Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Reizen in Zuid Amerika

Door: Sjoerd lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 24 augustus, 2020

Reizen in Zuid Amerika staat garant voor avontuur en schoonheid. Het continent heeft ontzettend veel moois te bieden, voor ieder soort reiziger. Of je nou van grote steden als Rio de Janeiro houdt of van prachtige natuur zoals het Amazone gebied of de zoutvlaktes in Bolivia. Dieren zijn er in allerlei soorten en maten te vinden. Wat dacht je van apen, ontzettend veel vogels, krokodillen, slangen, lama’s, beren en kaaimannen.

En natuurlijk mogen hoogtepunten als Machu Picchu of de indrukwekkende Igauzu watervallen niet ontbreken. Naast al dit moois wordt het continent ook wel gekenmerkt door zijn ontspannen sfeer, lekker (vlees) eten en natuurlijk de passionele muziek en daarbij horende dansen. Maar misschien wel het grootste geheim van Zuid Amerika is de vriendelijke bevolking.

Je boekt al een ticket naar Zuid Amerika vanaf 437,-!

Ontdek de veelzijdigheid van Zuid Amerika op onze website. Je kunt er prachtige rondreizen maken of zelf gaan backpacken. Door de goedkope tickets en ontwikkeling in het toerisme zijn bijna alle landen prima te bezoeken als reiziger of backpacker. Bestemmingen als Brazilië, Peru, Suriname en Argentinië hebben de laatste jaren een sprong gemaakt qua bezoekers. Gelukkig vallen de bezoekersaantallen in de meeste landen nog heel erg mee als je het vergelijkt met continenten als Azië. Je hoeft dus niet bang te zijn voor massa toerisme.

Backpacken Zuid Amerika

Huaraz

Backpacken in Zuid Amerika is een avontuur op zich. Het biedt heel veel vrijheid om je eigen keuzes qua route te maken omdat je niet vast zit aan het schema van een georganiseerde (rond)reis. Of je nu het prachtige Machu Picchu gaat bezoeken of de beroemde stranden van Brazilië. Backpacken is een ideale manier om een hoop te zien van al deze landen. Een manier die logischerwijs populair is onder jongeren. Doordat veel landen relatief goedkoop zijn is backpacken door Zuid Amerika ook nog een voor veel mensen haalbaar.

Rondreis Zuid Amerika

Vanuatu

Naast het backpacken in Zuid Amerika kan je natuurlijk ook kiezen voor een georganiseerde rondreis Zuid Amerika. Of een mooie vakantie in één van de vele mooie landen die het continent herbergt. Wij kunnen eigenlijk beide opties aanraden. Zuid Amerika schikt zich perfect voor zowel een ‘korte’ vakantie als een langere rondreis. Wil je bijvoorbeeld twee weken tot een maand op vakantie in Zuid Amerika en wil je alles van te voren al geregeld hebben, dan is een georganiseerde rondreis Zuid Amerika een goed en gelukkig betaalbaar alternatief.

Vliegtickets Zuid Amerika

Vervoer in Brazilie

Een vliegticket is meestal het beginpunt van je reis naar Zuid Amerika. Er zijn veel mogelijkheden en websites om zelf eenvliegtickets Zuid Amerika te boeken. Als je alleen gaat backpacken in Zuid Amerika is een enkeltje naar Lima vaak de beste optie. Lima heeft de beste en snelste verbindingen met de rest van Zuid Amerika. Mocht je al een planning in je hoofd hebben is eenopen ticket ook een optie. Hiermee kun je vaak een aantal vluchten boeken in een ruim tijdsbestek (bijv. een jaar). Je kunt dan dedata aanpassen als je dit (ruim) van te voren aangeeft.

Meer lezen over Reizen in Zuid Amerika?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU