9 redenen waarom jij aan reizen toe bent

9 redenen waarom jij aan reizen toe bent

We zijn al weer een tijdje onderweg in het nieuwe jaar. Bij sommige lijkt de laatste vakantie al weer eeuwen geleden! Het weer is op dit moment ook niet bepaald zomers en dus beginnen de vakantiekriebels weer te komen. Te veel tijd thuis doorbrengen kan leiden tot ongemakkelijke symptomen zoals overmatig dagdromen en 24/7 naar goedkope vliegtickets zoeken. Hieronder een lijstje met 9 tekenen die duidelijk maken dat je NU op vakantie moet 🙂 Welke herken jij?

1. Je zoekt elke dag naar goedkope tickets

Je kent het wel.. Elke vrije minuut spendeer je aan het zoeken van goedkope vliegtickets. Tickets naar Bangkok, New York, Buenos Aires, Sydney.. Het maakt je niks uit, ze lijken allemaal ineens spotgoedkoop. En het ergste? Als je dat ene, bizar goedkoop, ticket hebt gevonden kun je het waarschijnlijk niet eens boeken omdat je nog vrij moet vragen. The horror…

2. Je probeert wanhopig de vakantiesfeer te creëren thuis

Een paar koude Chang biertjes van de Aziatische supermarkt, een Thais muziekje op de achtergrond en een zelf gemaakte groene curry op het fornuis. Net als die ene keer in Thailand. Een soort van. Of eigenlijk net niet. Maar je hebt in ieder geval je best gedaan. Jammer dat het weer in Nederland nooit helemaal hetzelfde is.

Wat je ook probeert, het wordt nooit zo lekker als dit.

3. Je weet niet meer hoe je pasport er uit ziet

Je bent zeker aan vakantie toe als je niet meer weet waar je pasport ligt. En als je je pasport vindt is die akelig leeg. De laatste keer dat je een stempel in je pasport hebt gehad dateert uit de vorige eeuw. En je zult altijd zien. Zodra je hem vindt, en een goedkoop ticket hebt gevonden is je pasport nog maar 2 maanden geldig..

4. Iedereen lijkt te vragen; ‘moet jij niet op vakantie?’

‘Zeg, moet jij niet op vakantie?’.. Als je die vraag hoort weet je hoe laat het is. Als zelfs collega’s en vrienden in de gaten hebben dat het lichtjaren geleden lijkt dat jij op vakantie bent geweest dan is dat ook zo. En je weet dat je op de goede weg bent als de vraag verandert in; ‘Jij bent toch net op vakantie geweest?’.

Foto’s van mooie stranden zijn ineens niet zo leuk meer.

5. #takemeback is trending op jouw Instagram wall

Je scrollt elke dag door je vakantiefoto’s en bij elke foto wordt je meer en meer chagrijnig. Uit pure wanhoop post je elke donderdag een Throwback Thursday foto met de hashtag #takemeback.. Die foto’s je gebruinde lichaam op een van die witte zandstranden in Thailand of van die groene valleien in Peru.. Het lijkt eeuwen geleden.

6. Google Maps is je meest bezochte pagina

Reisblogs helpen ook, maar de Street View-functie in Google Maps doet wonderen. Zo lang je dat kleine gele mannetje maar op een exotische plek neer kunt zetten en rond kan wandelen. Als dat je standaard ritueel wordt in elk vrije uurtje dat je hebt weet je dat je aan vakantie toe bent.

Machu Picchu.. check ✅

7. Wakker worden op maandag (of elke andere dag) lijkt steeds langer te duren

Ligt het aan jou of gaat die wekker elke dag vroeger? Jezelf uit bed slepen lijkt uren te duren en het wordt elke dag lastiger. Je staat als een zombie in de douche, je propt je ontbijt naar binnen, je rijdt/fietst in ‘brain off mode’ naar je werk en je doet de volgende dag precies hetzelfde. Oh jazeker.. het wordt de hoogste tijd voor een vakantie 🙂

8. Je verteld aan iedereen je reisverhalen

Je vrienden zijn er al op voorbereid; ‘Daar heb je hem weer met die verhalen over Chili’. Elke mogelijkheid die je hebt, vertel je de mooiste reisverhalen, het liefst een beetje aangedikt. Het geeft je toch het gevoel alsof je het herbeleefd. Het maakt niet uit wie er tegen je praat. Je komt altijd op reisverhalen uit. Als de cassière zegt; ‘dat wordt dan €9,95’, antwoord jij steevast; ‘daar koop ik in Vietnam 10 maaltijden voor’ .

P.S. wel een beetje uitkijken met dit fenomeen, want het komt nog wel eens stalkerig over 😉

Kon je hier maar even wakker worden.

9. Je begint blogs als deze te lezen

Je denkt nu waarschijnlijk; ‘hey.. wacht eens even?’. Jep.. betrapt! Elk blog dat over reizen gaat heeft ineens je interesse. Al is het een blog over de 10 ergste nachtmerries op reis, je leest het. En het liefst twee keer. En als het even kan deel je het bericht ook nog op de tijdlijn van je reismaatje! Want als je eenmaal het reisvirus te pakken hebt ben je besmet voor het leven.

About Ties Lagraauw

Ik heb altijd geweten dat ik wilde reizen. In 2008 begonnen de reiskriebels te komen door het programma Top Gear. We zagen de aflevering waar ze met brommers door Vietnam reisde en dachten gelijk; 'dat willen wij ook!'. Het was inmiddels 2009 toen Sjoerd naar me toe kwam en vertelde dat hij ontslag wilde nemen op z'n werk om te kunnen reizen. Een idee dat ons leven veranderde!