Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Creditcard Zuid Amerika

Door: Sjoerd lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 9 oktober, 2020

Een creditcard is, wat ons betreft, noodzakelijk als je op reis gaat. Het voordeel van een creditcard is namelijk dat hij nagenoeg overal wordt geaccepteerd. Zeker in Zuid Amerika zijn er veel locaties waar je alleen met een creditcard kunt betalen of geld opnemen. Dan is het altijd handig om er één bij je te hebben. Ook online is het maken van reserveringen voor bijvoorbeeld hotelkamers of auto’s veel makkelijker met een creditcard. We kunnen je dan ook sterk aanraden om er één op zak te hebben, al is het maar voor noodgevallen.

Welke creditcard aanvragen?

Wij hebben altijd een creditcard bij ons. We gebruiken deze voor het boeken van tours, hotels of vliegtickets. Vaak online. Omdat je keurig iedere maand of periode een overzicht krijgt is het goed bijhouden van je kosten erg eenvoudig. Daarnaast ben je voor veel aankopen direct verzekerd als deze met een creditcard zijn betaald. Het aanvragen van een creditcard kan gelukkig vrij eenvoudig. Maar welke kun je het beste aanvragen?

Standaard Mastercard

Een standaard Mastercard met een bestedingslimiet van €2.500 en een aankoopverzekering kost je ongeveer €20 per jaar. Deze kaart is daarmee een uitstekende standaardkeuze voor de doorsnee reiziger.

Visacard

Voor een Visacard betaal je doorgaans iets meer, omdat deze op nog meer locaties wordt geaccepteerd.

Prepaid creditcard

Voor diegene met een beperkt budget is er de prepaid kaart. Bij dit type kaart stort je vooraf een bedrag op de creditcard rekening dat vervolgens dient als saldo voor uitgaven met je kaart. Het voordeel hiervan is dat je niet meer kunt uitgeven dan je hebt overgemaakt.

TIP ♥ – via deze link kun je een prepaid creditcard aanvragen.

Wanneer gebruik je zo’n kaart?

Voordat je op reis naar Zuid Amerika gaat en je de kaart gaat gebruiken, willen wij nog wel wat tips met je delen. Niet iedereen weet namelijk van de voordelen van zo’n kaart en hoe je het het beste kunt gebruiken.

1. Gebruik je pinpas om te pinnen

Allereerst is het raadzaam om in eerste instantie je Maestro betaalpas (pinpas) te gebruiken voor het opnemen van cash bij een geldautomaat. Met een creditcard betaal je namelijk hogere transactiekosten.

2. Vergeet de plaatselijke valuta niet

Verder is het altijd voordeliger om te betalen in de plaatselijke valuta van het land waar je bent. Soms zal een winkelier of bedrijf aanbieden dat je gewoon met je eigen, vertrouwde euro’s kunt betalen. Dit is echter nóóit voordeliger, omdat een buitenlandse bank dan de hoogte van de wisselkoers kosten bepaald.

3. Check je kaart

Tot slot is het handig om voor het begin van je reis te controleren of je creditcard gedurende je hele reis geldig is en je bestedingslimiet voldoende is. Berg bovendien je kaart veilig op als je op reis bent en scherm je pincode ten allen tijde af. Fraude meld je zo snel als mogelijk bij je creditcard uitgever.

Meer lezen over Voorbereiding Zuid Amerika?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU