De 12 mooiste stranden ter wereld

De 12 mooiste stranden ter wereld

Regen, vrieskou en donkere, korte dagen. Het is duidelijk winter in Nederland. Heb jij helemaal niks met de winter en zit je het liefst lekker op het strand met een graadje of 30? Of staat er elke vakantie een mooi strand op je to-do lijst? De wereld heeft gelukkig nogal wat mooie stranden te bieden. Wij hebben de twaalf mooiste stranden voor jou op een rijtje gezet.

1. de Malediven

Zonder enige twijfel de mooiste stranden die wij ooit hebben gezien. De Malediven lijken zo’n bestemming voor the Rich and Famous met bungalows die boven het water lijken te zweven, kristalhelder zeewater, hagelwitte zandstranden en palmbomen die voor een beetje schaduw zorgen. Alles klopt, op het Rich and Famous na. De Malediven is al lang niet meer die extreem dure bestemming. Voor $40 per dag kun je hier prima leven. Dit was overigens op het eilandje Fihalhohi.

2. Bora Bora - Frans Polynesië

Dromen zijn zeker geen bedrog. Bora Bora is het paradijs op aarde en de stranden hier behoren met gemak tot de mooiste ter wereld. Bora Bora is het eiland van ieders dromen. Als je aankomt met het vliegtuig zegt het uitzicht het allemaal. Er is niemand die niet betoverd wordt door dit prachtige plaatje van hagelwitte zandstranden, luxe watervilla’s en het turquoise zeewater. En al deze stranden worden omring door met regenwoud bedekte bergen? Een droomachtige setting als Bora Bora is een one-of-a-kind!

3. Anse Lazio Beach - Seychelles

Er zijn weinig stranden op de wereld die het qua schoonheid winnen van Anse Lazio Beach op de Seychelles. Dit strand, aan het noordwestelijke puntje van het eiland Praslin, staat bekend als het mooiste strand in de Seychellen (en tevens de meest gefotografeerde). En dat is niet gek. Het strand is lang en breed met fluweelachtige zandstroken en bizar blauw water. Het wordt door wuivende palmen en takamaka bomen. En om het nog mooier te maken; het is ook omringd door grote granieten rotsblokken. Picture perfect!

4. El Nido - Filipijnen

Betoverend mooi! Tijdens onze reis door de Filipijnen hebben we ongeveer 3.000 foto’s gemaakt waarvan zo’n 2.500 van El Nido zijn 😉 Deze regio overtreft al je verwachtingen. Als je met een bootje langs de rotsen vaart over het adembenemende heldere water is het ‘oohhh‘ en ‘aahhh‘ van je medepassagiers enige wat je hoort. El Nido ligt in de Bacuit Bay die omringd wordt door kristal helder water en met jungle bedekte kliffen.

5. Waipio Velley - Hawaii

Hawaii is een droombestemming voor iedereen. Waipi’o Valley heeft misschien niet het mooiste strand, maar wel de mooiste setting. Het is lastig om er te komen met de verraderlijk smalle, steile weg naar beneden. Maar het is de moeite waard om de tocht te maken. Beneden word je beloond met een lang zwart vulkanisch zandstrand omringd door 600 meter hoge rotswanden en regenwoud. Als dat niet pittoresk genoeg is, heb je de Kaluahine en Waiulili watervallen aan de zuidkant van het strand.

6. Fraser Island - Australië

Australië staat bekend om zijn spectaculaire stranden, inclusief dit prachtige gekleurde strand op Fraser Island. Het hele eiland staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, wat vaak al garantie voor spektakel is. Het is het grootste zandeiland ter wereld. Het gouden strand wordt geflankeerd door mooie kliffen. Overigens deelt Frazer Island deze notitie met het het schitterende Whitehaven Beach en het Great Barrier Reef.

7. Ilha Grande - Brazilië

Ilha Grande is een eiland voor de kust van de Braziliaanse stad Rio de Janeiro. Het hoort bij het Angra dos Reis, een Braziliaanse archipel met maar liefst 365 verschillende eilanden. Ilha Grande is een fabelachtige eilandje met prachtige stranden. Een typische tropische bestemming. Overigens wat het vroeger een leprakolonie (nu gelukkig niet meer). De stranden hier zijn schitterend mooi met helder blauw water, witte zandstranden en palmbomen die voor een beetje schaduw zorgen.

8. Maya Bay Beach - Thailand

Waarschijnlijk het bekendste strand van Thailand, samen met Railay en Ao Nang. Maya Bay Beach werd wereldberoemd na de film ‘The Beach’, met Leonardo DiCaprio in de hoofdrol. Bekend betekent echter ook druk, je zult dus niet de enige zijn. Maar dat is niet erg want dit strand is echt paradijs op aarde! Een must-see als je op Koh Phi Phi bent. Het strand ligt op Koh Phi Phi Leh, het kleinere broertje van Koh Phi Phi. 

9. Los Roques - Venezuela

Soms zegt een foto meer dan 1.000 woorden toch? Als je altijd al eens naar de Caribische eilanden wilde, maar je vindt deze eilanden iets te toeristisch, dan kun je ook kiezen voor de minder bekende Los Roques eilanden. Dit is een Caribische archipel die een beetje op de Caribische eilanden lijkt, maar veel minder toeristisch is. Prachtige beschermde natuurgebieden, mooi koraal voor de kust en de perfecte plekken om te surfen: je vindt het allemaal op de Los Roques eilanden.

10. Blue Beach - Puerto Rico

Een lange, dunne strook van perfecte zandstranden en kristalhelder water in duizend tinten blauw, maken dit een van de mooiste stranden van het Caribisch gebied. Blue Beach in Puerto Rico is nog een heerlijk rustig strand dat alleen bereikt kan worden via een hobbelige, onverharde weg. Er zijn weinig plekken die zo tot de verbeelding spreken als Blue Beach. Dit is typisch zo’n plek waar je een paar dagen plant en uiteindelijk een week blijft.

11. Sumbawa - Indonesië

Veel reizigers die door Sumbawa reizen, zien het eiland vooral door de ramen van een lange-afstandsbus. Onbegrijpelijk want het bergachtige Sumbawa is een schitterend eiland met mooie stranden, traditionele dorpen, een indrukwekkend binnenland, vriendelijke inwoners en de beste surfspots van het land. De stranden op Sumbawa behoren tot de mooiste van Indonesië. En het grote voordeel is dat je ze bijna helemaal voor jezelf hebt!

12. Mancora - Peru

Als je aan Peru denkt denk je aan de Machu Picchu, niet meteen aan mooie stranden. Gellukkig bewijst Mancora het tegendeel. Dit is een klein vissersdorpje dat je in het noorden van Peru vindt. Het dorpje is niet zo groot, maar toch ideaal voor een paar ontspannen dagen aan het strand. Dit komt omdat de stranden hier niet alleen prachtig zijn, maar het dorpje ook in de zonnigste regio van het land ligt.

About Ties Lagraauw

Ik heb altijd geweten dat ik wilde reizen. In 2008 begonnen de reiskriebels te komen door het programma Top Gear. We zagen de aflevering waar ze met brommers door Vietnam reisde en dachten gelijk; 'dat willen wij ook!'. Het was inmiddels 2009 toen Sjoerd naar me toe kwam en vertelde dat hij ontslag wilde nemen op z'n werk om te kunnen reizen. Een idee dat ons leven veranderde!