Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Overnachten in Azië

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 27 juli, 2020

Het vinden van een goede slaapplaats tijdens het reizen in Azië is best belangrijk. Als je op vakantie gaat is het prettig als je goed uitgerust terugkomt. Overnachten in Azië is iets wat je niet over kan slaan en waar je je tijdens je reis best op kan verkijken.

En er is in Azië nogal wat aanbod. Zo kan je voor een paar euro per nacht in Hostels slapen of voor enkele honderden euro’s per nacht in de meest luxueuze resorts verblijven. Het is goed om vooraf te bepalen wat je wel en niet wil tijdens het overnachten.

Ben jij bijvoorbeeld iemand die een goede nachtrust nodig heeft dan is een populair hostel misschien niks voor jou!

Hoe vind je accommodatie in Azië

Er zijn veel verschillende manieren om een slaapplek te vinden in Azië. Wat veel backpackers doen is simpelweg op de plek van bestemming te zoeken naar een slaapplaats. Dit is uiteraard wel afhankelijk van de locatie. In Siem Reap hoef je bijvoorbeeld niet van te voren te boeken maar als je naar een afgelegen gebied reist in het hoogseizoen kan het voorkomen dat je van te voren moet boeken.

Je kan natuurlijk ook het internet afspeuren naar hostels en hotels. Een goede websites hiervoor is booking.com. Een andere populaire optie, is de reisgids. Het leukste is om in deze reisgidsen Azië een slaapplaats te zoeken en op de bonnefooi langs gaan om te kijken of er nog plek is. A

ls dit niet het geval is zoek je de volgende kandidaat uit de Lonely Planet.

sulawesi
Gili eilanden

Hou wel rekening met de tijd van aankomst. Als je van te voren weet dat je ‘s avonds laat aan komt midden in het hoog seizoen, boek dan online al een hostel. Desnoods voor maar één nachtje. Het is namelijk niet prettig om ‘s avonds, na een lange reis, nog op zoek te moeten gaan naar een slaapplaats.

Reis je in buiten het hoogseizoen is er bijna altijd wel plaats voor je maar één overnachting is online zo geregeld.

Overnachten in Hostels

Wat voor type reiziger je ook bent;  wij willen je als tip meegeven om in hostels of guesthouses te verblijven. Er zijn genoeg hostels en guesthouses die betaalbaar zijn en goede accommodatie  bieden. Kijk eens op hostelsclub.com voor een overzicht.

Het voordeel van een hostel is dat je er gemakkelijk andere reizigers leert kennen. Deze zijn altijd een goede bron van informatie over plaatsen of steden die je nog wilt gaan bezoeken. Daarnaast is het altijd leuk om andere mensen uit andere culturen te ontmoeten. Ze zeggen niet voor niks “Travel is all about meeting people!

Tip ♥ – let er bij deze websites wel op dat er een aanbetaling wordt gevraagd. Deze moet je per creditcard betalen.

Hotels in Azië

Ga je toch liever voor wat meer “luxe” kan je uiteraard ook voor een hotel kiezen. Ook deze zijn er volop aanwezig in Azië. Op een website als booking.com of trivago.nl heb je meer dan genoeg keuze per land om een goed hotel te vinden. Wij raden echter wel aan om deze van te voren al te boeken.

Hotels zijn vaak, zeker in het hoogseizoen, vol geboekt. Op de bonnefooi langs gaan raden wij bij hotels dan ook niet aan. Hotels hebben als voordeel dat je er, normaal gesproken, betere kwaliteit kamers hebt (het blijft Azië dus dit is niet altijd het geval!).

Daarnaast bieden de meeste hotels vaak vele extra’s zoals een zwembad, fitnessruimte of een goed restaurant. Ook raden wij aan om thuis, voordat je vertrekt een hotel te boeken voor de eerste of eerste twee nachten na aankomst.

Het zijn vaak lange vluchten naar Azië dus zoeken naar een hotel is geen pretje na zo’n lange reis. In sommige gevallen heeft het hotel ook nog een pick up services vanaf het vliegveld.

Budget overnachten in Azië

Hoewel Azië natuurlijk goedkoper is dan reizen in Europa zal je toch wat euro’s paraat moeten hebben voor een reis en voor het overnachten. Kijk ook goed naar welk land past in je budget en wat de standaarden hier zijn wat betreft accommodatie.

Zo is bijvoorbeeld Maleisië wat duurder dan Vietnam. Als je dat weet, weet je wat je budget moet zijn. Je budget is uiteraard afhankelijk van wat je wensen zijn. Slaap je in hostels met meerdere mensen op een kamer of liever in een eigen kamer in een hotel?

Het is dan ook moeilijk te voorspellen wat je budget moet zijn voor het overnachten in Azië. Als je uit gaat van het slapen in hostels op een privé kamer betaal je ongeveer €5 tot €15. Dit loopt uiteraard op als je in hotels gaat slapen.

Zorg er overigens wel voor dat je een reserve hebt waar je makkelijk bij kan voor de gebruikelijke noodgevallen. Een goed streven is om naast je ‘normale’ budget nog eens 30% tot 40% extra te plannen  voor noodgevallen.

Check daarnaast ook altijd of je pinpas gebruikt kan worden in Azië en pas dit zo nodig aan! Kijk ook even wat de extra kosten zijn voor het pinnen in Azië. Neem daarnaast altijd een creditcard mee! Het kan voorkomen dat je in sommige hotels met creditcard moet betalen.

Meer lezen over Start je Reis?

0 comments

 1. John Kemp

  Hallo, ik heb veel gereisd ( professioneel en privé) en in 7 verschillende landen gewerkt- woond ( > 20jaar) maar nog nooit in India geweest.
  ik ( 50+) wil juist niet rondreizen maar zo’n 3 maanden (jan / mrt.) op één of 2 plaatsen verblijven. ik heb een budget van circa 75 p/d. ik dacht aan New Deli vanwege vele culturele mogelijkheden. Bombay lijkt aantrekkelijk vanwege de ligging , maar de eerste informatie over financieel centrum en Bollywood jetset lijken minder aantrekkelijk.
  Ik wil een een pension o.i.d. verblijven waar mogelijk is om wat lokale contacten tussen gewone mensen op te bouwen.
  mijn interesse ligt bij kunst – geschiedenis – mensen – culturen .
  Wat raden jullie mij aan: ( wil uiteraard betalen voor gedetailleerd advies).

  1. Sjoerd

   Hoi John,

   Ik denk niet dat wij de juiste partij zijn om deze vraag neer te leggen. Wij richten ons echt op het informeren van mensen over het reizen in India.
   Misschien dat een iemand anders je beter kan helpen.

   Groeten,
   Sjoerd

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU