cala Xarraca

Als je toch in Portinatx bent, zoek dan ook zeker Cala Xarraca. Deze afgelegen plek is omgeven door kliffen en biedt een prachtig uitzicht. Het water is kristalhelder en het zand is zacht en wit. Cala Xarraca is niet voor niets een van de mooiste stranden van Ibiza. Het is de perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de zon. Omdat het strand in een afgelegen baai ligt, kun je op de rotsachtige kust naar een aantal mooie viewpoints wandelen. Je kunt natuurlijk ook gewoon van het strand genieten 🙂

Mooiste stranden van Ibiza
Het uitzicht op Xarraca beach

#6 San Miguel

San Miguel is een van de bekendere steden op Ibiza. Het lig tin het noorden van het eiland op zo’n 20 minuten rijden van Portinatx. Hoewel San Miguel niet heel bijzonder is, heeft het wel een van de mooiste en makkelijkst bereikbare stranden van het eiland. Het glinsterende water en het brede zandstrand vormen de perfecte achtergrond voor een dagje ontspannen. San Miguel is wat minder hip dan het nabijgelegen Benirras, maar daardoor niet minder leuk. San Miguel is het perfecte strand voor families, met rustig en ondiep water. Perfect voor ouders om hun kleintjes in de gaten te houden terwijl ze ontspannen en genieten van de zon.

San Miguel Ibiza
Puerto de San Miguel

#7 Cala Vadella

Het strand Cala Vadella is een van de mooiste stranden van Ibiza. Het glinsterende oceaanwater en het zachte zand maken het een perfecte plek om te ontspannen, en de prachtige kliffen zorgen voor een prachtig decor. Zeker de weg er naar toe is de moeite waard. Terwijl je de heuvel afdaalt naar deze schilderachtige badplaats, komt dit indrukwekkende strand steeds beter in beeld. Een klein, maar breed strand is bezaaid met strandhanddoeken en ligbedden van mensen die hier verblijven. Geen ongerept stukje paradijs, maar zeker de moeite waard om op je lijst te zetten.

Cala Vadella
Cala Vadella ligt in een mooie baai

#8 Cala Conta

Een van de dingen die Cala Conta tot een van de mooiste stranden van Ibiza maken, is de unieke ligging. Cala Conta ligt aan de westkust van het eiland en biedt een prachtig uitzicht op de Middellandse Zee. De turquoise wateren en zachte zandstranden zijn adembenemend. Daarnaast is Cala Conta de thuisbasis van een aantal afgelegen baaien en beschutte baaien, waardoor het de perfecte plek is om te ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven. Vanaf het strand heb je uitzicht op het rotsachtige eiland Illa des Bosc.

Cala Conta Ibiza
Het kan er druk worden

#9 Cala Saladeta

Cala Saladeta ligt aan de westkust van Ibiza, net boven San Antonio. Het is een klein, maar schitterend strand naast Cala Salada. Ook al zo’n mooi strand. Het is een van de beste stranden van Ibiza voor degene die de drukke, bekende stranden willen vermijden. Zeker voor wie in de buurt van San Antonio overnachten. Het strand ligt in een afgelegen baai omringd door hoge rotspartijen. Het is ook alleen lopend bereikbaar dus hou hier rekening mee als je een dagje Cala Saladeta plant. Het is de moeite echter wel waard want er zijn weinig plekken op Ibiza waar het zeewater zo helder is als op Cala Saladeta.

Cala Salada
Cala Salada en Saladeta

#10 Cala Nova

Als je wil surfen en wil genieten van een mooi strand, is Cala Nova een prima optie. Cala Nova is ongerept en rustiek met een lang gouden zandstrand omringd door rotsachtige rode kliffen en met pijnbomen begroeide heuvels. Door het ondiepe water is Cala Nova populair strand bij gezinnen. Pas wel op voor de sterke stroming die er staat. Er zijn een aantal beach clubs waar je lekker kunt relaxen, maar hou rekening met hoge prijzen. Het strand is gelukkig gratis!

Cala Nova Ibiza
Cala Nova in Ibiza

    Meer lezen over 10x de mooiste stranden van Ibiza?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven