Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Azië Reizen

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 27 juli, 2020

Op deze pagina vind je reisinformatie over het backpacken in Azië of Azie reizen. Of dit nu gaat om voorbereiding, het reizen zelf of de spullen die je nodig hebt, wij geven je graag advies.

Elke reis heeft voorbereiding nodig. Dat klinkt logisch maar er komt bij Azie reizen altijd meer kijken dan je denkt.  Ook tijdens het reizen in Azië kan je tegen dingen aanlopen die je van te voren niet had verwacht!

En wat ga je doen als je weer thuis bent? Nog een reis maken? Of misschien wel een mooie video van jouw reis voor familie en vrienden!

Reizen Azië

Iedereen heeft een ander doel met reizen. Of je nu op zoek gaat naar de mooiste stranden, cultuur wilt snuiven of juist actieve dingen wil doen; elke reis is anders. Het is echter wel belangrijk om je reizen Azië te plannen en daar zijn verschillende manieren voor.

De één begint een jaar van te voren met plannen terwijl de ander zich in het vliegtuig pas bedenkt wat hij of zij wil gaan doen. Wanneer en hoe je je ook voorbereid, informatie over je voorbereiding kan nooit kwaad! We hebben wij onze pagina Reistips Azië al heel wat tips voor je op een rijtje gezet voor tijdens het reizen Azië!

Karimunjawa

Karimunjawa in Indonesie

Maar wat moet je nu voorbereiden of bedenken voordat je reis naar Azië begint? Met al die informatie op internet zie je soms door de bomen het bos niet meer. Maar misschien is het wel goed om voor dat stadium al te bedenken wat je precies wil.

Daarom hier wat tips wat betreft de voorbereiding over reizen Azië!

Waarom Azië reizen zo leuk zijn?

Voordat je überhaupt weg gaat is het goed om je af te vragen waarom je wil reizen en wat je uit je reis wil halen. Als je dat weet kijk dan eens op de kaart of speur op internet welke plekken voldoen aan jouw wensen.

Azië is een geweldig continent maar kent een hoop verschillen tussen bepaalde landen. Ben je echt op zoek naar cultuur en niet naar natuur kan je beter naar Myanmar of Nepal gaan dan naar bijvoorbeeld Laos.

Wel of niet plannen?

Ben je een type dat alles van te voren uitstippelt of ga je liever op de bonnefooi? Dat is een belangrijke afweging bij het reizen Azië. Niet ieder land in Azië is namelijk geschikt voor ongeplande reizen. Zo zal je in China wat meer moeten bedenken wat je wil dan bijvoorbeeld Thailand.

Je zal daarom goed moeten kijken naar welke landen je wilt bezoeken en wat je daarbij nodig hebt. Maak een lijstje van de landen die je wil zien en probeer de volgende vragen te beantwoorden;

  • Heb je een visum nodig voor je reis of kan je een visum aanvragen bij de grens? Een zogeheten Visum Upon Arrival. Op onze site vindt je bij ieder land de visuminformatie die je nodig hebt.
  • Als je een visum nodig hebt, hoe duur is deze dan?
  • Hoe lang kan je blijven in een land dat je wilt bezoeken?
  • Is er een speciale regelgeving arriveren over land of door de lucht?
  • Wat zijn andere regelgevingen in het land wat betreft aankomst? Zo kan het zijn dat je een kopie van je vluchtgegevens moet afgeven of het adres waar je slaapt.
Chiang Mai

Rijstvelden in Chiang Mai, Thailand

Reiswebsites

Voor de thuisblijvers is het altijd leuk om te weten waar jij bent en wat je allemaal meemaakt tijdens het reizen Azië! Daarnaast is het ook leuk om voor jezelf je ervaringen bij te houden. Dit kan je bij thuiskomst bundelen en je eigen reisboek maken!

Je kan kiezen voor online reisblogs. Nagenoeg alle reisblogs zijn erg gebruiksvriendelijk. Je kan er op een unieke manier jouw verhalen bijhouden en met allerlei visuele toevoegingen oogt het net wat leuker en mooier dan de andere online blogs. Bovendien is het geheel gratis.

Vrijwilligerswerk

Wil je niet alleen reizen Azië maar ook echt iets voor het land, de mensen of dieren betekenen? Dan is vrijwilligerswerk misschien wel iets voor jouw? Het geeft veel voldoening om mensen en dieren te helpen in een land waar je zo veel kan zien. Je kan het natuurlijk ook combineren en zo en unieke ervaringen op doen!

Tijdens Azië reizen

Als je op reis gaat heb je uiteraard de juiste benodigdheden nodig. Als je op vakantie gaat kan dat een goede koffer zijn of goede reisgids voor Azië. Als je voor langere tijd op reis gaat is een goede backpack geen overbodige luxe. Een zware koffer of backpack is niet prettig reizen.

Denk daarom goed na over wat je wel en niet mee wilt nemen op vakantie of reis. Wij hebben hieronder een lijstje gemaakt met artikelen waarvan wij denken dat ze niet mogen ontbreken tijdens het reizen Azië.

Uiteraard zijn er nog veel meer dingen die voor deze lijst in aanmerking kunnen komen. Wat ons betreft zijn dit echter de belangrijkste.

Backpacken Malediven

Witte zandstranden in de Malediven

Gezond aan je Azië reis beginnen

Voordat je gaat reizen is het goed om te kijken of er bijvoorbeeld recente uitbraken zijn geweest van ziektes. Ziek worden tijdens het reizen Azië is het wel laatste wat je wil, laat je daarom altijd goed informeren over gezondheidskwesties in Azië. Dit zal in de meeste gevallen te maken hebben met inentingen (die op deze website per land zijn aangegeven). De volgende inentingen heb je bijna altijd nodig tijdens het reizen Azië;

  • Hepatitis A en B
  • Buiktyfus
  • Malaria
  • Rabiës
  • DTP (Difterie, Tetanus en Polio)

Let er daarnaast ook op dat je je medicijnen paspoort of inentingen boekje meeneemt. Dit voorkomt een hoop onduidelijkheid mocht er naar gevraagd worden.

Meer lezen over Azië Reizen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU