Leuke dingen om te doen in Marrakech

Marrakech is dé hotspot in Marokko. Deze stad is al jaren populair onder reizigers en dat is niet zo heel gek. De vriendelijke inwoners, de indrukwekkende pleinen en paleizen, de gezellige markten en de gastvrijheid van de inwoners zorgen voor een heerlijke vakantiegevoel. Daarnaast is er nog een hoop te doen in Marrakech.

Het is bijna onmogelijk om alle bezienswaardigheden en dingen om te doen in Marrakech op te noemen, maar in deze blog delen we een paar tips en ervaringen van onze blogger Joost die afgelopen maand in Marokko was.

6x doen in Marrakech

Op onze pagina over Marrakech lees je alle ins & outs over deze stad, maar in deze blog delen we graag wat tips waarvan wij vinden dat je ze zeker moet doen als je hier bent!

#1 Drink een kop thee in Marrakech’s Medina

Theeliefhebbers opgelet; Marokko is het land van de thee. Landen als Sri Lanka en India mogen dan vol staan met theeplantages, Marokkanen zijn echte theedrinkers. Er is niks leukers dan een kop thee drinken met de locals. En dan met name in de medina; de oude, ommuurde stad.

De medina van Marrakech is groot en een van de populairste bezienswaardigheden van de stad. Dat maakt het echter nog leuker om te bezoeken aangezien er altijd wel wat te doen of te zien is.

TIP ♥ – hou er rekening mee dat ze hier graag (veel) suiker drinken in de thee

Doen in Marrakech

#2 Bekijk de zonsondergang over Jemaa el Fna

Jemaa el Fna is de bekendste markt van de stad en een van de leuke dingen om te doen in Marrakech is de zonsondergang over Jemaa el Fna bewonderen. Er zijn verschillende restaurantjes met dakterrassen waar je een prima uitzicht hebt.

Terwijl de lucht langzaam roze, oranje en paars kleurt, geniet jij van je kop muntthee. Het is niet alleen om de zonsondergang te zien, het is ook gewoon lekker om vanaf een goede plek mensen te kijken en het dagelijkse lokale leven te zien.

TIP ♥ – je kunt hier ook heerlijk eten!

Marrakech

#3 Proef het heerlijke eten

Het zal niemand verrassen dat je in Marokko erg lekker kunt eten. Er zijn ontelbaar veel plekken in de stad waar je heerlijk kunt eten. Of dat nu in een uitgebreide maaltijd in een restaurant is of een simpele snack in een van de street food  kraampjes.

Probeer ook buiten de gebaande paden te gaan als het op eten aan komt. Daarmee bedoelen we niet dat je in een achterbuurt een restaurant moet opzoeken, maar de meeste restaurants op populaire plekken als Djem al Fna of het plein zijn niet de beste restaurants.

Probeer dus wat verder te kijken dan alleen de toeristische plekken.

Marrakech

#4 Overnacht in een riad

Een riad is de leukste manier om te overnachten in Marrakech. Een riad is een traditioneel huis, waarbij alle kamers uitkomen op een binnenplaats. Dat is super gezellig, zeker als je riad vol zit met andere reizigers.

Er zijn ontzettend veel riads te vinden in Marrakech en het is vaak de perfecte bestemming voor individuele reizigers omdat je makkelijk contact maakt met andere reizigers en locals. De riads zijn (meestal) van goede kwaliteit en zijn in heel Marrakech te vinden. Overnachten in een riad is een must in Marrakech.

Doen in Marrakech

#5 Verken de stad op de fiets

Een van de leukste dingen om te doen in Marrakech, ook wel de Rode Stad, is fietsen! Als echte Hollanders kan dat natuurlijk niet ontbreken. Samen met een ervaren gids fiets je langs de populairste attracties van Marrakech.

De tour start vaak bij je hotel, waar je wordt opgehaald. Vaak fiets je langs alle bekende plekken in Marrakech. Daarna is het tijd om te voet verder te gaan om de magische Medina van Marrakech te verkennen.

Doen in Marrakech

#6 Geniet van een ontspannende dag in de hammam

Na het verkennen van de stad Marrakech is er niks lekkerder dan even heerlijk ontspannen. Dat kan in een zwembad als je ho(s)tel dat heeft, maar je kunt natuurlijk beter naar een traditionele hammam gaan.

Marrakech is een behoorlijk drukke stad vol met voetgangers, scooters, verkopers en veel toeristen. In een hammam sluit je je even af van al die drukte en dat is soms precies wat je nodig hebt. Een bezoek aan de hamam is een must-do tijdens je stedentrip door Marokko. Of dat nu in Marrakech is of in een andere stad.

    Meer lezen over Leuke dingen om te doen in Marrakech?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven